پیک نوروزی حذف شد
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پیک نوروزی نداریم، گفت: چارچوب برنامههای نوروزی را مشخص کرده و به استانها اعلام کردیم.
به گزارش جهان مانا، حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره برنامههای این معاونت برای تعطیلات نوروز دانشآموزان اظهار کرد: چارچوب برنامههای نوروزی را مشخص کرده و به استانها اعلام کردیم.
وی با بیان اینکه فعالیتهای پیشنهادی را در ۳ محور شامل «فرصتهای تنوع یادگیری»، «نوروز و داستان» و «دوستی با طبیعت و محیط زیست» به استانها اعلام کردیم، افزود: دانشآموزان میتوانند از بین این فعالیتهای پیشنهادی انتخاب کنند اما هیچ اجباری در انتخاب یک موضوع خاص وجود ندارد. طریفی حسینی به محور «فرصتهای متنوع یادگیری» اشاره کرد و ادامه داد: ۶ ساحت تربیتی شامل «اعتقادی، عبادی و اخلاقی»، «اجتماعی و سیاسی»، «زیستی و بدنی»، «زیباشناختی و هنری»، «اقتصادی و حرفهای» و «علمی و فناورانه» داریم که دانشآموزان در محور اول، موضوعی را از بین این ساحتها انتخاب میکنند.
وی توضیح داد: در این محور، دانشآموزان متناسب با فعالیتهایی که در نوروز و ماه مبارک رمضان دارند، یکی از ساحتها را انتخاب میکنند مثلا در مورد روزهداری یا شرکت در مراسم مذهبی، سفر نوروزی و بازی بومی_محلی در قالب عکس، نقاشی، فیلم، کاردستی و متن به تولید محتوا میپردازند. معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به محور «نوروز و داستان» اشاره کرد و افزود: ذیل محور «نوروز و داستان» داستانخوانی، داستاننویسی و داستانگویی داریم که دانشآموزان میتوانند داستانخوانی و داستانگویی را در قالب صوت و تصویر، داستاننویسی را در قالب متن تولید کنند.
وی درباره محور «دوستی با طبیعت و محیط زیست»، اظهار کرد: یک کار مشترکی با معاونت تربیتبدنی و سلامت داریم و دانشآموزان میتوانند از حضور در طبیعت و انجام کارهای فرهنگی و تربیتی در محیط زیست مانند کاشت نهال عکس و فیلم بگیرند. دانشآموزان آثار خود را به معلمشان ارائه میدهند که در نهایت برترین آثار در کانال مدرسه در شبکه «شاد» و بعد هم برترین آثار استانها در کانال کشوری «من یک دانشآموز هستم» در «شاد» بارگذاری میشود.
وی با تأکید بر اینکه پیک نوروزی نداریم، گفت: هیچ چیزی که در قالب مشق و نوشتن باشد، نداریم و توصیه ما هم این است که مشق خاصی به دانشآموزان داده نشود.معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: دانشآموزان متفاوت هستند و متناسب با توانایی آنها در فرایند تحصیل، معلمان یک سری موارد را برای نوروز مشخص میکنند ولی اینکه مشق و رونویسی باشد، توصیه نمیکنیم. وی تصریح کرد: اینکه به صورت متمرکز پیک نوروزی داشته باشیم یا محتواهای خاصی را به مدارس تجویز کنیم، نداریم.
گفتنی است؛ سال 1370 برای اوّلین بار پیک شادی یا پیک نوروزی همزمان با تغییر نظام آموزشی از نظام قدیم به نظام جدید در مدارس توزیع شد و حُسن پیک شادیها در این بود که در کنار مشق نوشتن، شوخی و خنده و سرگرمی هم وجود داشت. تمرینهایی که باعث درگیر شدن شما با مشق در تعطیلات نوروز و بازیها بود؛ مثلاً اینکه تعداد مهمانها را از تعداد مهمانیهایی که رفتید کم کنید. عیبش امّا این بود که مثل مشق عید قبلی نمیشد بعضی جاهایش را یواشکی جا انداخت. تازه جوایز بهتر حل کردنش هم بود و برای همین باید همهی آن حل میشد. این پیک شادیها در سالهای اوّل توسّط مدرسهها و بعدتر توسّط مناطق تنظیم میشد. در نیمهی دههی۸۰ بود که پیک شادی به صورت سراسری با شکل و شمایل خوشآبورنگ از ۲۵ اسفند در مدرسهها توزیع میشد. اما از سال 1397 زمزمههایی برای حذف این پیکها مطرح شده بود که در نهایت امسال اعلام شد که پیک نوروزی بهطور کامل حذف شده و طرحهایی دیگر جانشین آن شده است.