ماکارونی ۱۹۱ درصد گران شده است

یک کارشناس برجسته بازار که در عین حال در جایگاه ریاست اتحادیه بنکداران مواد غذایی نیز قرار دارد در همین باره می‌گوید؛ عوامل متعددی بر افزایش قیمت‌ محصولات و مواد غذایی مؤثر است و‌ نمی‌توان انتظار داشت یک کالا در بازار فعلی با افزایش قیمت مواجه نشود.

به گزارش جهان مانا، قاسمعلی حسنی کارشناس بازار و مسائل اقتصادی با اشاره به فراز و فرود قیمت اقلام غذایی در یازده ماه اخیر گفت: افزایش نرخ دستمزد کارگران و در کنار آن دوبرابر شدن نرخ حمل و نقل و چند عامل دیگر موجب شده تا تولیدکنندگان راهی جز بالا بردن قیمت‌ها نداشته باشند. هرچند در سال‌های اخیر هیچگاه افزایش حقوق و دستمزد به نفع طبقه مصرف کننده نبوده و این تولید کنندگان بودند که سود بیشتری کردند.

کاهش قدرت خرید مردم به حدی آزاردهنده شده که بخش زیادی از طبقه کم برخوردار جامعه دیگر نمی‌توانند به راحتی مایحتاج اولیه خود جهت خورد و خوراک را تأمین کنند. دولت اما در چنین شرایطی مدعی است که یارانه پرداختی جدید به بخش‌های زیرین جامعه جلوی این فشار اقتصادی را خواهد گرفت؛ موضوعی که حداقل تا به امروز به طور ملموس در زندگی میلیون‌ها نفر مشاهده نشده است.

او تأکید می‌کند؛ متاسفانه بخشی از واردکنندگان و البته تولیدکنندگان و اصناف تنها به دنبال سود خود هستند و همین رفتار آنها همچون آواری بر سر مصرف‌کنندگان خرد در جامعه خراب شده است.

قیمت مواد غذایی در ۱۱ ماه اخیر فراز و فرود زیادی داشته است

قاسمعلی حسنی رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در رابطه با میزان عرضه مواد غذایی در بازار و همچنین افت و خیز قیمت‌ها پس از استقرار دولت سیزدهم، اظهار داشت: باید توجه داشت که آقای رئیسی و کابینه ایشان به طور رسمی از تاریخ ۲۰ شهریور سال گذشته کار خود را آغاز کرده است و در ۱۱ ماه اخیر فراز و فرودهای قیمتی زیاد در قیمت اقلام مختلف مواد غذایی رخ داده است.

وی با اشاره مصداقی به تغییر قیمت برخی از مواد خوراکی، عنوان داشت: قیمت «شکر» یک سال قبل در همین تاریخ ۱۲۵۰۰ تومان بود، که در پانزدهم شهریور سال قبل به ۱۳۵۰۰ تومان رسید. سیزدهم دی ماه پارسال ۹ درصد ارزش افزوده بر آن اضافه شد و در پانزدهم اسفندماه سال گذشته قیمت ۱۶۵۰۰ تومان به علاوه ۹ درصد ارزش افزوده را تجربه کرد.

این کارشناس بازار بیان داشت: قیمت شکر عدد ۱۸۱۸۰ تومان را نیز در یک بازه زمانی تجربه کرد. اما به مساعدت بخش خصوصی و اعتماد دولت به این بخش این امکان به وجود آمد تا بر اساس واردات هدفمند فاصله قیمت بازار آزاد این محصول خوراکی و قیمت دولتی آن به طور محسوسی کاهش پیدا کند.

قیمت ماکارونی رشد ۱۹۱ درصدی را تجربه کرد

حسنی در خصوص تغییرات قیمت «ماکارونی» نیز گفت: در تاریخ ۲۴ فروردین امسال دولت تحت تاثیر افزایش قیمت‌ها در بازارهای جهانی، چیزی در حدود ۱۹۱ درصد قیمت این محصول را افزایش دهد. شاهد بودیم که ارز ۴۲۰۰ تومانی مرتبط با ماکارونی حذف و مطابق آن بر اساس برخی سیاست‌ها مبلغی به عنوان یارانه نقدی به حساب مردم واریز گردید.

حسنی تأکید کرد: قیمت روغن خوراکی نیز بر اساس سیاست حذف ارز ترجیحی افزایش پیدا کرد. البته تا پیش از این تغییر قیمت بخشی از تولید داخلی به خارج از کشور قاچاق می‌شد که دلیل آن نیز قیمت بسیار پایین این محصول نسبت به سایر کشورها بود که با افزایش قیمت روغن، این موضوع نیز تا حد زیادی کنترل شد.

منبع: دیده‌بان ایران

دیدگاه