روحانی: شهید سلیمانی به معنای واقعی کلمه معتدل بود/ ذهن جامعه را با دوقطبی‌های کاذب مشغول نکنیم

روز پایان کرونا مشخص نیست

رئیس‌جمهور گفت: سال میلادی ۲۰۲۰، سال سختی برای همه کشورهای جهان بود چرا که از آغاز این سال و حتی پایان سال ۲۰۱۹، گرفتار ویروسی شدند که در یک قرن گذشته بی‌نظیر بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن روحانی در جلسه هیات دولت گفت: فردا آخرین روز سال میلادی است و روز جمعه نخستین روز سال ۲۰۲۱ است که امیدواریم برای همه کشورهایی که آغاز سال‌شان در این روز خواهد بود و کسانی که به حضرت عیسی(ع) اعتقاد دارند مانند ما مسلمانان، همه بتوانند از راه و شیوه آن بزرگوار بهره بگیرند.

وی ادامه داد: سال میلادی ۲۰۲۰، سال سختی برای همه کشورهای جهان بود چرا که از آغاز این سال و حتی پایان سال ۲۰۱۹، گرفتار ویروسی شدند که در یک قرن گذشته بی‌نظیر بود. فرهنگ، آموزش، روابط اقتصادی جامعه دچار مشکل شدند. همه کشورهای دنیا از نظر اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و سلامت جامعه دارای مشکلات بزرگی هستند. ۱۰ ماه از این مسئله گذشته و وارد ماه یازدهم شدیم و باید تلاش شود از این مشکل فاصله بگیریم؛ معلوم نیست و مشخص نیست در چه شرایطی بگوییم این مشکل پایان یافته است.

وی افزود: خوشحالیم کادر درمان و مردم و همه نیروها، بسیج و سپاه و… با همه توان و امکانات وارد صحنه شدند. از آنها و وزارت بهداشت تشکر می‌کنیم.

رئیس‌جمهور گفت: در سالی که فردا به پایان می‌رسد، با یک غم و درد روبه‌رو هستیم. ما سال گذشته با شهادت سردار بزرگ، در یک ترور وحشیانه روبه‌رو شدیم که توسط مقامات آمریکایی از جمله رئیس‌جمهوری و وزیر خارجه این کشور که این دو از مسئولین این جنایت هستند، انجام شد و البته دیگرانی هم در این جنایت شریک و سهیم هستند.

وی ادامه داد: شهادت شهید سلیمانی انتقام از جمهوری اسلامی و انتقام از ملت‌های منطقه و استقلال کشورهای منطقه بود؛ انتقام از ملت‌های بزرگی بود که در برابر توطئه‌ها و صهیونیسم ایستادند و توطئه را شکستند. آنها نمی‌خواستند مسئله داعش اینگونه تمام شود؛ داعش مزدور صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها بود. اینها وقتی زخمی شدند اسراییلی‌ها آن را به خاک خود برده و مداوا کردند و هر جا هم به اسلحه نیاز داشتند به آنان اسلحه دادند. کسی که از به هم‌ریختگی و ناامنی منطقه استفاده نخست را می‌برد، صهیونیست‌ها و بعد آمریکا هستند؛ از ناامنی یمن، سوریه، عراق، لبنان و افغانستان کسی جز صهیونیست‌ها نفع نمی‌برد.

وی افزود: همه کشورهای منطقه از ناامنی ضرر می‌کنند؛ آنان با ترور شهید سلیمانی می‌خواستند از مرد بزرگی انتقام بگیرند که در مقابل آنان به خوبی و با درایت می‌ایستاد. بعضی فکر می‌کنند سردار یک شجاع کم نظیر بود؛ این درست است اما تنها شهامت نیست بلکه درایت او هم مهم است. سلیمانی به معنای واقعی کلمه معتدل بود؛ نه در این خط بود و نه در آن خط؛ نه راست بود نه چپ؛ هیچ جناحی نمی‌تواند او را متعلق به خود بداند چون یک افتخار ملی بود؛ یک افتخار برای ملت ایران، ملت‌های منطقه و ملت‌های مسلمان است. آنها می‌خواستند این قهرمان ملی را بگیرند در حالی‌که اشتباه کردند و این قهرمان ابدی و تاریخی شد.

