واکنش اصلاح‌طلبان و اصولگرایان به شکست آمریکا در شورای امنیت

دبیرکل حزب اتحاد ملت می‌گوید: باید با بها دادن بیش از پیش به ابزار دیپلماسی و کنترل هیجانات تندروهای داخلی، اجازه تا مسیر فعلی دستگاه دیپلماسی تا رفع همه فشارها ادامه پیدا کند.

به گزارش جهان مانا به نقل از ایرنا، علی شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد ملت پیروزی دیپلماتیک ایران که مانع از رای آوردن قطعنامه پیشنهادی آمریکا در مورد تمدید تحریم تسلیحاتی کشورمان در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد شد را بسیار با اهمیت شمرد و از تلاش‌های وزارت خارجه در این باره تقدیر کرد.

وی ادامه داد: در شرایطی که بسیاری جهان را هنوز در دوره یکجانبه‌گرایی فرض می‌کنند، اما این قدرت جهانی تنها رای مثبت جمهوری دومنیکن را در پروژه‌ای پشت سر خود دید که برای آن تبلیغات و هزینه فراوانی کرده بود. این واقعیت حاکی از توفیق دیپلماسی فعال دولت و به خصوص برجامی است که با همه ناکامی‌ها و تخریب‌هایی که از داخل و خارج دیده، این گونه دستاوردهای مهم را برای ایران در پی داشته است.

وی انزوای دیپلماتیک آمریکا در تقابل با ایران را اتفاقی کم سابقه دانست و اظهار داشت: تجربه نشان داده که سیاست در کنار مقاومت بیش از شعار در کنار ماجراجویی می‌تواند مقابل زورگویی قدرت‌ها موثر واقع شود.

شکوری راد تاکید کرد: باید با بها دادن بیش از پیش به ابزار دیپلماسی و کنترل هیجانات تندروهای داخلی در مخالفت با آن، اجازه داد که این مسیر تا رفع همه فشارها از کشور ادامه یابد و همه ابزارهای دیگر نیز در خدمت دیپلماسی و در هماهنگی کامل با وزارت خارجه به کار گرفته شوند.

دبیرکل حزب اتحاد ملت گفت: بزرگ‌ترین پشتوانه و قدرت برای مقابله با زورگویی و تهدید خارجی، انسجام در داخل بر پایه دموکراسی و تحقق کامل حق حاکمیت ملی و سپس دیپلماسی فعال در منطقه و جهان است. هر نیرویی که به تحقق این دو عنصر اساسی کمک کند در خدمت منافع ملی است و هر نیرویی که در جهت کاهش این قدرت‌ها عمل کند، خواهی نخواهی به نفع دشمنان و رقبای ایران عمل کرده است. کندی و تندی شعارها هم تاثیری در صحت این واقعیت ندارد.

شفافیت و دیپلماسی ایران پیروزی بزرگی را رقم زد
جلیل رحیمی جهان‌آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه در گفتگویی با ایسنا، با اشاره به رای نیاوردن قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران گفت: دیپلماسی ایران ظرف چند سال گذشته کار بزرگ و بی‌مانندی انجام داد که امروز نتیجه آن را می‌توان در شکست آمریکا در شورای امنیت و انزوای آمریکا در عرصه‌ بین‌المللی دید.

وی یادآور شد: پیش از این اجماعی علیه ایران وجود داشت مبنی بر این‌که برنامه اتمی ایران صلح‌آمیز نیست و ایران به دستورات آژانس بین‌المللی اتمی پایبند نمی‌باشد. با قرارداد برجام و به دنبال آن شفاف‌سازی و همکاری صورت گرفته با آژانس بین‌المللی انرژی کار به جایی رسید که اجماع آمریکا علیه ایران از بین رفت و آمریکا نتوانست قطعنامه‌ای را علیه ایران تصویب کند، یعنی جدا از روسیه و چین که با این موضوع مخالف بودند متحدهای آمریکا هم حاضر به همراهی با آمریکا نشدند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که «شفافیت و دیپلماسی ایران پیروزی بزرگی را رقم زد»، اضافه کرد: امروز شاهد انزوای آمریکا در جهان هستیم که این در تاریخ شورای امنیت بی‌سابقه است که آمریکا در انزوا قرار گرفته است و این دستاوردی برای ایران به شمار می‌آید.

رحیمی جهان آبادی در پایان گفت: وجه دیگر این موضوع اجماع داخلی علیه تحریم‌ها بود که اگر تحریم‌ها جواب می‌داد و ما پای قرارداد جدید می‌نشستیم این اتفاق رخ نمی داد و آمریکا در انزوا قرار نمی‌گرفت.

آمریکا منزوی شده است
سارا فلاحی رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به رای نیاوردن قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران گفت: این اتفاق قابل پیش بینی بود چون آمریکا از قوانین بین المللی عبور کرده و برخلاف عرف بین الملل به دنبال ایجاد شرایطی برای انزوای ایران بود. آمریکا می‌خواست تحریم‌های تسلیحاتی ایران را تمدید کنند اما برعکس شکست مفتضحانه‌ای خورد که این ممکن است به انزوای آمریکا منجر شود.

رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که آمریکا با شکست در شورای امنیت منزوی شده و در مقابل این موضوع پیروزی بزرگی برای جمهوری اسلامی بوده که بار دیگر حقانیتش به اثبات رسید.

وی درباره اقدامات پیشروی ایران گفت: جمهوری اسلامی باید همچنان مبتنی به عرف و قوانین بین المللی حرکت کرده و با تکیه بر دو بال دیپلماسی و مقاومت فعال مسیرش را به پیش ببرد؛ همچنین در راستای ائتلاف سازی جدید و دیپلماسی همسایگی اقدامات را انجام دهد.

فلاحی در پایان گفت: باید از قدرت رسانه‌ای برای انعکاس رفتارهای غیر عاقلانه و ضد قانونی و ضد عرف بین الملل آمریکا استفاده کرد و به گوش جهانیان رساند.

دیدگاه