ربیعی: قاچاق جلو اشتغال یک میلیون نفر را در بخش کفش و پوشاک گرفت
به گزارش جهان مانا به نقل از ایرنا؛ «علی ربیعی» عصر روز شنبه در نشست هماندیشی و همافزایی مدیران و رییسان روابط عمومیها در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تبریک «روز جهانی ارتباطات» به جامعه ارتباطی و اطلاعرسانی کشور، گفت: امیدوارم به برکت شبهای قدر و تلاشهای اعضای این جامعه تا امروز و تداوم آن در آینده، بتوانیم جامعهای فعالتر و پویاتر در مقابله با همه مشکلات، به ویژه در مسیر مبارزه با کرونا و مقاومت برابر تحریم داشته باشیم تا به بهبود زندگی مردم کمک کند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری افزود: در اصلاح قانون قاچاق کالا و ارز فعال بودم و مخالف تشکیل این گونه ستادها در ساختار دولت هستم؛ اما یک نظر قویتر وجود دارد که با توجه به ساختار اقتصادی و جغرافیایی و مرزهای کشور نیازمند به ستاد هستیم قطعا لایههایی در این ستاد است که دیده نمیشود.
ربیعی با اشاره به ارتباط فعالیت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با برنامههای توسعه کشور تصریح کرد: فعالیت این ستاد با حفظ اشتغال و فقرزدایی و تولید در کشور نیز ارتباط مستقیم دارد.
وی به دو بخش قاچاق ورودی و خروجی کالا از کشور اشاره کرد و گفت: بیشترین قاچاق ورودی به کشور در بخش کفش و پوشاک، لوزام آرایش و لوزام خانگی و قطعات خودرو است.
قاچاق جلو اشتغال یک میلیون نفر را در بخش کفش و پوشاک گرفت
وی به دوبخش قاچاق وردی و خروجی کالا از کشور اشاره کرد و گفت: بیشترین قاچاق ورودی به کشور در بخش کفش و پوشاک، لوزام آرایش و لوزام خانگی و قطعات خودرو است؛ و تنها در دو بخش کفش و پوشاک ظرفیت یک میلیون شغل را از ایرانیها گرفته است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ادامه داد: بیشترین ایجاد اشتغال ما اکنون در بخش تولید است ما به راحتی میتوانستیم در بخش تولید افزایش شغل داشته باشیم حتی در پنج سال میتوانستیم سه الی چهار میلیون شغل به وجود بیاوریم این در حالی است که بنگلادش ۱۰ میلیون شغل فقط در این حوزه دارد.
ربیعی یادآورشد: قاچاق موجب تعمیق فقر و بیعدالتی میشودجلوههای از بیعدالتی که امروز مورد شورشهای ذهنی قرار می گیرد، ما نظریه "هرمان تعرض" داریم یعنی افرادی که نگاه میکنند با افرادی که یک شبه پولدار میشوند دچار نوعی هرمان میشوند که بیعدالتی را عمیقتر می کند.
وی اظهار داشت: قاچاق باعث رشد پولدارهای بیارزشی بدون ارزش افزوده که هیچ نقشی در تولید ملی ندارند میشوند. پولهایی که نه بر اساس تولید ملی و ارزش کار ایجاد شده باشد، متاسفانه در طول سالهای گذشته این اتفاق افتاده است. ما در سال ۹۲ روزی که به دولت آمدیم ۲۵ میلیارد دلار قاچاق بر اساس برآوردهای اقتصاد پنهان و مدل شکاف عرضه و تقاضا صورت می گرفت. این ۲۵ میلیارد دلار قاچاق تبدیل به ثروت هنگفت میشود که چقدر موجب فقر، بیعدالتی و تبدیل به ضداشغال شده است. مبارزه با قاچاق کالا جلوههایی از مبارزه با بیعدالتی را در جامعه گسترش میدهد چرا که کار مبارزه با قاچاق مبارزه با بیعدالتی هم هست.
ربیعی تصریح کرد: شاید آه افسوس و نگرانی که از مناطق مرزی پدید میآید که نشود بیان کرد که قاتلان اصلی کولبران ما چه کسانی هستند؟ قاتلان اصلی کولبران ما قاچاقچیان هستند. آنهایی که به خاطر نیاز با پول اندکی روی کول خودشان باید اجناسی بکشند و در جایی تجمیع بشود و زنجیرهای از یک شبکه تشکیل شود و به تهران برسد و اینها جان آنها را میگیرند و هم رنگ ننگ به مرزنشینان ما میزنند.
ثبت اطلاعات ۲۵ دستگاه در سامانه مبارزه با قاچاق
سخنگوی دولت با اشاره به هوشمند شدن مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ایجاد سامانه بین دستگاههای مختلف در دولت اظهار داشت: حدود ۲۵ دستگاه اطلاعاتشان در این سامانه وارد می شود و ما به سمتی میرویم که به طور ساختارمند جلو قاچاق را بگیریم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: اگرمی خواهیم با فساد مبارزه کنیم باید به جای فساد هیجانی، کوتاه مدت و پر سرو صدا، یک مبارزه با فساد ساختارمند و بنیادی داشته باشیم و کاری که در مبارزه با قاچاق کالا می کنیم حتما از این جنس است.
ربیعی در بخش دیگری از سخنانش گفت: وقتی درباره اقدامات جامعه اطلاعاتی و ارتباطی در دوران کرونا سخن می گوییم، نمیتوانیم نسبت جامعه اطلاعاتی و ارتباطی با کرونا را مورد بحث قرار ندهیم. ما نیاز به یک پویش نظری در ارتباط با وظایف جامعه اطلاعاتی وارتباطی با کرونا داریم.
سخنگوی دولت اضافه کرد: همه ما در دهههای اخیر واقف هستیم که جهان ارتباطات مسائل مختلفی داشته است و امروز پرسشهای زیادی درباره آثار جدید و تحولات آینده فرآیندهای ارتباطی در پیش روی ماست. شاید اگر یک روز درباره جهانی شدن و جهانی سازی نزاع بود، هر چه بود آثار آن آثار واقعی بود.