همه‌چیز درباره تارا V3 و تارا V4

تارا V3 و V4 آپشن‌های بیشتری نسبت به تارا دنده‌ای و اتومات دارند و به‌خاطر کاهش مصرف سوخت به‌جای گیربکس پنج‌دنده به گیربکس شش‌دنده مجهز شدند.

تارا V3 و تارا V4 به‌ترتیب نسخه‌های آپشنال تارا دستی و تارا اتومات به‌حساب می‌آیند. از نظر فنی پیشرفتی در تارا V3 و تارا V4 دیده نمی‌شود، اما این وسط تبدیل گیربکس پنج‌دنده به گیربکس شش‌دنده تاثیرش را در کاهش مصرف سوخت نشان می‌دهد. از طرفی تارا V3 و تارا V4 قرار است با آپشن‌های بیشتری نسبت به نسخه‌های قبلی خودشان فروخته شوند و فعلا می‌دانیم سقف سانروف، آینه‌های برقی، ورود بدون کلید و استارت بدون دکمه به فهرست امکانات رفاهی محصولات جدید ایرانخودرو اضافه شده است. تارا V3 و تارا V4 این هفته در نمایشگاه بین‌المللی قطعات خودرو برای اولین بار رونمایی شدند و در بهترین حالت تا پایان امسال باید منتظر پیش‌فروش آن‌ها باشیم.

تارا V4 با آپشن‌های بیشتری نسبت به تارا اتومات (تارا V۲) راهی بازار می‌شود. مثلا اضافه شدن سقف سانروف جزو امکانات رفاهی است که ایرانخودرو برای تارا اتومات سال یا همان تارا V4 درنظر گرفته و کنار آن آنتن کوسه‌ای، سنسور نور، سنسور باران، شیشه‌های دودی عقب، دوربین دنده عقب، استارت دکمه‌ای، آینه تاشو برقی و کنسول مخصوص سرنشینان جلو به فهرست آپشن‌های تارا V4 اضافه شده است.

تارا V4 البته در بخش فنی تفاوت چشمگیری با تارا اتومات ندارد و فقط اضافه شدن گیربکس شش‌دنده می‌تواند به کاهش مصرف سوخت کمک کند. طوری‌که گفته می‌شود مصرف سوخت تارا V4 به‌ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۷.۱ لیتر است و این عدد برای تارا اتومات (تارا V۲) حدود ۷.۳ لیتر برآورد می‌شود. با همه این حرف‌ها تارا V4 یا همان تارا اتومات سال با همان پیشرانه چهار سیلندر TU۵ پلاس راهی بازار می‌شود و موتور ۱.۶ لیتری آن می‌تواند ۱۴۴ نیوتن‌متر گشتاور خروجی و ۱۱۳ اسب‌بخار نیرو تولید کند که همه این عدد‌ها در مشخصات فنی تارا اتومات (تارا V۲) هم به‌چشم می‌خورد.

تفاوت تارا V3 و تارا دنده‌ای

تارا V3 نسخه جدید تارا دنده‌ای است. حدود دو سال بعد از رونمایی و عرضه تارا دنده‌ای، ایرانخودرو تصمیم گرفته نسخه آپشنال آن را با اسم تارا V3 یا همان تارا دنده‌ای سال روانه بازار کند و تقریبا همان آپشن‌های تارا V4 را به تارا V3 هم اضافه کرده است.

تارا V3 با امکاناتی مثل دستگیره سقفی سرنشینان جلو، چراغ آفتابگیر راننده جلو، ورود بدون کلید و استارت بدون دکمه و آینه‌های تاشو برقی راهی بازار می‌شود و از این نظر امکانات رفاهی بیشتری درمقایسه با تارا دنده‌ای دارد. از نظر ظاهری هم تارا V3 با تارا V۱ تفاوت‌هایی دارد. به‌عنوان مثال طراحی و گرافیک جدیدی برای چرخ‌های عقب درنظر گرفته شده است. سانروف برقی دومین تغییر ظاهری تارا V3 درقیاس با تارا دنده‌ای به‌حساب می‌آید و انتهای سقف هم از آنتن کوسه‌ای به‌جای آنتن معمولی استفاده شده است. داخل اتاق تارا V3 هم مثل تارا V4 شاهد تغییر طراحی کنسول مخصوص سرنشینان جلو هستیم.

تارا V3 البته در بخش فنی تفاوت‌های زیادی با تارا دنده‌ای تجربه نمی‌کند و کماکان از پیشرانه TU۵ پلاس به‌عنوان قلب تپنده آن استفاده می‌شود. با این حال گیربکس تارا V3 مثل تارا V4 از نوع شش‌دنده است و همین مزیت در سرعت بالا باعث کاهش مصرف سوخت تارا V3 می‌شود.

قیمت تارا V3 و تارا V4

قیمت تارا V4 در کارخانه مشخص شده، اما در فهرست محصولات ایرانخودرو هنوز اسمی از تارا V3 دیده به‌چشم نمی‌خورد. قیمت تارا V4 در کارخانه حدود ۴۵۰ میلیون تومان است که با اضافه شدن هزینه‌های ثابت و سایر متعلقات، قیمت تارا V4 در کارخانه به ۵۳۰ میلیون و ۶۹۰ هزار تومان می‌رسد. با این اوصاف باید تارا V4 را بعد از دنا پلاس جوانان (۵۹۱ میلیون) و دنا پلاس اتومات (۵۴۵ میلیون) گرانقیمت‌ترین محصول ایرانخودرو در خط تولید بدانیم.

تارا V4 در کارخانه نسبت به تارا V۲ یا همان تارا اتومات حدود ۴۰ میلیون تومان بیشتر است. چون قیمت تارا اتومات در کارخانه تقریبا ۴۹۰ میلیون تومان است. همین محصول در بازار آزاد خودرو حدود درحال حاضر نزدیک ۷۷۵ میلیون تومان دست به دست می‌شود و طبیعتا تارا V4 را به‌محض ورود به بازار، گران‌تر از تارا V۲ خریدوفروش می‌کنند.

 

تارا V3 و تارا V4 در یک نگاه

مشخصات

تارا V3

تارا V4

پیشرانه

چهار سیلندر TU5 پلاس

چهار سیلندر TU5 پلاس

حجم موتور

1.6 لیتر

1.6 لیتر

حداکثرگشتاور خروجی

144 نیوتن‌متر

144 نیوتن‌متر

حداکثر قدرت

113 اسب‌بخار

113 اسب‌بخار

شتاب

12.5 ثانیه

13 ثانیه

مصرف سوخت

7.1 لیتر به‌ازای 100 کیلومتر

7.1 لیتر به‌ازای 100 کیلومتر

گیربکس

شش سرعته دستی

شش سرعته اتومات

قیمت

مشخص نیست

530 میلیون و 690 هزار تومان

 

 

منبع: فرارو
دیدگاه