کمک اتحادیه اروپا به فعالیتهای سازمان ملل در مقابله با کرونا در ایران
اتحادیه اروپا ۸ میلیون یورو برای حمایت از فعالیتهای سازمان ملل در مقابله با بیماری کرونا در ایران و تامین تجهیزات بهداشتی اختصاص داد.
به گزارش جهان مانا به نقل از ایرنا، مبلغ ۸ میلیون یورو از سوی کمیسیون اروپا «اداره کل حفاظت از افراد غیرنظامی و عملیاتهای امدادی بشردوستانه اروپا» (ECHO) به سازمان ملل و همکار آن ریلیف اینترنشنال در ایران اختصاص یافت تا جهت حمایت از مدیریت و کنترل بیماری همه گیر کرونا و کاهش اثرات آن بر آسیب پذیرترین اقشار جامعه با تمرکز بر کودکان، نوجوانان و جوانان در معرض خطر، به کار گرفته شود. این مبلغ به دفاتر یونیسف، برنامه توسعه ملل متحد(UNDP)، صندوق جمعیت ملل متحد(UNFPA)، برنامه مشترک ملل متحد در زمینه ایدز (UNAIDS) و ریلیف اینترنشنال اهداء شده تا از برنامه مشترک این سازمانها که با هماهنگی یونیسف و به منظور مقابله با بیماری کرونا انجام میشود، حمایت گردد.
یونیسف ایران مبلغ اهدایی اتحادیه اروپا را در تهیه اقلام نجات بخش بهداشتی و تجهیزات تشخیصی برای نهادهای دولتی مربوطه و همچنین ارتقای استانداردهای «آب، بهداشت فردی و عمومی» (WASH) و «پیشگیری و کنترل عفونت» (IPC) در مدارس به خصوص در استانهای کمتر توسعه یافته، استفاده خواهد کرد تا از آمادگی این مدارس برای بازگشایی اطمینان حاصل شود. این مبلغ همچنین برای کاهش اثرات منفی روانشناختی بیماری کرونا از طریق تهیه مطالب آموزشی و اطلاع رسانی عاری از انگ و همچنین مشاوره روانی-اجتماعی اختصاصی برای نیازهای جوامع درخطر ازجمله کودکان و نوجوانان به کارگرفته خواهد شد. یونیسف با استفاده از کمک مالی اتحادیه اروپا و با همکاری دولت مطالب آموزشی خاص بیماری کرونا، استانداردها و پروتکلهای مختص بیماری کرونا برای کادر درمان، مددکاران بهداشتی، اجتماعی و روانشناختی، کارکنان مراکز حمایت از کودکان و همچنین معلمین تهیه خواهد کرد که باعث تقویت ظرفیت این گروهها برای ارائه خدمات بهتر به کودکان در دوران همهگیری خواهد شد.
برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) در راستای حمایت و تقویت سیستم بهداشت در پاسخگویی به همه گیری بیماری کرونا، از کمک مالی اتحادیه اروپا در تهیه تجهیزات حفاظت شخصی نجاتبخش برای نهادهای دولتی خاص استفاده خواهد کرد. این بودجه برای تأمین نیازهای جاری حفاظت از و درمان گروه های آسیب پذیر به ویژه افراد مبتلا به اچآیوی و همچنین زنان و مردان آسیب پذیر درمعرض خطر، استفاده می شود. این کمک در راستای حمایت از پوشش همگانی سلامت در ایران، جلوگیری از اختلال در بهداشت و پیشگیری از اچآیوی و اطمینان از در دسترسی به خدمات بهداشتی و پیشگیری از اچآیوی است. تجربه و داده ها نشان می دهد که تغییرات رفتاری و واقعیت ها در تدوین استراتژی پیشگیری مناسب حائز اهمیت هستند؛ یعنی همکاری با جوامع آسیب پذیر با هدف اطمینان از اینکه پیامهای صحیح درخصوص بیماری کرونا و و شیوههای رعایت بهداشت فردی و سلامتی در اختیار گروههای هدف قرار بگیرد.
صندوق جمعیت ملل متحد (UNFPA) این مبلغ اهدایی اتحادیه اروپا را در تهیه تجهیزات پزشکی درراستای حمایت از کادر بهداشت و مددکاران اجتماعی به کار خواهد گرفت تا خدمات به زنان باردار و افراد مسن و نیز پیشگیری و کنترل انتقال بیماری کرونا بدون وقفه ادامه یابد. این مبلغ اهدایی همچنین برای اطمینان از این که خدمات دهندگان و گروههای هدف، دانش و مهارت های کافی برای حفاظت از خود دربرابر این بیماری خواهند داشت، استفاده خواهد شد. این کار از طریق تهیه مطالب آموزشی، از قبیل بروزرسانی دستورالعمل ها و پروتکل ها، همچنین ارائه آموزش در حوزه تمهیدات پیشگیری و کنترل، شامل حمایت روانی-اجتماعی، انجام خواهد شد. صندوق جمعیت ملل متحد همچنین با دولت همکاری خواهد کرد تا محصولات و پیامهایی عاری از ننگ در حوزه اطلاعرسانی، آموزش و ارتباطات (IEC) تهیه نمایند.
برنامه مشترک ملل متحد در زمینه ایدز (UNAIDS) در ایران از مبلغ اهدایی اتحادیه اروپا برای تهیه اقلام بهداشتی و تجهیزات حفاظت فردی همچون دستکشهای لاتکس یکبار مصرف بدون پودر، مایع ضدعفونی الکلدار و ماسک صورت استفاده خواهد کرد. این اقلام در اختیار مددکاران اجتماعی و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی در سازمانهای جامعهمدنی، سازمانهای مردمنهاد و باشگاههای مرتبط با افرادی که با اچآیوی زندگی میکنند قرار خواهد گرفت تا از ارائه خدمات بدون وقفه و جلوگیری از انتقال بیماری کرونا اطمینان حاصل گردد. برنامه مشترک ملل متحد در زمینه ایدز با همکاری نزدیک با برنامه کشوری ایدز، از تهیه مطالب و پیامهای اطلاعرسانی و همچنین تدوین چارچوب نظارتی حمایت کرده و تشکیل جلسات آموزشی برای افرادی که با اچآیوی زندگی میکنند را تسهیل خواهد کرد. همچنین کمکهای مالی کوچکی از این مبلغ به سازمانهای جامعهمدنی ایدز اختصاص خواهد یافت تا مشارکت جوامع با تمرکز بر همهگیری بیماری کرونا تسهیل شده و بدین ترتیب بتوان فعالیتهای ارتباطی و آگاهیبخشی «حساس به کرونا» در سطح جوامع انجام داد.
ریلیف اینترنشنال با استفاده از این مبلغ اهدایی و با مشارکت اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور و سازمانهای مردم نهاد داخلی فعالیتهای متمرکز بر «اطلاع رسانی درخصوص خطرات و جلب مشارکت عمومی» (RCCE) را که در برنامه سازمان ملل ایران برای پاسخ به کرونا تاکید شده بود افزایش خواهد داد. فعالیتهای کلیدی شامل اطلاع رسانی درخصوص تغییر رفتار با پناهندگان، مهاجران و اعضای آسیب پذیر جامعه میزبان، انتشار گسترده پیام های پیشگیری از بیماری کرونا، در کنار ایجاد خط تلفن دائمی برای پرداختن به نکات بهداشتی و ارائه اطلاعات مبتنی بر واقعیت در مورد همه گیری است.