حج گران شد، ایرانی ها قید زیارت را زدند

خبرگزاری فارس مدعی شد گرانی حج تمتع از سوی سعودی‌ها باعث شده تا زائران کشورهای مختلف استقبال کمتری از حج آینده داشته باشند، این در حالی است که بسیاری از زائران سالهاست که منتظر حاجی شدن هستند.

به گزارش جهان مانا، از سهمیه ۱۲۷ هزار نفری بنگلادش برای حج تمتع، کمتر از ۴۸ هزار نفر ثبت‌نام کردند.

بنگالی‌ها که سال گذشته به عنوان چهارمین کشور خارجی دارای بیشتری تعداد حاجی بودند، امسال با کاهش ۷۰ درصدی متقاضیان حج مواجه شدند. در ایران هم از سهمیه ۸۲ هزار نفری، حدود ۳۰ هزار نفر برای تشرف به حج ثبت‌نام کرده‌اند. با این حال رئیس سازمان حج و زیارت سیدعباس حسینی از سعودی‌ها «درخواست افزایش سهمیه» کرده است.

عربستان پس از کرونا هزینه حج را یک هزار و ۲۰۰ دلار گران کرد. بر همین اساس تعداد حجاج سال گذشته به یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر هم نرسید، در حالی که آنها از پذیرش بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زائر از کشورهای مختلف خبر داده بودند. هزینه حج تمتع برای زائران بنگلادش سال گذشته ۶ هزار دلار بود که امسال این هزینه با «کاهش ۱۰۰ دلاری» به ۵ هزار و ۳۶ دلار رسیده است. هزینه حج برای ایرانی‌ها نیز حدود ۴.۵ هزار دلار است.

مهلت ثبت‌نام حج تمتع برای مردم بنگلادش با وجود چندین بار تمدید، تکمیل نشد. مسؤولان این کشور می‌گویند که «بسیاری از مردم امکان پرداخت هزینه سفر را ندارند.» مجریان کاروان‌های این کشور نیز «گران بودن بلیت پروازها به خاورمیانه و تورم» را دلیل گرانی اعلام کردند. این در حالی است که مسوولان این کشور« ۱۰۰۰ دلار هزینه حج ۲۰۲۴ را نسبت به حج گذشته کم کردند.»

عربستان در تلاش است که تعداد زائران حج تمتع را به ۱۵ میلیون نفر برساند و برای این منظور هزینه حج را برای تأمین زیرساخت‌های لازم افزایش داده است. بر همین اساس، برخی از کشورها همچنان امکان تکمیل سهمیه خود را ندارند. حتی اندونزی هم که بیشترین حاجی را دارد، هنوز سهمیه ۲۲۱ هزار نفری خود را تکمیل نکرده است. این در حالی است که زائران برخی کشورها همچون ایران و مالزی سال‌هاست که در انتظار حاجی شدن هستند.

وزیر حج عربستان توفیق الربیعه می‌گوید که «بالا رفتن هزینه حج برای افزایش خدمات به زائران است و ما در نظر داریم در سال‌های آینده تعداد حجاج را ۲ برابر تعداد فعلی افزایش دهیم.» اما سخنگوی وزارت دینی پاکستان محمد عمر بات همچون مسؤولان بنگلادش می‌گوید که «ما در حد توان خدمات جانبی را کم کردیم تا هزینه سفر را کاهش دهیم، اما باز هم بسیاری از کشورها به سهمیه حج نخواهند رسید.»

مسجدالحرام

کاهش استقبال کشورهای مختلف به حج تمتع در حالی است که سعودی‌ها از «افزایش ۱۵۶ درصدی توریست در سال ۲۰۳۰» خبر دادند. سعودی‌ها برای جذب زائران کشورهای مختلف هم برنامه‌های متنوعی را اجرایی کردند، اما وزیر گردشگری عربستان احمد الخطیب می‌گوید که سفر به خانه خدا طرفداران خود را دارد و باید با «کاهش هزینه» روند پذیرش را افزایش دهیم. علاوه بر این، بسیاری از کشورها هم از عربستان خواستند تا «زیارت ارزان» را کلید بزند.

 

منبع: فارس
دیدگاه