بفرمایید نبات!
نبات در ایران طرفدار زیادی دارد و یزد در زمره نخستین مناطقی است که کارگاههای سنتی نبات ریزی در آن بنا گذاشته شد.
برای پخت نبات، آب را در ظرفی بزرگ جوش آورده و سپس اقدام به اضافه کردن تدریجی شکر به آن میکنند و در حین اضافه کردن شکر، آن را مدام هم میزنند تا به غلظت برسد.
چاشنیها را با یک آبگردان داخل ظرف میریزند و ظرف را به گرمخانه میبرند و درون پاتیلهای مخصوص نبات میریزند و به مدت سه تا پنج روز با کاهش دمای تدریجی در گرم خانه نگه میدارند و پس از این مدت، بلورهای بالای ظرف به عنوان پرده نبات و نباتهای جامد در کف ظرف به عنوان کاسه نبات برداشت میشود و در بین نبات کاسه و پرده، شیره نبات وجود دارد.
این تصاویری از یک کارگاه نبات در بازار سنتی «حاجی قنبر» یزد است.