با آنهایی که کنکو را خراب کردند، چه کنیم؟
چه خوب چه بد، کنکور 1400 هم با سختیهای دوره کرونا درحال برگزاری است و امروز به پایان میرسد و با توجه به اینکه رفتن دانشگاه این روزها یکی از اصلیترین دغدغه خانوادههاست پشت کنکور ماندن یا خراب کردن این آزمون سخت ممکن است به نوعی تبدیل به یک چالش اساسی شود.
به گزارش جهان مانا، وقتی نتایج کنکور اعلام می شود، برخی همان طور که انتظار داشته اند ، رتبه خوبی را کسب کرده اند و مزد تلاش هایشان را گرفته اند ولی برخی دیگر به دلایل مختلف که یکی از آنها عدم تلاش مناسب برای موفقیت است، یا مجاز به انتخاب رشته نشده و یا اگر مجاز شده اند ،ربته خوبی کسب نکرده اند. به هر ترتیب وقتی کنکور تمام شده ، نمی توان به عقب برگشت.
شکست اولین تجربه برای موفقیت است
باور کنید که برای رسیدن به موفقیت هیچ چیز بهتر از یک شکست سخت نیست. متاسفانه بسیاری از افراد نمیدانند چگونه میتوانند بر شکست غلبه کنند و موقعی که با آن مواجه میشوند، متوقف میشوند. توانایی برای غلبه بر شکست تمایز بزرگ بین افراد موفق و دیگران است از آنجایی که ما باید در مسیر موفقیت از شکست عبور کنیم بنابراین، توانایی برای عبور از شکست است که تعیین می کند چه افرادی به موفقیت دست می یابند و چه افرادی به موفقیت نمی رسند. بنابراین، با دانستن اینکه غلبه بر شکست ضروری است، این سوال مطرح می شود که چه کاری را باید انجام دهیم؟
سرزنش ممنوع
لطفا قبل از هرگونه برخورد قهری سراغ فرزندتان بروید و به او بگویید که با وجود اینکه دوست داشتید این موفقیت را به دست بیاورد با این حال اصلا لازم نیست افسوس و حسرت بخورد.
درک کنید که شکست به قدر کافی در روحیه او تاثیر گذاشته و این اطمینان را به او بدهید که در هر شرایطی بازهم در کنارش هستید .
یک هفته رهایی
اگر کرونا نبود اول از همه پیشنهاد ما یک مسافرت عالی و خانوادگی بود، اما حالا با وجود پاندمی که وارد پیک پنجم هم شده است بهتر است یک هفته بدون فکر به کنکور و ازمون های مجدد با فرزندتان خوش بگذرونید.
موتور شارژ رو روشن کنید
باید دوباره اشتیاق و هیجان فرزندتان را بالا ببرید. یک روش خوب برای بالا بردن اشتیاق این است که باری دیگر رویاهای فرزندتان را به یادش بیاورد به او بگوید که رویاهای بزرگش را دوباره تجسم کند و در رویای تحقق یافته آن با او شریک شوید. سپس برای آنکه باری دیگر به خود اطمینان و اعتماد پیدا کند برایش مثال هایی از شکستهای خودتان بزنید که با کمی تلاش موفق به حل آن شدید .اگر واقعا همچین گزینه ای برای شما وجود ندارد از مثال دیگران استفاده کنید.
یادداشت کنید
از او بخواهید که تمام نقاط ضعفی که باعث شد در این آزمون موفق نشود را یادداشت کنید و حالا اگر گزینه ای وجود دارد که شما می توانید شرایط ان را بهتر کنید همین حالا اقدام کنید
قانون مدار باشید و دو قانون بزرگ را فراموش نکنید
اول اینکه فرزندتان را با دیگران مقایسه نکرده و دوم بدون اطلاعات یا صرفاً بر اساس برخی شنیدهها قضاوت نکنید.
همه ما بارها شنیدهایم که نباید فرزندمان را با دیگران یا حتی شرایط تحصیلی خودمان مقایسه کنیم. مقایسه در اغلب موارد، مخرب است و انرژی و اعتمادبهنفس فرزندتان را پایین میآورد. سعی کنید وضعیت علمی فرزندتان را با خودش مقایسه کنید. آیا نسبت به ماههای گذشته پیشرفت داشته است؟ یادتان باشد کوچکترین موفقیتها را پررنگ کنید و نشان دهید که او را در بخشهایی، بسیار موفق میدانید.
همچنین ممکن است در جمعهای فامیلی یا جمع دوستان بشنوید که فرزند شخصی روزی 19 ساعت درس میخواند. مطرح کردن این حرفها در ذهن فرزندتان، این موضوع را تداعی میکند که کمکار است. حتی اگر کمکار باشد، این جملات باعث ترغیب و تشویق وی نمیشود .
منبع:قرن نو