1500 واکسن جنجالی/ از انتقاد به “مجلس انقلابی” تا پسدادن واکسنهای آنفولانزا
انتشار یک سند درباره دریافت 1500 واکسن آنفولانزا از سوی مجلس در شرایطی که بسیاری از افراد واجد شرایط ( مانند گروههای پرخطر و کادر درمانی ) در انتظار دریافتش هستند، موجی از انتقادها را علیه مجلس یازدهم به راه انداخت. مجلسی که هنوز زیر خم جنجال بر سر دریافت خودروی دناپلاس به قیمت کارخانه و اقساط طولانی مدت است و نتوانسته افکار عمومی را به عنوان مجلسی که با شعار "مجلس انقلابی " راهی بهارستان شده است، توجیه کند.
قیمت پایین و دولتی برای این واکسنها ( مبلغ 40 هزارتومان ) و تعداد زیاد واکسن های اختصاصی به مجلس یازدهم (1500 واکسن برای مجلسی که کمتر از 300 نماینده دارد) از جمله مواردی است که با انتقاد بسیار شدید افکار عمومی در فضای مجازی مواجه شده است. بر این اساس در شرایطی که هیچ فرد مسئولی از هیات رئیسه مجلس به این خبر واکنش نشان نداده،یک نماینده مجلس با تایید این خبر گفت: من از بهداری مجلس پرس و جو کردم، مجلس ۱۵۰۰ واکسن آنفولانزا را دریافت کرده است.
«حسینعلی شهریاری»، رییس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با برنا، با پذیرش انتقادها ادامه داد: من موافق دریافت این واکسن ها نبودم ابتدا باید مردم دریافت می کردند بعد به مجلس، ارائه می شد.
شهریاری اضافه کرد: تعداد ۱۵۰۰ واکسن، نمایندگان مجلس خدمه و کارکنان را شامل می شود. بهداری با بیان اینکه تعدادی مریض سرطانی داریم، این را دریافت کرده است.
او در پاسخ به این سوال که هنوز تعدادی از مردم و کادر درمان واکسن دریافت نکردهاند، چطور مجلس تعداد ۱۵۰۰عدد واکسن دریافت کرده است، گفت: من این مجلس را انقلابی نمی دانم و انتقادها را درست می دانم.
واکنش سخنگوی سازمان غذا و دارو
اما کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز با تایید تحویل واکسن آنفولانزا به مجلس گفت : امسال به دلیل احتمال همزمانی شیوع آنفلوآنزا با پاندمی کرونا در فصول سرد سال، وزارت بهداشت از مدتی قبل جهت واردات حدود ۱۶ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا با ارز دولتی اقدام کرده است.
وی افزود: در مرحله اول، یک میلیون و ۵۰۰هزار دوز واکسن جهت استفاده افراد پرخطر و در معرض خطر در مراکز بهداشت تامین شده و این واکسنها به تدریج در حال توزیع در مراکز بهداشتی هستند؛ قاعدتا مراکز بهداشت نهادهای مختلف از جمله مرکز بهداشت مجلس شورای اسلامی نیز ممکن است در این مرحله دریافت کننده واکسن باشند. البته تاکید بر آن است که هرگونه توزیع باید بر اساس پروتکل های ابلاغی باشد و توزیع و تلقیح عام آن به هیچوجه پذیرفتنی نیست.
جهانپور ادامه داد: ارز مربوط به خرید مابقی واکسنها نیز تخصیص یافته و سایر محموله های واکسن آنفلوآنزا جهت استفاده سایر افراد و همچنین توزیع در داروخانه ها به تدریج طی روزهای آینده و با تامین ارز و انجام تبادلات بانکی وارد کشور می شوند. این واکسنها با قیمتهای مناسب کمتر از ۵۰ هزارتومان، با اولویت گروه های پرخطر و سالمندان و با ارایه کارت ملی عرضه خواهند شد.
وی همچنین گفت: در صورت افزایش متقاضی واکسن آنفلوآنزا، اقدامات لازم جهت واردات واکسن با ارز نیمایی صورت خواهد گرفت اما به هیچوجه توصیه همگانی مبنی بر واکسیناسیون آنفلوآنزا توصیه نمی شود؛ چنانکه خود بنده واجد شرایط نیستم و از واکسن هم استفاده نخواهم کرد.
مجلس: ۱۵۰۰ واکسن آنفلوآنزا را بازمیگردانیم
با تشدید انتقادها شهلا میرگلوبیات مدیر کل سلامت مجلس در گفت و گو با خانه ملت، گفت: تخصیص واکسن آنفولانزا به داروخانه وابسته به مرکز بهداشت مجلس شورای اسلامی مطابق روال سالهای گذشته صورت گرفته است که با توجه به نزدیک شدن فصل پاییز و لزوم پیشبینی لازم جهت این امر، تعداد 1500 واکسن از سوی سازمان غذا و دارو به داروخانه مجلس شورای اسلامی تخصیص داده شده است.
مدیرکل سلامت مجلس شورای اسلامی، توضیح داد: با اینکه واکسن های تخصیص داده شده به این مرکز بهداشت مشابه دیگر مراکز درمانی صرفا در زمانی که وزارت بهداشت اعلام کند و صرفا مورد استفاده برای افرادی قرار می گرفت که مطابق با دستورالعمل وزارت بهداشت تعیین می شود علی رغم اینکه روند توزیع گسترده واکسن برای همه مراکز درمانی مشابه آغاز شده است در عین حال مقرر شد بدلیل شرایط خاصی که امسال وجود دارد این 1500واکسن به سازمان غذا و دارو برای استفاده دیگر مراکز درمانی بازگردانده شود.
وی درباره اظهارات مطرح شده توسط برخی نمایندگان دراینباره تاکید کرد: این اظهارات نادرست است و احتمالا از افراد مطلع در این باره پرس و جو نکرده اند.