کرونا به گرمخانهها هم رسید
رئیس سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران درباره سرانجام واکسیناسون مددکاران و مددجویان گرمخانهها گفت: در بحث واکسن از زمانی که موضوع آنفلوانزا مطرح شد، مکاتبات متعددی انجام دادیم و سه مکاتبه برای واکسن آنفلوآنزا انجام دادیم و شرایط را برای وزارت بهداشت و ستاد کرونا تشریح کردیم اما به نظر میرسد اهمیت و سختی کار مددکارها هنوز به خوبی تببین نشده است.
به گزارش جهان مانا به نقل از قرن نو ،سید مالک حسینی، در نشست خبری که به صورت مجازی برگزاری شد ، با اشاره به اجرای طرح زمستان گرم گفت: براساس آمار در سال ۹۹ بالغ بر ۸۹ هزار و ۶۸ نفر را از سطح شهر شناسایی و جذب کردیم.
او ادامه داد: تکرار در این آمار زیاد است و بسیاری از این افراد تکراری هستند و این ۸۹ هزار نفر هر کدام یک فرد مجزا نیستند و برخی از آنها مکررا به مراکز انتقال داده میشوند.
حسینی ادامه داد: هزار و ۹۰۰ نفر از این تعداد خانم و بیش از ۸۸ هزار نفر از آنها را مردان شامل میشدند. اما نسبت به سال قبل از آن جذب مردان ۳۴ درصد افزایش و بانوان ۲۵ درصد کاهش داشته است و به طور متوسط در جذب افراد بیسرپناه و بیخانمان ۳۲ درصد افزایش جذب داشتیم.
او اضافه کرد: در فاصله آبان تا اسفند ماه سال گذشته در مجموع بالغ بر ۴۰ هزار نفر که ۵۰ درصد جذب سالانه ما را شامل میشد جذب کردیم.
او درپاسخ به سوالی درباره به بهره برداری نرسیدن دو مددسرای فرامنطقهای که قرار بود در ابتدای سال جاری بهره برداری شوند گفت: بزرگترین چالش پیدا کردن زمین مناسب برای این مددسراها است و برای بودجه سال ۹۹ احداث سه مددسرای فرامنطقهای با ظرفیت ۳۰۰ نفر در نظر گرفته شد.
حسینی افزود: در سه منطقه ۴،۱۶ و ۱۹ زمینها را تعیین کردیم و خوشبختانه به رغم اینکه مجموعه عمدهای از اقدامات را انجام دادیم، زمین منطقه ۴ معارض شخصی پیدا کرد. در منطقه ۱۶ پیمانکار محل را به ما تحویل نمیداد و در منطقه ۱۹ موضوع حریم پیش آمد و زمینی که در اختیار داشتیم در حریم اتوبان قرار داشت و حریم اتوبان با آن رعایت نشده بود.
او اضافه کرد: خوشبختانه با همه تاخیرهایی که رخ داد، امیدواریم در اردیبهشت ماه حداقل احداث در یک منطقه آغاز شود و در یک منطقه به محض اینکه پیمانکار زمین را تخلیه کند اقدامات را انجام میدهیم و امیدواریم این اتفاق در سال جاری رخ دهد.
حسینی درباره سرانجام واکسیناسون مددکاران و مددجویان گرمخانهها گفت: در بحث واکسن از زمانی که موضوع آنفلوانزا مطرح شد، مکاتبات متعددی انجام دادیم و سه مکاتبه برای واکسن آنفلوآنزا انجام دادیم و شرایط را برای وزارت بهداشت و ستاد کرونا تشریح کردیم اما به نظر میرسد اهمیت و سختی کار مددکارها هنوز به خوبی تببین نشده است.
او با بیان اینکه مددکارها در توزیع واکسن اولویت ندارند افزود: در دوره جدید دو مکاتبه با ستاد کرونای تهران داشتیم و با نگاه مثبت برای واکسیناسیون قول دادند اما نمیدانم ایراد کار کجاست.
حسینی با تاکید بر اینکه به حوزه مددکاران کم لطفی شده است و ما شرمنده همکاران خود هستیم گفت: تا انتهای سال ۹۹ بالغ بر ۹۳ نفر از همکاران ما درگیر کرونا شدند و در ده روز اخیر ۳۴ نفر کرونا مثبت داشتیم که یک سوم کل مبتلایان سال گذشته را شامل میشود. از این تعداد برخی در گرمخانهها و تعدادی در سازمان در حال خدمترسانی هستند. آمارها گویا است و تا این لحظه هیچ پیغامی دال بر اینکه همکاران ما در نوبت چندم دریافت هستند و استاندارد توزیع چگونه است دریافت نکردیم و شرمنده همکاران خود هستیم.
او درباره وضعیت کرونا در گرمخانهها گفت: تا پایان سال ۹۹ موردی که از داخل گرمخانه کرونا مثبت باشد نداشتیم، اما در چند روز گذشته دو مورد کرونا مثبت در گرمخانهها داشتیم. محل تقریبا قرنطینه شده است اما ایراد اساسی برای قرنطینه داریم چرا که برخی از افراد مصرف کننده مواد مخدر هستند و سعی کردیم جداسازیهایی را انجام دهیم تا مراقبت نسبی صورت گیرد.
حسینی همچنین درباره سامان سراها گفت: در یکی از سامان سراها نیز شش نفر از مدکاران و ۴ نفر از مددجویان کرونا مثبت شدند و خوشبختانه شرایط کنترل شد.
او درباره تعداد معتادان متجاهر در سطح شهر پس از شیوع کرونا گفت: ما ماموریتی نداریم و به این موضوع ورود نکردیم و درباره آمار نیز نمیتوانیم نظر دهیم که کمتر یا بیشتر شده اند. اما با توجه به اینکه ماده ۱۶ فعال است و همکاران ما در حال کار کردن هستند تعداد معتادان متجاهر کمتر شده است. همچنین از سطح بزرگراهها نیز جمع آوری شدند.