این شش گوشی موبایل فعلا بیشترین شانس فروش را دارند

این مطلب به شما کمک می کند تا با گوشی ها و نقاط ضعف و مثبت شان آشنا شوید و البته در نهایت، بنابر بودجه تان تصمیم بگیرید چه مدل گوشی بخرید.

 

اگر مجبورید گلکسی A14 بخرید این نوشته کمک‌تان می‌کند با نقاط ضعفش آشنا شوید، اما اگر امکان افزایش بودجه خرید موبایل تا سقف هشت میلیون، ۱۴، ۱۵، ۱۸ و حتی ۴۱ میلیون را دارید، توصیه می‌کنیم سراغ سایر گزینه‌ها بروید.

۱-  سامسونگ

قیمت گلکسی A14 با چهار گیگابایت حافظه‌موقت و ظرفیتی معادل ۶۴ گیگابایت تنها پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. دقیقا به‌همین دلیل اقتصادی خریداران سراغش می‌روند.

گلکسی A14 با تراشه مدیاتک G80 عرضه می‌شود که از معماری تقریبا قدیمی ۱۲ نانومتری برخوردار است. چهار گیگابایت حافظه‌موقت A14 را همراهی می‌کند، اما می‌توان مدل شش گیگابایت حافظه‌موقت را هم سفارش داد. اگر ظرفیت ۶۴ گیگابایتی برایتان محدودیت به‌حساب می‌آید، مدل‌هایی با ۱۲۸ گیگابایت هم در دسترس هستند. هرچند امکان افزایش ظرفیت گوشی با استفاده از کارت میکرو SD نیز وجود دارد.

گلکسی A14 به نمایشگر ۶.۶ اینچی از نوع IPS مجهز شده است که ۸۰ درصد قاب رویی گوشی را پرکرده و تصاویر را با دقت تمام HD و تراکم پیکسلی 400ppi نمایش می‌دهد.

دوربین گلکسی A14 از نوع سه‌گانه است. حسگر اصلی ۵۰ مگاپیکسل دقت دارد و از نوع واید با دریچه دیافراگم f/1.8 انتخاب شده. یک حسگر پنج مگاپیکسل فوق عریض و یک حسگر دو مگاپیکسل ماکرو مجموعه دوربین اصلی A14 را تکمیل می‌کنند و باعث می‌شود جزییات بیشتری از تصویر در عکس‌ها ثبت شود.

گلکسی A14، عکس‌های سلفی را با کمک حسگر ۱۳ مگاپیکسل عریض با دریچه دیافراگم f/2.0 ثبت می‌کند. فیلمبرداری را می‌توان نهایتا با دقت تمام HD انجام داد. اندروید ۱۳، باتری پنج هزار میلی‌آمپرساعتی و قابلیت شارژسریع ۱۵ وات دیگر مشخصات گلکسی A14 را تشکیل می‌دهند. تقریبا همه‌چیز در ساده‌ترین شکل ممکن برگزار شده است تا نهایتا با یک موبایل ارزانقیمت روبرو باشیم.

قیمت: پنج میلیون و ۵۰۰ تا هفت میلیون و ۷۰۰ هزار تومان

۲- ردمی نوت ۱۲ شیائومی

ردمی نوت ۱۲ تاج‌وتخت ردمی نوت ۱۱ را تصاحب کرده است و تقریبا کسانی سراغش می‌روند که با حدود هشت میلیون تومان دنبال خرید موبایل هستند. ردمی نوت ۱۲ را باید یک گوشی نسبتا ارزنقیمت جدید بدانیم که البته قادر نیست از نسل پنج موبایل پشتیبانی کند، اما به‌هرحال از A14 سامسونگ قوی‌تر است.

پردازنده ردمی نوت ۱۲ از نوع اسنپدراگون ۶۶۵ اقتصادی با معماری ۱۱ نانومتری انتخاب کرده‌اند و نمونه مجهز به هشت گیگابایت حافظه آن از محوبیت بیشتری برخوردار است. در بازار نسخه‌های دیگری از ردمی نوت ۱۲ با شش و چهار گیگابایت حافظه‌موقت پیدا می‌کند که ارزان‌تر هستند. وزن ردمی نوت ۱۲ معادل ۱۸۴ گرم است و ضخامتش به حدود هشت میلیمتر می‌رسد.

ردمی نوت ۱۲ نمایشگر ۶.۷ اینچی از نوع AMOLED دارد که برایش سنگ‌تمام گذاشته‌اند. این نمایشگر با دقت تمام HD کار می‌کند و تراکم پیکسلی 395ppi دارد. نمایشگر ۸۵ درصد قاب رویی را به‌خود اختصاص داده تا به این ترتیب گوشی سروشکل امروزی‌تری به‌خود بگیرد. نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتزی و حداکثر روشنایی ۱۲۰۰ نیت در صفحه‌نمایش، نقش مهمی در اغفال خریداران و جلب توجه آن‌ها به‌سمت ردمی نوت ۱۲ بازی می‌کند.

