نقدینگی به بیش از ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان رسید

رئیس سازمان برنامه و بودجه از سرمایه‌ گذاری ۲۷ میلیارد دلاری در حوزه نفت و گاز خبر داد و گفت: وقتی که نقدینگی در کشور به بیش از ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است باید آن را مدیریت کنیم تا اتفاقات خوبی رخ دهد.

به گزارش جهان مانا، مسعود میرکاظمی امروز (یکشنبه) در مراسم روز ملی آمار با اشاره به اهمیت ویژه برنامه ‌ریزی و داشتن آمار اطلاعات دقیق و درست در سیاست‌ گذاری و مدیریت کشور اظهار کرد: آمار از اهمیت ویژه‌ای برای سیاست گذاری برخوردار است و برنامه ‌ریزی اساسا بدون اطلاعات دقیق امکان پذیر نیست.

وی اضافه کرد: وقتی بیش از ۵۰۰۰ همت (هزار میلیارد تومان) نقدینگی در کشور وجود دارد باید آن را مدیریت کنیم تا اتفاقات خوبی را شاهد باشیم. در حال حاضر حدود ۲۷ میلیارد دلار سرمایه‌ گذاری در بخش نفت و گاز را از طریق کنسرسیوم از بخش‌های خصوصی و دولتی برنامه ‌ریزی کرده‌ایم که منجر به عقد قرارداد شده و معتقد هستیم این سرمایه‌ گذاری باید تا بیش از ۸۰ میلیارد دلار افزایش پیدا کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: انجام چنین کارهایی نیاز به برنامه ‌ریزی دارد و باید کشور را به جای بودجه محوری به سمت برنامه محوری سوق دهیم و مدیران و دستگاه‌های مختلف به جای آنکه به دنبال بودجه باشند باید بیش از نیمی از وقت خود را صرف برنامه ‌ریزی کنند.

میرکاظمی با بیان این‌که آمار می‌تواند در تدوین، عملکرد و نتایج یک برنامه نقش موثری داشته باشد، اظهار کرد: شخصا در زمان تدوین لایحه‌ بودجه از مرکز آمار هم اشخاصی را دعوت کردم اما برخی نسبت به این مساله اعتراض کردند و گفتند چرا مرکز آمار باید در این جلسات حضور داشته باشد. اما سوال اینجاست که مگر می‌شود بدون مرکز آمار برنامه ‌ریزی انجام داد؟ آیا صرفا اداره کردن و تخصیص منابع کفایت می‌کند.

وی اضافه کرد: این‌که می‌گوییم قرار است به رشد اقتصادی هشت درصد برسیم آیا بدون برنامه ‌ریزی امکان دارد؟ پاسخ این است که به هیچ وجه امکان پذیر نیست. اساسا آمار و اطلاعات درست و دقیق کمک می‌کند که ضعف ها را برطرف و جبران کنیم و اگر نقاط قوتی هست آنها را تقویت کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به برنامه ‌ریزی برای تدوین لایحه بودجه سال آینده و برنامه هفتم توسعه ادامه داد: مرکز آمار می‌تواند کمک شایانی به مجموعه دولت در حوزه تدوین لایحه بودجه و برنامه هفتم توسعه کند. همچنین برای رسیدن به ثبات اقتصادی، رشد اقتصادی، اشتغالزایی و سرمایه‌ گذاری حتما به آمارها و اطلاعات دقیق مرکز ملی آمار نیاز داریم.

میرکاظمی گفت: در حال حاضر از آمارگیری به روش سنتی به سمت روش‌های جدید حرکت می‌کنیم و باید اقداماتی در این زمینه انجام شود، چرا که پیش از این آمارگران مرکز درب منازل و واحدهای صنعتی می‌رفتند و به روش سنتی آمار می‌گرفتند، اما روش‌های جدید مزیت‌های بیشتری دارد. البته در برخی مقاطع و موارد باید آمارگیری به صورت حضوری و سنتی انجام شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: لازمه حرکت به سمت روش‌های جدید آمارگیری این است که سامانه‌های مختلف یکپارچه و به یکدیگر متصل شوند.

به گفته وی، مزیت‌های زیادی برای روش‌های جدیدی مانند ثبتی مبنا در آمارگیری وجود دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به کاهش هزینه‌ها اشاره کرد.

میرکاظمی اضافه کرد: در روش ثبتی مبنا سرعت تدوین و ارائه آمار و گزارش‌های آماری افزایش چشمگیری پیدا می‌کند. به عنوان مثال اگر برای جمع‌آوری آمار به روش سنتی به حدود یکسال زمان نیاز باشد در این روش سرعت به طرز قابل توجهی بیشتر خواهد شد؛ بنابراین امیدواریم که مرکز آمار بتواند به تعهد خود در سال ۱۴۰۵ برای ارائه آمار نفوذ و مسکن به روش ثبتی مبنا عمل کند و زودتر از آن نیز این روش را تست و آزمایش کنیم تا بتوانیم ایرادها و نواقص احتمالی را برطرف کنیم.

به گزارش ایسنا، جواد حسین‌زاده - رئیس مرکز آمار ایران - نیز در این مراسم به ویژگی‌ها و اهمیت آمار و اطلاعات در تصمیم‌گیری و برنامه ‌ریزی اشاره کرد و گفت: امروزه حکمرانی بدون آمار مانند حکمرانی با چشمانی بسته بوده و از اهمیت بسیار بالایی در سیاست‌ گذاری برخوردار است اما خوشبختانه دولت توجه ویژه‌ای به آمار و نقش آن در تصمیم سازی و تصمیم گیری دارد.

وی اضافه کرد: آمار به تنهایی مهم نیست بلکه آنچه اهمیت دارد کیفیت آمار است، چرا که همان قدر که آمار باکیفیت درست و دقیق مدیران را برای اتخاذ تصمیمات درست کمک می‌کند اطلاعات بی‌کفیت و آمارهای آلوده می‌تواند یک مجموعه را به شکست بکشاند.

رئیس مرکز آمار ایران اظهار کرد: در این زمینه مدرن سازی نظام آماری کشور را در دستور کار قرار داده‌ایم و استفاده از شیوه‌های ثبتی مبنا به جای روش‌های سنتی گذشته یکی از اقدامات مهمی است که در دستور کار داریم.

منبع: ایسنا

دیدگاه