آزاد ارمکی: اگر مشارکت حداقلی باشد نظامیها پیروز انتخابات میشوند
تقی آزاد ارمکی گفت: جامعه ایران به طور متوسط اهل انتخابات است لذا اگر امروز مشکلی در مشارکت انتخاباتی وجود دارد باید ریشه آن را در مقوله خود انتخابات جستجو کنیم یعنی باید کارشناسان و آنهایی که دلشان برای این نظام و کشور میسوزد بیایند و انتخابات را حلاجی و جراحی کنند.
به گزارش جهان مانا به نقل از خبرآنلاین، تقی آزاد ارمکی استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران، انتخابات ایران را نوعی انتخابات بحران زده دانست و تصریح کرد: فاتحان انتخابات فکر می کنند باید رقیب را از بین ببرند.
او با بیان اینکه «در انتخابات دوقطبی، مردم با لجبازی رأی می دهند»، گفت: اما اگر مشارکت حداکثری باشد شانسی برای نظامیان وجود ندارد.
او در پاسخ به این سوال که «یعنی شما میخواهید بگویید اکثریت جامعه به نظامیها بیاعتماد است؟»،تصریح کرد: خیر اصلا بحث این نیست. وقتی مشارکت حداکثری شد آن وقت شما می توانید رئیس جمهورتان را نقد کنید. در واقع نظامیها نماینده دعوا در جهان محسوب می شوند در حالی که جامعه ایرانی اهل دعوا نیست و معمولا صلح را ترجیح میدهد ولی اگر مشارکت حداقلی باشد نظامیها برنده انتخابات هستند. به همین دلیل است که من می گویم مشارکت حداقلی خطرناک است چراکه در این صورت نظامی ها پیروز می شوند و رادیکال های راست مجلس و شوراها را می گیرند و با گفتمان درونی با خودشان حرف می زنند و جهان را نمی بینند و بعد دعوای ما با جهان شکل می گیرد.
وی گفت: عجیب است که جامعه ای که بعد از انقلاب با مشارکت حداکثر مطلقی شروع می کند به جایی می رسد که طبق نظرسنجی ها به سمت ۲۰ درصد میل به مشارکت پیش رفته است که البته این مقدار هم براساس همان صفبندیهای سیاسی است که مشارکت را ممکن می کند وگرنه بقیه جامعه عدم مشارکت را اعلام می کنند. این پدیده عجیبی است، چرا ما باید چنین وضعیتی را داشته باشیم؟
آزاد ارمکی افزود: بعضیها آن مشارکت ۹۸ درصدی اول انقلاب را یک نوع واکنش هیجانی تعریف میکنند و بقیه را نوعی انفعال میدانند. به نظر من نه آن هیجان و نه این انفعال درست است، چون در دورههایی از انتخابات ما می بینیم که حدود ۶۰ درصد مردم مشارکت میکنند؛ پس نه آن حرف درست است که بگوییم هیجان بوده؛ نه این حرف که جامعه به انفعال رسیده و از حکومت عبور کردهاند.
این جامعه شناس معتقد است که در نهایت ۷۰ درصد مردم در انتخابان شرکت میکنند.