افزایش ۷۰ درصدی قیمت لبنیات در راه است
با موافقت وزارت جهادکشاورزی، مقرر شده تا افزایش نرخ مصوب هر کیلوگرم شیر خام به 6هزار و 400تومان در نشست هفته آینده ستاد تنظیم بازار بررسی و تصویب شود. با این روند، موج تازه افزایش قیمت شیر و لبنیات در راه است.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی نیز در واکنش به افزایش نرخ شیر خام با تأکید بر اینکه شیرخام 65درصد هزینه تولید محصولات لبنی را شامل میشود، گفت: در مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار قیمت خرید هر کیلوگرم شیرخام از دامدار 6هزارو 400تومان تعیین شده است که با درنظرگرفتن هزینه حمل قیمت تحویل درب کارخانه لبنی به 6هزار و 600تومان خواهد رسید که با این شرایط قیمت محصولات لبنی نیز حدود 70درصد افزایش را تجربه خواهد کرد.محمدرضا بنیطباء با بیان اینکه تصمیم درباره افزایش قیمت شیرخام گرفته شده است، افزود: قیمت مصوب قبلی هر کیلوگرم شیرخام 4هزار و 500تومان بود که در آذرماه سال گذشته توسط ستاد تنظیم بازار ابلاغ شد. او با تأکید بر اینکه هیچگاه شیر با قیمت مصوب بهدست کارخانههای لبنی نرسیده است، افزود: دامداران قیمت مصوب 4هزار و 500تومان را رعایت نمیکنند؛ چراکه بهنظر آنها این قیمت کفاف هزینه تولید را نمیدهد.
سخنگوی انجمن لبنی با تأکید بر اینکه اعلام خبر افزایش قیمت شیرخام توسط برخی چهره های صنفی قبل از اعلام رسمی و تصمیم نهایی مسئولان کار اشتباهی بوده است، گفت: انتشار خبر پذیرش افزایش نرخ خرید شیرخام توسط ستاد تنظیم بازار هماکنون نیز تأثیر خود را گذاشته و دامداران پیشاپیش قیمت شیرخام را بالا بردهاند و عملا مصوبه قیمتی آذرماه سازمان حمایت و ستاد تنظیم که کماکان معتبر است، نقض شده است. بنیطباء گفت: همواره نظارت ارگانهای نظارتی سختگیرانه بر کارخانههای لبنی اعمال میشود، اما سایر قیمتهای مصوب در زنجیره مانند قیمت شیرخام تحت هیچ نظارتی قرار ندارد و هماکنون که قیمت مصوب آن 4500تومان است، به قیمتی بیش از 5هزار تومان مبادله میشود.
او پیشبینی کرد، با ابلاغ نرخ مصوب جدید شیرخام، قیمت محصولات لبنی 70درصد افزایش خواهد داشت و تعیین قیمتی کمتر از این مقدار به معنی ضررده شدن محصولات ضروری مشمول قیمتگذاری و پرداخت یارانه از جیب تولیدکنندگان است. سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی، زمان احتمالی ابلاغ نرخ جدید شیر و لبنیات را در هفتههای آتی دانست و با بیان اینکه ما موافق قیمتگذاری دستوری نیستیم و آن را به ضرر مصرفکننده میدانیم، گفت: مسئولان دولت فعلی یا مسئولان دولت جدید شیرخام و محصولات لبنی را از گروه یک کالایی به گروه 2 انتقال دهند تا روند عرضه و تقاضا قیمتها را در بازار این محصولات تعیین کند و سازمان حمایت بر آن نظارت داشته باشد.
منبع: قرن نو