گزارش “سی‌ان‌ان” از مواجه کادر درمان ایرانی با کووید-19 / فشار حداکثری ترامپ از طریق تحریم‌ها مبارزه با کرونا را مختل کرده است

شبکه تلویزیونی سی‌ان ان آمریکا در گزارشی به نقش تحریم‌های ایالات متحده آمریکا در کمبود دارو و درمان در بیمارستان‌های ایران پرداخت.

به گزارش جهان مانا، خبرنگار سی‌ان‌ان در این گزارش، به بیمارستان‌ شهدای تجریش رفته و مشاهدات خود را از بخش مراقبت‌های ویژه که به بیماران مبتلا به کرونا اختصاص دارد، روایت کرده است.

بنابر این گزارش، در هیچ کجای دنیا، کشوری نیست که به جنگ با هیولای ویروس کووید 19 رفته ‌باشد و مانند ایران، همزمان با فشار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و تحریم‌هایش دست و پنجه نرم کند.

در همین‌باره دکتر علیرضا فاطمی در گفتگو با سی‌ان ان می‌گوید که "بیشترین رنج و درد برای یک پزشک آن است که بداند داروهایی که به وفور در سایر نقاط جهان موجود است، در اینجا نیست."

خلیفه فراهانی معلم بازنشسته‌‌ای است که در این بیمارستان بستری است . ویروس کرونا ، ریه‌های او را به شدت درگیر کرده ، طوری که دائما نفس نفس می‌زند. برای همین به سختی به خبرنگار آمریکایی می‌گوید : «تحریم‌ها، ظلم آمریکا است.»

در این گزارش تصریح شده که «پزشکان ایرانی تاکید دارند که فشار حداکثری ترامپ بر ایران ازطریق تحریم‌ها، مبارزه آنان با ویروس کووید 19 را مختل کرده است.»

خلیفه فراهانی معلم بازنشسته و مبتلا به کرونا است. او میگوید : «این تحریم‌ها ، ظلم آمریکا است»

به گفته پزشکان این بیمارستان، اگر روزی دو نفر در اثر کرونا از دست بروند، به لحاظ آماری، شرایط بد نیست. اگر 4 نفر فوت کنند، میزان مرگ و میر در پاندومی کرونا، متوسط بوده و بدترین وضعیت آن است که روزی 9 نفر بخاطر ابتلا به کرونا، بمیرند.

اما مرگ و میر ناشی از کرونا ، کادر درمان را هم نشانه گرفته است. بنابراین گزارش، تاکنون 300 نفر از نیروهای بیمارستانی در سراسر کشور جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش جهان مانا، اصلان امیری ، پرستار بخش آی سی یو بیمارستان شهدای تجریش می‌گوید : « تلخ ترین روز برایم آن بود که یک مادر 47 ساله که سه کودک داشت، به درمان پاسخ نداد و درگذشت. لحظه مرگ او، وحشتناک ترین و تلخ ترین روز برای من بود. من نتوانستم او را نجات دهم و این در حافظه من ماند.»

الهام معظمی هم در این بیمارستان پرستار است. او از بخش دیگر بیمارستان به این بخش آمده و می‌گوید که از دست دادن زن و شوهر جوانی که صاحب دو فرزند بودند، از تلخ‌ترین خاطراتش در بخش مبتلایان به کرونا است.

در بخشی از گزارش سی ان ان آمده که ایران به خاطر تحریم‌های آمریکا، امکان دسترسی به ذخایر ارزی خود در خارج ندارد برای همین با موانع سخت و زیادی برای خرید تجهیزات پزشکی ضروری و هرآنچه که برای مراقبت از مردم نیاز است، روبرو بوده است.

میتر آقارازی پرستار دیگری است که در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان کار می‌کند. او درباره نگرانی‌های کادر درمان می گوید: « استرس جزئی از شغل پرستاری است اما استرس ویروس کرونا، چیز دیگری است و 10 برابر سایر موقعیت‌ها، به ما استرس می‌دهد. ما دائما نگران هستیم که مبادا خودمان به این بیماری مبتلا بشویم یا آن را به خانواده و دوستان خود منتقل کنیم. برای همین، بار سنگینی روی دوش خود احساس می‌کنیم.»

بنابر گزارش سی‌ان ان، اگرچه تحریم های آمریکا، دارو و تجهیزات پزشکی و مواد غذایی را مستثنی کرده اما طبق گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری، تاثیر تحریم‌های ترامپ در دسترسی ایران به داروهای ضروری و خاص و تجهیزات پزشکی مانند دستگاه‌ تنفس مصنوعی و تجهیزات حفاظت از کادر درمان ، به قدری زیاد بوده است که باعث شده تا توان ایران در مقابله با شیوع کرونا، لطمه شدیدی ببیند.

در بخشی دیگر از این گزارش افزوده شده که ایران به خاطر تحریم‌های آمریکا، امکان دسترسی به ذخایر ارزی خود در خارج ندارد برای همین با موانع سخت و زیادی برای خرید تجهیزات پزشکی ضروری و هرآنچه که برای مراقبت از مردم نیاز است، روبرو بوده است.

در خاتمه این گزارش، خبرنگار سی‌ان ان موقعی که تهران درگیر موج سوم کرونا است، راهی بهشت زهرا (س) در تهران شده و در توصیف وضعیت بغرنجی که در آرامستان‌ وجود دارد، افزوده که «در این ایام روزانه 10 روحانی ، آئین کفن و دفن مردگان را انجام می‌دهند و در اوج فراگیری کرونا، هر یک در روز برای 30 نفر نماز میت می‌خواندند.»

دیدگاه
آخرین اخبار
بازار