ردمی نوت ۱۲ به دوربین سه‌گانه مجهز است. اولین و مهمترین حسگر از نوع واید با دقت ۵۰ مگاپیکسل انتخاب شده و با دریچه دیافراگم f/1.8 عملکردی کاملا متناسب با قیمت تمام شده گوشی خواهد داشت. حسگر هشت مگاپیکسل اولتراواید و حسگر دو مگاپیکسل ماکرو کمک می‌کنند عکس‌های بهتری بگیرید.

دوربین سلفی با دقت ۱۳ مگاپیکسل، آنقدر‌ها قدرتمند نیست که بتوانید خودتان را جای ملکه زیبایی جا بزنید، اما هنگام مکالمه تصویری می‌تواند رضایت‌بخش عمل کند. قابلیت شارژسریع ردمی نوت ۱۲ یکی دیگر از نکات مثبت گوشی است که با قدرت ۳۳ وات باعث می‌شود مدت زمان کمتری برای پر شدن باتری پنج هزار میلی‌آمپرساعتی منتظر بمانید.

قیمت: هفت میلیون و ۵۶۰ تا هشت میلیون و ۱۳۰ هزار تومان

۳- آیفون ۱۳ اپل

آیفون ۱۳ قدیمی شده، اما چون بین گوشی‌های اپل هنوز اصطلاحا خوش‌قیمت به‌حساب می‌آید پرطرفدار باقی‌مانده است. نمایشگر سوپررتینا ۶.۱ اینچی و تراشه A15 با چهارگیگابایت حافظه‌موقت مهمتری برتری‌های فنی آیفون ۱۳ را رقم می‌زنند.

آیفون ۱۳ از نظر ظاهری هم جذاب است. ارتفاع آن به‌زحمت تا ۱۴۷ میلیمتر می‌رسد و با عرض ۷۱ میلیمتر و ضخامت هفت میلیمتر تنها ۱۷۴ گرم وزن دارد. دو حسگر ۱۲ مگاپیکسل اولی با دریچه دیافراگم f/1.6 و دومی با دیافراگم f/2.4 می‌توانند عکس‌هایی باکیفیت بالا ثبت کنند که برای گوشی‌هایی با قیمت کمتر معمولا خواب و رویاست. 

قیمت آیفون را با توجه به عملکرد و کیفیت بالایی که ارائه می‌دهد می‌توان توجیه کرد، اما مشکل بزرگ آیفون همچنان گنجایش باتری است که نسبت به بقیه گوشی‌های اندرویدی فقیر به‌نظر می‌رسد. از نبود آدابتور شارژ در جعبه هم نباید بگذریم، چون به‌همین دلیل مجبور می‌شوید بین ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان برای خریدش کنار بگذارید.

قیمت: ۴۰ تا ۴۱ میلیون تومان

۴- گلکسی S21 FE سامسونگ

گلکسی S21 FE یک گوشی قدیمی که حداقل برای یک‌سال در بازار حضور داشته، اما به‌خاطر وجود یک دوربین هم‌سطح و تراز با موبایل‌های پرچمدار و نمایشگری باکیفیت بالا همچنان محبوب است. روی قاب پشتی گلکسی S21 FE سه دوربین به چشم می‌خورد که مهمترین‌شان با دقت ۱۲ مگاپیکسل و دریچه دیافراگم f/۱.۸ عکاسی می‌کند.

دوربین گلکسی S21 FE یک حسگر هشت مگاپیکسل از نوع تله‌فوتو و یک حسگر ۱۲ مگاپیکسل فوق عریض هم دارد که نتیجه کار تیمی آن‌ها به عکس‌هایی باکیفیت بالا ختم می‌شود. مشابه این عکس‌ها را معمولا در دوربین‌های پرچمدار مشاهده می‌کنیم. عکس‌های سلفی در گلکسی S21 FE را می‌توان با حسگر ۳۲ مگاپیکسل ثبت کرد.

گلکسی S21 FE همچنین نمایشگر ۶.۴ اینچی AMOLED دینامیک دارد که سامسونگ معمولا روی مدل‌های پرچمدار قرار می‌دهد. همین دو ویژگی برای جلب‌توجه مشتریان کفایت می‌کند، اما S21 FE از نظر ظاهری هم در بازار دست بالا را دارد. ارتفاع، عرض و ضخامت گوشی به ترتیب معادل ۱۵۶ میلیمتر، ۷۴ میلیمتر و هشت میلیمتر است.