وی تاکید کرد: دست سردار ما را قطع کردید، باید پای شما را از این منطقه قطع کنیم. تا پایتان از منطقه قطع نشود انتقام نهایی را نگرفته ایم. مطمئنم بعد از ترامپ شرایط بسیار بهتری برای ثبات و امنیت منطقه خواهد بود.

روحانی با اشاره به بررسی بودجه سال ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی، گفت: برخی دو قطبی‌های کاذب در خصوص بودجه و بحث فروش نفت به ضرر کشور است؛ ما باید نفت‌مان را تولید و صادر کنیم زیرا این حق ماست. شما می‌گویید ما حق‌مان را پس نگیریم؟ صادرات ۲.۳ میلیون بشکه نفت به معنای گرفتن حق ماست. نفت را نباید در بودجه جاری مصرف کنیم اما به هرحال باید نفت‌مان را بفروشیم و سپس سرمایه گذاری کنیم.

وی افزود: آنهایی که میگویند دولت مدیریت خود را نشان دهد، باید بدانند ما در شرایط جنگ اقتصادی یک روز حقوق کارمندان را به تاخیر نیانداختیم، همیشه سر ماه حقوق را دادیم. زمانی که بالاترین درآمد نفت را داشتیم حقوق کارمندان ۵ تا ۱۰ روز با تاخیر پرداخت می‌شد. اما در این دولت یک روز پرداخت حقوق‌ها به تاخیر نیفتاد. ما اگر نفت را بفروشیم، در توسعه کشور می‌آوریم؛ ما گفتیم هرآنچه بیش از سال‌های قبل نفت فروختیم، صرف توسعه کشور و حمایت از اقشار کم درآمد جامعه می‌کنیم.

ذهن جامعه را با دوقطبی‌های کاذب مشغول نکنیم

رییس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنانش دوقطبی‌های ایجاد شده در کشور را به مصلحت به کشور، درست و واقعی ندانست و عنوان کرد: نباید ذهن جامعه را به این دو قطبی‌ها مشغول کنیم. این دوقطبی‌ها ناصحیح و کاذب است. یکی می‌گوید نفت را کم بفروشیم و یکی می‌گوید زیاد بفروشیم. نفت‌مان را باید تولید و بعد در حداکثر ممکن صادر کنیم و این حق ماست.

روحانی اضافه کرد: می‌گویید به جای آنکه حق‌مان را پس بگیریم، پس نگیریم. اگر الان بتوانیم، می‌گویم این کار بکنیم. هر وقت وزیر نفت بگوید دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه می‌توانیم صادر کنیم، ما آماده‌ایم. بعد می‌گویند پول نفت در بودجه خرج نشود. این حرف درست است ولی لغت آن غلط است.

باید هم واکسن بسازیم و هم وارد کنیم/ معیار ما وزارت بهداشت است

روحانی با اشاره به برخی اظهارات درباره تولید یا واردات واکسن کرونا گفت: اینکه بحث می‌شود واکسن را از خارج وارد کنیم یا تولید، مثل این است زمان جنگ بگوییم اسلحه باید داخلی باشد یا خارجی. در حالی که در دوران دفاع مقدس هم گلوله توپ و خمپاره وارد می‌کردیم هم می‌ساختیم و سال‌های آخر هم موشک وارد می‌کردیم و هم می‌ساختیم. بنابراین هم واکسن باید وارد کنیم و هم بسازیم.

وی اضافه کرد: اگر به خودکفایی کامل رسیدیم نیاز به وارد کردن نیست. اما زمانی که هنوز راه مشخص نیست و کسی نمی‌داند واکسنی که شروع کردیم چند ماه طول می کشد تا واکسیناسیون در سطح وسیع در کشور انجام شود، بهتر است واکسن آماده‌ای که می‌توانیم وارد کرده و سه هفته دیگر واکسیناسیون را شروع کنیم، دولت در این زمینه تردید نمی‌کند.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: اینکه یکی می‌گوید واکسن داخلی ارزش ندارد این درست نیست، معیار ما وزارت بهداشت و درمان است اگر متخصصان گفتند واکسن خارجی مورد اعتماد است، وارد می کنیم و اگر گفتند واکسن داخلی مورد اعتماد است تولید می‌کنیم.

دیدگاه