۱۰ نکته درباره سقف برداشت از خودپرداز و کارت‌ به‌ کارت

سقف برداشت از خودپرداز بانکی در ایام نوروز تغییری نمی‌کند. برخلاف شایعاتی که در فضای مجازی دست به دست می‌شود، در تعطیلات پیش‌رو مثل همه روز‌های سال از هر کدام از کارت‌های بانکی می‌توانیم نهایتا ۲۰۰ هزار تومان دریافت کنیم.

به گزارش جهان مانا، از طرفی سقف انتقال پول یا همان کارت به کارت به کمک خودپردازها، اپلیکیشن‌های موبایلی، موبایل بانک و اینترنت بانک ۱۰ میلیون تومان تعیین شده است و برای جابجاکردن رقم‌های بالاتر بحث پایا و ساتنا مطرح می‌شود.

در ادامه ، 10 نکته درباره جابجاکردن پول از طریق کارت به کارت در ایام نوروز را ملاحظه میکنید:

۱- سقف برداشت از خودپرداز در ایام نوروز ۲۰۰ هزار تومان است و هیچ تغییری در این روند برای تعطیلات پیش رو اعمال نشده. از سال ۱۳۸۷ به این طرف سقف برداشت از خودپرداز به غیر از برهه‌های خاصی مثل ایام پیاده‌روی اربعین، همین ۲۰۰ هزار تومان بوده است و باجود شایعاتی که روز‌های اخیر در فضای مجازی به‌وجود آمده، همچنان سقف ۲۰۰ هزار تومانی برداشت از خودپرداز پابرجاست.

۲- روش انتقال وجه که در اصطلاح عامیانه به اسم کارت به کارت معروف شده، اساسا از پنج راه مختلف امکان‌پذیر است. مورد اول همان دستگاه‌های خودپرداز بانکی هستند. روش دوم موبایل بانک است و راه سوم اینترنت بانک.

روش انتقال وجه راه چهارمی هم دارد و آن برنامه‌های جورواجور موبایلی است و روش آخر مراجعه حضوری به بانک خواهد بود. فراموش نکنید سقف انتقال پول در این روش‌ها تفاوت زیادی ندارد.

۳- انتقال پول از طریق خودپرداز فقط یک کارت بانکی و شماره کارت مقصد را احتیاج دارد. بر اساس آخرین بخشنامه بانک مرکزی، سقف مجاز انتقال وجه از طریق کارت برای هر شخص از بستر دستگاه‌های خودپرداز یا همان ATM در هر روز ۱۰ میلیون تومان است.

۴- موبایل بانک روشی برای جایگزینی کارت به کارت از طریق خودپرداز است و با نصب موبایل بانک هر کدام از بانک‌هایی که در آن حساب باز کرده‌اید، امکان انتقال پول دارید. در این روش بعد از نصب موبایل بانک و پشت‌سر گذاشتن مرحله دریافت نام کاربری و رمز عبور می‌توانید هر روز تا سقف ۱۰ میلیون تومان پول جابجا کنید. کارت به کارت یا انتقال پول از طریق موبایل‌بانک علاوه بر CVV۲ که روی کارت بانکی حک شده، نیازمند رمز دوم پویا نیز هست.

۵- اینترنت بانک یکی دیگر از روش‌های انتقال پول یا به عبارتی کارت به کارت است و با مراجعه به هر کدام از اینترنت‌بانک‌هایی در آن حساب دارید، امکان جابجایی مبلغی به شکل روزانه تا سقف ۱۰ میلیون تومان را خواهید داشت. برای استفاده از روش اینترنت بانک برای انتقال پول، به CVV۲ و همچنین رمز دوم پویا (یکبارمصرف) یا رمز دوم ثابت نیاز است.

۶- کارت به کارت کردن پول از چندسال پیش به کمک اپلیکیشن‌های موبایلی امکان‌پذیر شده است. با نصب این مدل اپلیکیشن‌ها در هر شبانه‌روز نهایتا امکان منتقل کردن پنج میلیون تومان را دارید و مثل روش موبایل‌بانک محتاج CVV۲ و رمز دوم پویا هستید.

۷- کارت به کارت کردن پول روش پنجمی هم دارد و این یکی مراجعه حضوری به بانک است. در این روش سقف انتقال پول به ۱۵ میلیون تومان می‌رسد و مراجعه‌کننده برای انجام امور بانکی باید مدارک هویتی مثل کارت ملی، شناسنامه یا گواهینامه رانندگی ارائه کند.

۸- کارمزد انتقال پول در همه روش‌هایی که در قالب کارت به کارت قرار می‌گیرد، برای مبالغ تا یک میلیون تومان معادل ۷۲۰ تومان است و به ازای هر یک میلیون تومان مازاد، مبلغ ۲۸۰ تومان اضافه می‌شود. یعنی فرقی ندارد از کدام روش درحال کارت به کارت مبلغی درحد ۱۰ میلیون تومان هستید؛ چون مبلغی معادل سه هزار و ۲۴۰ تومان به‌عنوان کارمزد از شما دریافت می‌شود. حالا اگر بحث کارت به کارت کردن مبالغ بالاتری وسط باشد، آنوقت کار به روش پایا و ساتنا کشیده می‌شود.

۹- ساتنا برای انتقال مبالغ بالای ۵۰ میلیون تومان کاربرد دارد و علاوه بر مراجعه حضوری به شعب بانک، می‌شود به کمک موبایل بانک و اینترنت بانک هم سراغ ساتنا رفت. از طرفی حداکثر مبلغی که به کمک ساتنا می‌توانیم جابجا کنیم، در روش غیرحضوری یعنی موبایل بانک و اینترنت بانک ۱۰۰ میلیون تومان است، اما با هنگام مراجعه به بانک انجام تراکنش ساتنا تا سقف مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان روزانه امکان‌پذیر است و دوصدم درصد مبلغی که جابجا می‌شود، حکم کارمزد انتقال پول از طریق ساتنا را پیدا می‎‌کند. نکته مهم این است که انتقال وجه ساتنا در روز‌های تعطیل انجام نمی‌شود و اساسا سامانه ساتنا تنها در ساعات اداری فعالیت دارد.

۱۰- انتقال وجه از طریق سامانه پایا مثل ساتنا به دوشکل حضوری و غیرحضوری انجام می‌شود. در هر حالت سقف انتقال وجه ۱۰۰ میلیون تومان است، اما اگر انتقال وجه پایا را از طریق خودپرداز جلو ببرید، نهایتا امکان انتقال ۱۵ میلیون تومان دارید. یک‌صدم درصد از مبلغ تراکنش به عنوان کارمزد دریافت می‌شود و معمولا این عدد حداقل ۲۴۰ تومان و حداکثر سه هزار تومان است. تفاوت مهم پایا نسبت به ساتنا این است که امکان امکان انتقال وجه در روز‌های تعطیل وجود دارد.

 

دیدگاه