تاکید مینو محرز بر درستی تصمیم لغو جلسه سران قوا در پی حضور قالیباف در بخش کرونایی یک بیمارستان
جلسه سران قوا به خاطر حضور قالیباف رئیس مجلس در بیمارستان و بازدید از بخش بیماران کرونایی لغو شد و پس از آن بحث و جدل رسانه ای میان حامیان روسای دو قوه مجریه و مقننه به جریان افتاد که مبتنی بر ضرورت لغو یا برگزاری جلسه ای بود که قرار بود امروز ظهر برگزار شود. تا اینکه مینو محرز پزشک و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، لغو این جلسه را کار درستی دانست و تصمیم روحانی را اقدامی صحیح نامید.
قالیباف رئیس مجلس ظهر دوشنبه بازدید سرزدهای از بخشهای مختلف مجتمع بیمارستان امام خمینی (ره) انجام داد و در بخش ICU کرونایی این بیمارستان حضور یافت و با بیماران گفتوگو کرد. ساعاتی بعد برخی رسانههای نزدیک به قالیباف اعلام کردند جلسه سران قوا که قرار بود ظهر سهشنبه به میزبانی رئیس مجلس شورای اسلامی در ساختمان بهارستان برگزار شود به درخواست رئیس جمهوری و به دلیل حضور رئیس مجلس در بین بیماران کرونایی طی روزهای گذشته لغو شده است.
این خبر باعث شد تا حامیان قالیباف شروع به انتقاد از روحانی کنند. در واکنش به این فضاسازی بود که معاون دفتر رئیس جمهور از رئیس مجلس انتقاد کرد که چرا بدون توجه به پروتکل های بهداشتی بی توجهی کرده و عازم بازدید از بخش درمان کرونای بیمارستان شده است.
علیرضا معزی با تاکید بر اینکه کوچک شمردن پروتکلها با هر انگیزهای، عادیسازی نقض آنهاست، اظهار کرد: حضور در بخش بیماران بدحال و به همراه بردن خبرنگار و دوربین نه ایستادن در کنار مردم که بیاهمیت کردن سلامت مردم است.
معزی : حضور در بخش بیماران بدحال و به همراه بردن خبرنگار و دوربین نه ایستادن در کنار مردم که بیاهمیت کردن سلامت مردم است
معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهوری در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت:
«ستاد ملی کرونا، توصیهها و پروتکلهای روشنی برای مقامات ارشد نظام تدوین و ابلاغ کرده است؛ پروتکلهایی که هم مانع از ایجاد اختلال در ادارهی امور کشور در شرایط بحران میشود و هم از عادیسازی تجمعات و انتقال پیام غلط به جامعه جلوگیری میکند.
توصیههایی که حتی مقام معظم رهبری هم خود را ملزم به رعایت آنها میدانند و سبب تغییرات گسترده در برنامههای ایشان شده است. هیچ مصلحتی حتی برگزاری آیینهای مذهبی هم سبب نشد که مقام رهبری، توصیهها را نقض کنند.
اصرار دیگر مقامات بر نادیده گرفتن پروتکلها و تاکید بر ایجاد تمایز، چه انگیزهای میتواند داشته باشد؟
کنترل شیوع ویروس، منوط به رعایت دستورالعملهای نهادهای تخصصی است و همهی سطوح حاکمیت میبایست در شرایط کنونی، پیشتاز رعایت توصیهی نهاد تخصصی باشند. کوچک شمردن پروتکلها با هر انگیزهای، عادیسازی نقض آنهاست.
خارج از فضای قطبی و احساسی، این التزام و اعتقاد به رعایت پروتکلهاست که مقامات را با مردم همتراز میکند و اتفاقا نقض پروتکلهاست که میتواند تصویری از فرادستی مقامات به افکار عمومی ارائه دهد؛ این نه یک بحث سیاسی و تبلیغاتی است و نه مجالی برای طعنه و کنایه. نقض پروتکلها، پیامی خطرناک برای سلامت عمومی است.
در دشواریهای کنونی و همزمانی تحریم و بحران کرونا، انتظار هر نقد و اعتراضی میرود جز گلایه از رعایت پروتکلها. دغدغههای تبلیغاتی و برندسازیهای شخصی را آنقدر فربه نکنیم که از دغدغهی سلامت عمومی هم پیشی بگیرد.
