شمار جانباختگان حمله به دانشگاه کابل به ۳۵ نفر رسید
یک روز پس از حمله مرگبار به دانشگاه کابل، خبرگزاری رویترز از قول «دو منبع دولتی» اعلام کرد شمار جانباختگان این حمله به ۳۵ تن رسیده و حدود ۵۰ نفر دیگر نیز در این حمله زخمی شدهاند.
به گزارش جهان مانا به نقل از یورونیوز، پیش از این منابع رسمی افغانستان شمار کشته شدگان در این رویداد را ۲۲ نفر ذکر کرده بودند.
روز دوشنبه ۱۲ آبان سه مرد مسلح به سلاحهای جنگی در حالی که نمایشگاه مشترک ناشران ایرانی و افغان در دانشگاه کابل در جریان بود، وارد این دانشگاه شده و حاضران را در محوطه و در کلاسها به رگبار بستند. هر سه مهاجم بعد از حدود ۶ ساعت مقاومت کشته شدند. بیشتر قربانیان این حمله را دانشجویان و استادان دانشگاه تشکیل میدادند.
حمله روز دوشنبه بسیار رعبآور و حشتناک بوده و به گفته شریف امیری، خبرنگار طلوعنیوز افغانستان، مهاجمان که مهاجمان لباس نظامی بر تن داشتند، در همان لحظات اولیه ۱۴ نفر را کشتهاند. آنها در راهروها و کلاسها میچرخیده و به هر کسی که میدیدند شلیک میکردند. برخی از دانشجویان در هنگام حمله از پنجرههای طبقه دوم ساختمان به پایین پریده و دست و پای آنها شکسته است.
اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان این حمله را «جنایت جنگی» خوانده و در کشور عزای عمومی اعلام کرده است. شاخه خراسان داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است. دولت افغانستان انگشت اتهام را به سوی گروه طالبان نشانه رفته و میگوید اعلامیه داعش برای پذیرفتن مسئولیت این حمله جعلی است. اما طالبان دست داشتن در این حمله را نپذیرفته است.
روز سهشنبه، گروهی از دانشجویان برای اعتراض به حمله دیروز و به یاد دوستان کشته شدهشان در روز خونین دانشگاه، در برابر ورودی دانشگاه تجمع کردند. این دانشجویان که حدود ۱۰۰ نفر بودند، گفتهاند که گفتگوهای صلح با طالبان در دوحه به کاهش خشونتها منجر نشده است. روی یکی از پارچهنوشتههایی که دانشجویان در دست داشتند نوشته شده بود: «ما را نکشید، ما زیاد هستیم، گلوله کم میآورید.»
خلیلزاد: ادامه خشونتها ، توافق صلح در افغانستان را تهدید میکند
به گزارش طلوعنیوز، دانشجویان در مورد چگونگی انتقال جنگافزارها به داخل دانشگاه و جا بهجا شدن مهاجمان در این بزرگترین مرکز تحصیلی افغانستان اعتراض کردهاند. مرسل عزیزی، یکی از دانشجویان معترض میگوید: «این ضعف نیروهای امنیتی است که مهاجمان توانستهاند که با جنگافزارها، داخل دانشگاه کابل شوند.»
در ده روز گذشته این دومین بار است که یک مکان آموزشی در پایتخت افغانستان هدف حمله افراد مسلح قرار میگیرد. در روز سوم آبان (عقرب) نیز در یک مؤسسه آموزشی به نام «کوثر دانش» در دشت برچی کابل، بر اثر انفجار جلیقه یک مهاجم انتحاری دست کم ۱۸ تن کشته و ۵۷ نفر زخمی شدند. مسئولیت آن حمله را هم داعش بر عهده گرفت.
واکنش اتحادیه اروپا: عمل تروریستی رذیلانه بود
اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای حمله روز دوشنبه به دانشگاه کابل را «یک عمل تروریستی رذیلانه» خواند و آن را به شدت محکوم کرد.
اتحادیه اروپا در بیانیه خود با یادآوری این که حمله تروریستی دیروز دومین حمله به یک مرکز آموزشی در کابل در کمتر از ده روز پس از حمله دشت برچی است، تأکید کرد: «چنین اعمالی نه تنها غیرنظامیان بیگناه و غالباً جوان را قربانی میکنند، بلکه حملاتی علیه آینده افغانستان محسوب میشوند زیرا دانشجویان امروز رهبران فردا هستند.»
اعتراض دانشجویان در برابر دانشگاه کابلآسوشیتدپرس
این بیانیه میافزاید: «هدف قرار دادن غیرنظامیان بی گناه ، نقض حقوق بین الملل بشردوستانه است و عاملان آن باید بازخواست شوند. ما خواهان توقف سریع حملات هستیم.»
اتحادیه اروپا با اعلام این که به طور کامل از «آیندهای روشنتر، سعادتمندتر و ایمنتر برای افغانستان که در آن جوانان امروز نقش حیاتی دارند»، حمایت میکند.
دفتر اتحادیۀ اروپا در افغانستان نیز پرچم این نهاد را به نشانه همبستگی با مردم افغانستان و یادبود قربانیان حمله روز گذشته، به حالت نیمه افراشته در آورد.
دانشجویان ایرانی حمله تروریستی به دانشگاه کابل را محکوم کردند
همزمان، شماری از دانشجویان پنج دانشگاه ایران که عضو شبکه دانشگاههای موسوم به «راه ابریشم» هستند نیز حمله به دانشگاه و قتلعام دانشجویان در دانشگاه کابل افغانستان را محکوم کردند. دانشگاه کابل افغانستان عضوی از دانشگاههای «راه ابریشم» است.
دانشجویان دانشگاه کابل در همکاری نزدیک با اتحادیه بینالمللی دانشجویان شبکه دانشگاههای راه ابریشم هستند و در برنامههای فرهنگی و علمی این شبکه فعال بودهاند.
به گزارش ایرنا، دانشجویان دانشگاههای علامه طباطبایی، شیراز، اصفهان، گیلان و دانشگاه بینالمللی امام خمینی در بیانیه خود آوردهاند: «این فاجعه حاصل توحش غیرانسانی است که مرزهای اخلاق و انسانیت را زیر پا گذاشته و در اوج ناتوانی و عجز دست به چنین رفتار ددمنشانه میزند.»