شرایط دریافت زمین رایگان برای مادران دارای سه فرزند چیست؟

جوانی جمعیت و تحکیم بنیان‌های خانواده برای آینده کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در این راستا قانون حمایت از خانواده و جمعیت جوانی مصوب شده است تا از خانواده‌ها و جمعیت جوانی به صورت ویژه حمایت شود.

در ماده۳ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت آمده است: وزارت راه و شهرسازی مکلف است امکان استفاده مجدد از امکانات دولتی مربوط به تأمین مسکن خانوار را برای خانواده‌ها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر فراهم آورد و این خانواده‌ها می‌توانند صرفاً برای بار دوم از کلیه امکانات دولتی در این خصوص استفاده نمایند.

در ماده۴ قانون آمده است: به منظور تحقق بند «چ» ماده (۱۰۲) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دولت مکلف است یک قطعه زمین یا واحد مسکونی حداکثر به میزان(۲۰۰) مترمربع منطبق با ضوابط حد نصاب تفکیک بر اساس طرح‌های هادی روستایی و شهری یا طرح‌های جامع و تفصیلی شهری مصوب برای ساکنین در روستاها یا شهرهای کمتر از ۵۰۰(پانصد)هزار نفر پس از تولد فرزند سوم و بیشتر به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر، در همان محل بر اساس هزینه آماده‌سازی فقط برای یکبار به صورت فروش اقساطی با ۲ سال تنفس و هشت سال اقساط اعطاء نماید و سند مالکیت، پس از پرداخت آخرین قسط، ظرف حداکثر یک ماه، به مالکین تحویل داده می‌شود.

این قانون در این ماده دارای تبصره است که در تبصره۱ اعلام شده است: برای ساکنین شهرهای بالای ۵۰۰ (پانصد) هزار نفر، زمین یا واحد مسکونی با شرایط مقرر در این ماده بسته به اعلام ظرفیت توسط دولت مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در شهرک‌های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر یا مادر مشروط به اینکه بالاتر از ۵۰۰(پانصد) هزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر، به انتخاب مادر، بر اساس آیین نامه مذکور در تبصره (۳) اختصاص می‌یابد.

تبصره۲ـ مالکیت زمین یا واحد مسکونی در صورت فوت هر یک از پدر و مادر بر اساس موازین قانونی ارث به ورثه متوفی تعلق می‌گیرد.

تبصره۳ـ وزارت راه و شهرسازی مکلف است با همکاری وزارت جهادکشاورزی آیین‌نامه موضوع ماده فوق را حداکثر سه‌ماه پس از لازم‌الاجراء شدن این قانون تهیه و جهت تصویب به هیأت وزیران ارائه نماید.

ماده۵ ـ به منظور تحقق بند «چ» ماده (۱۰۲) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دستگاه‌های اجرایی مکلفند برای تأمین و ارتقای کیفیت مسکن، پایان کار و عوارض ساخت و ساز، کلیه هزینه‌های تخصیص شبکه، انشعابات و هزینه‌های خدمات نظام مهندسی را به میزان پنجاه درصد(۵۰%) برای خانواده‌های دارای سه فرزند زیر ۲۰(بیست) سال و به میزان هفتاد درصد(۷۰%) برای خانواده‌های دارای حداقل چهار فرزند زیر ۲۰(بیست) سال برای یک مرتبه و هزینه پروانه و عوارض ساختمانی را به میزان ده‌درصد(۱۰%) برای خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند زیر ۲۰(بیست) سال تخفیف دهند. دولت مکلف است صد درصد(۱۰۰%) تخفیف‌های مربوط به پروانه ساختمانی را از محل منابع عمومی در بودجه‌های سنواتی پیش‌بینی نماید.

تبصره۱ـ معافیت‌های فوق تا متراژ(۱۳۰) مترمربع زیر بنای مفید در شهر تهران، (۲۰۰) مترمربع زیر بنای مفید در شهرهای بالای ۵۰۰(پانصد) هزار نفر و (۳۰۰)مترمربع زیر بنای مفید برای سایر شهرها و روستاها قابل اعمال است.

تبصره۲ـ محاسبات و نظارت مهندسین در خدمات نظام مهندسی برای خانواده‌های فوق جزء سهمیه سالانه آنها منظور نمی‌شود.

ماده۶ ـ کلیه دستگاههای مذکور در ماده(۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مکلفند حداقل هفتاد درصد(۷۰%) از ظرفیت منازل مسکونی سازمانی در اختیار خود را جهت بهره‌برداری به خانواده‌های کارکنان دارای حداقل سه فرزند و فاقد مسکن ملکی مناسب در شهر محل خدمت تخصیص داده و در صورت وجود مازاد بر نیاز این خانواده‌ها به سایرین طبق ضوابط مربوط اختصاص دهند. همچنین طول زمان بهره‌برداری در منازل سازمانی برای خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر فاقد مسکن ملکی مناسب در شهر محل خدمت حداقل باید به میزان ۲ برابر سکونت سایرین باشد.