حضور در بخش بیماران بدحال و به همراه بردن خبرنگار و دوربین نه ایستادن در کنار مردم که بیاهمیت کردن سلامت مردم است.»
مشاور قالیباف: حجاب بین مردم و مسئولان حرام مطلق است!
در واکنش به این انتقاد، ظهر امروز سه شنبه، دستیار رسانهای قالیباف درصدد پاسخ به معاون ارتباطات روحانی برآمد. محمدسعید احدیان در صفحه شخصی خود در توییتر در پاسخ به توئیت معزی، با انتتشار فیلمی از سخنان شهید بهشتی با این مضمون که «فساد وقتی رسوخ میکند که رابطه مستقیم میان مردم و مسئولان قطع شود. حجاب بین مردم و مسئولان حرام مطلق است! اگر از جان خودت میترسی نباید زمامدار شوی!» نوشت: «آقای معزی سخنان شهید بهشتی را برای رئیس جمهور پخش کنید، شاید فرجی شد. برگردید به آن دوران که رئیس جمهور در خط مقدم جبهه بود.»
اما ساعتی از رد و بدل پیام های توئیتری نگذشته بود که یک عضو ستاد ملی کرونا گفت : «لغو جلسه سران قوا به خاطر کرونا تصمیم درستی بود»
مینو محرز در گفتگو با ایرنا، افزود: در صورتی که در جلسه سران قوا تجمعی بین افراد بوده، لغو آن در شرایط بحرانی کنونی کرونا تصمیم درستی بوده، کرونا با هیچ کس شوخی ندارد و باید همه تجمعات و جلسات اداری و غیر اداری تا جای ممکن به صورت مجازی و از راه دور برگزار شود. هر گونه تجمع در محیط های بسته در شرایط کنونی خطرناک است.
مینو محرز: مجلس هم باید تعطیل شود
وی ادامه داد: جلسات در فضاهای بسته به خصوص اگر زمان جلسه طولانی باشد، حتما در انتقال بیماری موثر است، مجلس هم باید تا اطلاع ثانوی تعطیل باشد چون نمایندگان مجلس در کنار هم با فاصله اندک هستند و اگر نمی توانند حداقل باید فاصله صندلی ها را زیاد کنند و اگر نمی توانند فاصله گذاری را رعایت کنند، برگزاری حضوری جلسات مجلس نیزخطرناک است، در ادارات نیز باید از برگزاری جلسات و تجمعات و حضور جمعی کارکنان در کنار هم جلوگیری شود.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اجرای دورکاری ها تا حدی به کاهش موارد ابتلا به کرونا کمک کرد اما لغو دورکاری ها، برگزاری تجمعات مختلف و مسافرتها به موج جدید کرونا دامن زد و اکنون در بدترین شرایط کرونا از زمان شروع این اپیدمی در ایران هستیم. در این شرایط هر گونه رفت و آمد و مراوده انسانها با یکدیگر موجب گسترش و سرایت بیشتری یبماری کووید۱۹ می شود و به سیر صعودی بیماری دامن می زند.
محرز افزود: بیمارستانها پر شده و جای خالی ندارند و اگر فردی به بیماری کووید۱۹ مبتلا شود، امکان پذیرش او در بیمارستان وجود ندارد، آی سی یو خالی در بیمارستانها نداریم و حتی در برخی بیمارستانها اکسیژن کافی برای مراقبت از بیماران وجود ندارد.
این فوق تخصص بیماری های عفونی گفت: تجارب خوبی برای درمان کووید۱۹ در ماههای گذشته به دست آورده ایم و از نظر علمی و دانش درمان کمبودی نداریم، داروهای لازم هم در دسترس است اما امکانات و تجهیزات بیمارستانی کافی وجود ندارد. از گذشته نیز فقط بیماران بدحال را در بیمارستان بستری می کردیم و بیمارانی که بدحال نیستند به صورت سرپایی دارو می گیرند و در خانه استراحت می کنند اما حتی برای بیماران بدحال نیز تخت بیمارستانی کافی نداریم و به سمتی می رویم که باید بیمارستان صحرایی دایر کنیم و الیته بیمارستان صحرایی نیز تاکنون ایجاد نشده است.
محرز گفت: در این شرایط مهمترین اقدام خلوت کردن اماکن عمومی و جلوگیری از تجمعات است، باید با دورکاری و برگزاری جلسات به صورت مجازی از افزایش بیشتر موارد بیماری که به افزایش مرگ انسانها منجر شده جلوگیری کنیم.