سرانجام میمونهای ایرانی پرتاب شده به فضا چه شد؟ + عکس بچه هایشان
ایران در سال ۱۳۹۱ با پرتاب کاوشگر پیشگام و میمون رزوس با نام «آفتاب» و سپس پرتاب کاوشگر پژوهش و میمون «فرگام» به فضا در سال ۱۳۹۲ گام بلندی در حوزه زیست فضا برداشت؛ حالا وضعیت میمونهای فضانورد ایرانی ۱۲ سال پس از پرتاب چگونه است و آنها کجا هستند؟!
به گزارش جهان مانا ، میمونهای فضانورد ایرانی یعنی آفتاب و فرگام حالا یک دهه بعد از پرتاب موفقیتآمیز آنها به فضا هنوز زنده هستند و به حیات خود ادامه میدهند. این میمونها، زاد و ولد هم کردهاند و هماکنون دارای همسر و فرزند نیز هستند!
در حال حاضر این میمونها با مالکیت پژوهشگاه هوا و فضای وزارت علوم در یک مرکز خاص در پژوهشگاه رویان نگهداری میشوند.
مشخصات میمونهای فضایی ایران
میمونهای فضایی ایران از گونه میمونهای ماکاک (Macaca mulatta) هستند که در اکثر نقاط جهان خصوصاً آفریقا و جنوب شرق آسیا یافت میشوند. در حال حاضر ۲۲ گونه مختلف ماکاک شناسایی شده که مشهورترین آنها ماکاک رزوس (Rhesus Macaque) است. این گونه معمولاً در آزمایشهای زیستشناسی و رفتار شناختی مورد استفاده قرار میگیرد.
رنگ بدن ماکاک رزوس که اغلب میمون رزوس نامیده میشود، قهوهای یا خاکستری و رنگ صورت آنها، صورتی است. قد جنس نر رزوس بالغ بهطور میانگین ۵۳ سانتیمتر و وزن آن ۷,۷ کیلوگرم است. قد جنس ماده بالغ ۴۷ سانتی متر و وزن آن ۳,۵ کیلوگرم است و دمشان حدود ۲۰ تا ۲۳ سانتیمتر طول دارد.
کاوشگر پیشگام و میمون رزوس آفتاب
تجربه نخستین پرتاب حامل موجودات زنده به فضا توسط محققان فضایی کشورمان در سال ۸۸ باعث شد ۳ سال بعد، جمهوری اسلامی ایران در ۹ بهمن ماه ۱۳۹۱ گام بزرگی در زمینه پرتاب کپسولهای زیستی برداشت و سازمان فضایی ایران "کاوشگر پیشگام" را بههمراه یک میمون رزوس بهنام آفتاب با موفقیت به مدت ۲۰ دقیقه به ارتفاع ۱۲۰ کیلومتری زمین پرتاب کرد و آن را بازگرداند.
این کاوشگر پس از اوجگیری تا ارتفاع ۱۲۰ کیلومتری در بازگشت به زمین بازیابی و میمون رزوس آفتاب در شرایط مناسب و در صحت و سلامت کامل از کپسول خارج شد و عملیات ریکاوری روی آن انجام شد!