گلکسی S21 FE با نسل پنج موبایل سازگار است با این وجود تنها ۱۷۷ گرم وزن دارد. در زیر چهره قابل‌قبول همچنین سخت‌افزاری قابل‌اعتماد پنهان کرده که تراشه اگزینوس ۲۱۰۰ و هشت گیگابایت حافظه‌موقت بخشی از آن است. گلکسی S21 FE همچنین ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی برای نصب برنامه و ثبت عکس و فیلم در اختیار کاربر می‌گذارد، اما دیگر از امکان اضافه‌کردن کارت میکرو SD و افزایش میزان ظرفیت ذخیره‌سازی خبری نخواهد بود.

گلکسی S21 FE نقطه‌ضعف هم دارد؛ مثلا می‌گویند باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی آن زیر بار فشار سخت‌افزار‌های نسبتا قدرتمند کم می‌آورد و زودتر از آنچه انتظار می‌رود خالی می‌شود.

قیمت: ۱۷ میلیون و ۶۰۰ تا ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان

۵- پوکو X5 پرو شیائومی

پوکو X5 پرو تقریبا تاز‌ه‌وارد به‌حساب می‌آید و با سرعتی زیاد موفق شده جای پوکو X4 پرو را بگیرد. از نظر فنی پوکو X5 Pro تقریبا هرچیزی که گلکسی A73 سامسونگ دارد را در طبق اخلاق می‌گذارد. مهمترین ویژگی مشترک‌شان در بخش سخت‌افزار است؛ جایی که پوکو X5 پرو با تراشه اسنپدراگون ۷۷۸، هشت گیگابایت حافظه‌موقت و پردازنده گرافیکی Adreno 642 قدم به میدان رقابت می‌گذارد و حداقل روی کاغذ هم قد و قواره A۷۳ ظاهر می‌شود.

پوکو X5 پرو این میزان ایثار و گذشت را در حالی مرتکب می‌شود که نسبت به رقیب گردن‌کلفت خود چند میلیون تومان ارزان‌تر است. قطعا شیائومی نمی‌توانسته این گوشی را پرزرق‌وبرق بسازد، اما تا حد ممکن تلاش کرده پوکو X5 پرو موبایل قدرتمندی باشد.

پوکو X5 پرو با ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت عرضه می‌شود، اما خبری از امکان نصب کارت حافظه نیست. سایز صفحه‌نمایش پوکو X5 پرو ۶.۶۷ اینچ است و به‌طور کلی نمایشگر ۸۷ درصد قاب روی گوشی را به خود اختصاص می‌دهد. نمایشگر با نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتز کار می‌کند و حداکثر روشنایی آن به ۹۰۰ نیت می‌رسد.

پوکو X5 پرو با ظاهر مکعبی خود سروشکلی مردانه پیدا می‌کند و از نظر اقتصادی همچنین قادر است برادر ناتنی خود یعنی شیائومی ۱۳ لایت را شکست دهد. اگر دوربین سه‌گانه ۱۰۸ مگاپیکسل، باتری پنج هزار میل‌آمپر ساعت و به‌طور خاص توان شارژسریع ۶۷ وات را هم در نظر بگیریم، پوکو X5 پرو قطعا یک خرید استراتژیک خواهد بود.

قیمت: ۱۲ میلیون و ۷۰۰ تا ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان

۶- گلکسی A54 سامسونگ

گلکسی A54 مثل پرچمداران سامسونگ با قاب شیشه‌ای طراحی شده است، اما با قیمت یک میان‌رده به‌فروش می‌رسد. تراشه اگزینوس پنج نانومتری دارد که قادر است با A73 کشتی بگیرد و برنده شود. تراشه A54 با کمک گرفتن از هشت گیگ حافظه‌موقت عملکردی روان‌تر را تجربه خواهد کرد.

گلکسی A54 را می‌توان در دو ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و ۱۲۸ گیگابایت سفارش داد که تقریبا حدود ۱.۵ میلیون تومان اختلاف قیمت دارند. نمایشگر ۶.۴ اینچی از نوع سوپر AMOLED، با نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتز و حداکثر روشنایی هزار نیت برگ برنده دیگر A54 هستند.

گلکسی A54 با نسل پنج موبایل سازگار است و دوربین ۵۰ مگاپیکسلی آن تقریبا از تمام حسگر‌های ۱۰۸ مگاپیکسل شیائومی بهتر عکاسی می‌کند. حسگر اثرانگشت را زیر نمایشگر پنهان کرده‌اند تا موقعی که A54 را توی دستتان می‌گیرید، حس خوبی داشته باشید. باتری پنج هزار میلی‌آمپر ساعتی گوشی را می‌توان با شارژسریع ۲۵ وات شارژ کرد هرچند داخل جعبه از آدابتور خبری نیست و باید خودتان آن را جداگانه بخرید.

قیمت: ۱۵ میلیون و ۴۰۰ تا ۱۵ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان

 

دیدگاه