ماده۷ ـ در اجرای بند «پ» ماده (۱۰۳) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران کلیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دولتی مکلفند متناسب با برآورد نیاز دانشجویان متأهل اعم از بومی و غیربومی، زن و مرد، نسبت به هزینه‌کرد حداقل ده‌درصد(۱۰%) از درآمد اختصاصی و ده درصد(۱۰%) از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای سالانه مقرر در بودجه سنواتی خود به استثنای مواردی که از لحاظ شرعی مصارف مشخصی دارند جهت احداث، تکمیل، تأمین و تجهیز خوابگاه‌های متأهلین اقدام کنند.

نماینده مجلس:قانون واگذاری زمین به مادران سه فرزند اجرا شود

رییس مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری خواستار تسریع در روند واگذاری ۲۰۰ متر زمین رایگان به مادران دارای سه فرزند از سوی اداره کل راه و شهرسازی شد.

به گزارش ایرنا، احمد راستینه هفشجانی تاکید کرد: حدود ۲ سال از تصویب طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در مجلس شورای اسلامی و تایید آن از سوی شورای نگهبان می‌گذرد.

وی افزود: برخی از آیین‌نامه‌های اجرایی این طرح از ۶ ماه قبل از سوی دولت ابلاغ شده است و مدیرانی که به این قانون تمکین نکنند، شامل ترک فعل و تخلف در اجرای وظایف مربوط به قوانین قانون جوانی جمعیت می‌شوند.

راستینه تصریح کرد: به‌عنوان یکی از طراحان قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تاکید دارم با توجه به مفاد دقیق این قانون، هرگونه ترک فعل یا استنکاف در اجرای وظایف برای مدیران در دستگاه‌های اجرایی مرتبط، تخلف محسوب و برابر با قوانین تعریفی با مدیران متخلف برخورد می‌شود.

وی یادآور شد: یکی از موارد تعریف شده در قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده واگذاری۲۰۰ متر زمین رایگان به خانواده‌های واجد شرایط دارای سه فرزند بوده که متاسفانه تا کنون در کشور تنها حدود ۸۰ قطعه زمین واگذار شده است.

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به‌همین منظور اداره‌کل راه و شهرسازی استان باید موضوع واگذاری ۲۰۰ متر زمین رایگان را برای مادران دارای سه فرزند در شهرها و روستاها در دستور کار خود قرار دهد.

راستینه گفت: از استاندار چهارمحال و بختیاری انتظار می‌رود به‌عنوان عالی‌ترین مقام اجرایی استان این موضوع را به‌صورت ویژه رصد و نظارت و دستورهای لازم برای تسریع در این موضوع را صادر کند.

چه تعداد ثبت‌نام کرده‌اند؟

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۲ هزار و ۱۴۲ متقاضی برای دریافت زمین رایگان طرح جوانی جمعیت در استان ثبت‌نام کرده‌اند که پایش این متقاضیان در حال انجام است و بزودی نتیجه آن اعلام می‌شود.

حسینعلی مقصودی در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان این استان افزود: عملیات واگذاری زمین به متقاضیان دارای شرایط قانون جوانی جمعیت ظرف ۲ ماه آینده انجام می‌گیرد.

طرح حمایتی مسکن ملی

مدیرکل راه و شهرسازی استان تصریح کرد: در مجموع ۸۷ هزار نفر طی ۶ مرحله در طرح نهضت ملی مسکن در استان ثبت‌نام کردند که از این تعداد ۲۳ هزار نفر دارای شرایط بودند و تایید نهایی شدند و تاکنون ۱۹ هزار و ۱۵۴ متقاضی افتتاح حساب و ۱۷ هزار و ۲۰۹ متقاضی وجه اولیه ۴۰ میلیون تومانی را واریز کرده‌اند.

مقصودی با بیان اینکه در حال حاضر برای ۲۵ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن در استان تامین زمین انجام شده است، اظهار داشت: تلاش می‌شود با همکاری دستگاه‌هایی نظیر منابع طبیعی و همچنین بخش خصوصی و مردم مابقی زمین موردنیاز برای احداث ۴۰ هزار واحد شهری و ۱۴ هزار واحد مسکن روستایی طی چهار سال تعهد استان تامین شود.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری همچنین از افزایش تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن خبر داد و گفت: این میزان تسهیلات به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده و دولت نیز به دهک‌های یک تا چهارم نیز کمک‌هایی خواهد کرد.

اعطای هزار و ۷۲۶ فقره تسهیلات اشتغالزایی به جوانان استان

مدیر صندوق کارآفرینی امید چهارمحال و بختیاری از اعطای یک هزار و ۷۲۶ فقره تسهیلات به جوانان این استان خبر داد و گفت: این میزان تسهیلات به مبلغ ۲۲۵ میلیارد تومان بوده و برای ۲ هزار نفر اشتغالزایی کرده است.

پژمان نوروزی افزود: سهم بانوان از این تسهیلات ۴۶ درصد و مردان ۵۴ درصد بوده است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد که از این تعداد ۳۴ درصد را جوانان تشکیل می‌دهند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۱ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.

 

 

 

منبع: ایرنا
دیدگاه
آخرین اخبار
بازار