شیوه عجیب دولت برای گران کردن اینترنت
در حالی با مجوز وزارت ارتباطات، اینترنت رسما گران شد که دولت از اینترنت رایگان اهدایی به مردم خبر داده است و به قول معروف، به مرگ گرفته است تا به تب راضی شویم.
به گزارش جهان مانا ، روز گذشته خبری مبنی بر موافقت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با افزایش 34 درصدی قیمت اینترنت در رسانه ها منتشر شد. اخیرا نامه ای از سوی اپراتورهای اینترنتی به رئیس جمهور برای افزایش 100 درصدی قیمت اینترنت منتشر شده است. این اپراتورها معتقدند که مشترکین پرمصرف مشکلی با افزایش تعرفه نداشته و لذا تعرفه بسته های اینترنت همراه که حجم آنها بیش از 2 گیگابایت است، باید تا 100 درصد افزایش یابد.
این شرکت های اینترنتی اظهار داشته اند که تعرفه اینترنت در کشورهای همسایه چندین برابر ایران است و لذا باید تعرفه بسته های دیتا همراه بالاتر از 2 گیگابایت، 100 درصد افزایش یابد.
این در حالی است که کیفیت سرعت اینترنت در این روزها با انتقاد فراوان کاربران همراه است و به هیچ وجه ماهیت و کاربردی که باید داشته باشد را ندارد و حتی برخی ساعات روز دانلود یک عکس هم با مشکل مواجه می شود اما از آنجا که روش جدید افزایش قیمت خدمات و کالا در سال های اخیر این است که ابتدا از افزایش قیمت 60 تا 100 درصدی سخن می گویند تا به افزایش قیمت 30 تا 50 درصدی رضایت دهیم، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم از این شیوه بهره برده است و اینترنت رایگان را هم به عنوان هدیه و اشانتیون برای جبران افزایش قیمت اعلام کرده است.
بسته هدیه جبران افزایش قیمت اینترنت!
در پی خبر افزایش قیمت اینترنت، دولت با ارسال پیامکی به مردم اعلام کرد که برای فعال سازی بسته اینترنت رایگان اهدایی دولت، از تاریخ 12 دی ماه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مراجعه کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت درباره اصلاح تعرفه های اینترنت اپراتورها، اعلام کرد دولت برای جبران اصلاح تعرفه که پس از پذیرش شاخص های رگولاتوری از سوی اپراتورها برای آن تصمیم گیری می شود، یک بسته هدیه اینترنت درنظر دارد.
وی اظهار کرد: افزایش تعرفه در تمامی بخش ها مطرح است و صرفا مربوط به حوزه ارتباطات نیست. در 10 سال گذشته تورمهای سنگین داشتیم و طبیعی است که هزینه های اپراتورهای ارتباطی افزایش یافته است.
وی افزود: اپراتورها مدتهاست که درخواست افزایش تعرفه دارند، چراکه به اعتقاد آنها با درآمد کنونی امکان توسعه شبکه را ندارند و حتی برخی از اپراتورها استدلال میکنند که با درآمد خود نمیتوانند وضع موجود را حفظ کنند.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: جلسات متعددی در وزارت ارتباطات برگزار شده و مسائل مورد بررسی قرار گرفته است. اخیراً نیز نامهای به رئیس جمهور نوشتند و درخواست افزایش تعرفه زیادی داشتند که ما برخی از استدلالهای آنها را نپذیرفتیم.
زارع پور گفت: از سال ۹۶ تعرفهها تغییر نکرده است، اما در حوزه نیروی انسانی و تجهیزات و قیمت ارز افزایش قیمت را داشتیم. سازمان تنظیم مقررات شرط و شروطی را برای افزایش تعرفهها به اپراتورها اعلام کرده و آن را منوط به افزایش کیفیت شبکه ارتباطی کشور کردیم.
وی ادامه داد: ما دنبال سود اپراتور نیستیم و هدف ما افزایش کیفیت شبکه است. اگر شرایطی که رگولاتوری به اپراتور ابلاغ کرده بپذیرند، ما درباره آن تصمیمگیری میکنیم.
وزیر ارتباطات بیان کرد: هر چند درخواست افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه را به هیچ وجه نمیپذیریم، چراکه در شرایط فعلی کشور امکانپذیر نیست. اگر تصمیمی گرفته شود حتماً بر سقف تورم کشور خواهد بود، البته اگر شرایط وزارت ارتباطات برآورده نشود، حتماً اپراتور را جریمه خواهیم کرد. شرط و شروط نیز به الحاقیه پروانه فعالیت آنها تبدیل میشود.
زارع پور اعلام کرد: با توجه به اینکه به پایان سال نزدیک هستیم و هزینههای مردم در حال افزایش است، اگر تصمیمی گرفته شود حتماً بستههایی را از سوی اپراتورها به عنوان هدیه برای مردم درنظر خواهیم گرفت.
وی بیان کرد: بر اساس مصوبه سال ۹۶ برای اینترنت همراه یک سقف و کفی تعریف شده است و ما افزایش تعرفهای نخواهیم داشت. همه چیز بر اساس همان سقف و کف قیمتی است که در سال ۹۶ مصوب شده است. اصلاح تعرفهها در آن قالب انجام خواهد شد.