استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج تمتع رد شد
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با بیان اینکه تاکنون معاینه پزشکی بالغ بر ۸۴ هزار زائر انجام شده است، گفت: بیش از هزار و ۵۰۰ زائر به کمیسیونهای پزشکی معرفی و از این تعداد ۱۵۰ نفر استطاعت جسمی و روانیشان تایید نشده و از حج بازمانده اند.
به گزارش جهان مانا، علی مرعشی، رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره معاینات حجاج گفت: تقریبا معاینات تمام شده است و ما تقریبا بالغ بر ۸۴ هزار نفر از زائران را معاینه کردهایم و تایید استطاعت جسمی و روانیشان انجام شدهاست. همانطور که میدانید تعدادی از متقاضیان حج به کمیسیونها معرفی میشوند و در کمیسیونهای تخصصی تایید یا رد میشوند و یا نیاز به بررسی بیشتر دارند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد مختصری مراجعه به کمیسیون داشتهایم که برای تعیین تکلیف این افراد بررسی بیشتری از سوی پزشکان معاین درخواست شده است و این بررسیها در حال انجام است. در مجموع از بیش از هزار و ۵۰۰ نفر که به کمیسیون معرفی شدهاند، ۱۵۰ نفر استطاعت جسمیشان تایید نشده است و این متقاضیان نمیتوانند به حج مشرف شوند. این افراد یا دارای بیماری اعصاب و روان هستند یا بیماری قلبی و ریوی این افراد به صورتی بوده است که نمیتوانستند اعمال سنگین حج را انجام دهند. همچنین افرادی در بین این گروه بودند که سرطان پیشرفته داشتند و تحت درمان هستند. زنان باردار هم بین آنها بود یا افرادی که اعمال جراحی در سه ماه گذشته انجام دادهاند که باعث منع سفر برای این افراد شده است.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تصریح کرد: افرادی که استطاعت جسمی آنها تایید نشده است میتوانند از اعضای درجه یک خانوادهشان برای نائب معرفی کنند و حج این افراد را انجام دهند و در نتیجه هر کسی نتواند در این سفر حضور داشته باشد فرد جایگزین وی باید حتما معاینات پزشکی را انجام دهد و استطاعت جسمی و روانی فرد تایید شود. تعدادی از عوامل اجرایی هم هنوز معایناتشان تکمیل نشده است. در نتیجه از عموم زائران تقریبا تعداد زیادی تعیین تکلیف شدهاند و معاینات آنها تمام شده است.
مرعشی درباره بیماریهای شایع در حج و توصیه به زائران گفت: هر سال اینگونه است که در حج به دلیل اینکه جمعیت بسیار زیادی از کشورهای مختلف و با بیماریهای عمومی مختلف حضور دارند، شیوع بیماریهای تنفسی بسیار شایع است و قدرت سرایت زیادی دارند. هر سال بیشترین بیماری که زائران در حج با آن مواجه میشوند بیماری تنفسی و بعد از آن بیماریهای عضلانی و بیماریهای گوارشی است. چراکه رژیم غذایی افراد تغییر میکند. بنابراین سه گروه بیماری اصلی که هرساله در حج فارغ از بیماریهای فصلی در بین تمام حجاج شایع میشود بیماریهای تنفسی، عضلانی و گوارشی است.
وی تصریح کرد: بنابراین پیشگیری از این بیماریها به ویژه بیماریهای تنفسی به زائران توصیه میشود و زائران باید در آنجا حتما از سجاده شخصی استفاده کنند، همچنین نزدیک بودن صفوف زائران کشورهای مختلف به یکدیگر میتواند ضریب ابتلا به بیماریهای تنفسی را افزایش دهد. بنابراین لازم است زائران از ماسک در تجمعات استفاده کرده و حتما بهداشت فردی را رعایت کنند و مایعات زیاد مصرف کرده تا به سلامت به این سفر رفته و بازگردند.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره اعزام پزشکان برای حج تمتع گفت: با اولین پروازی که عوامل اجرایی به حج مشرف میشوند پیش پروازهای ما نیز مشرف خواهند شد. البته یک گروه همراه با عمره گزاران برای راه اندازی درمانگاه هایمان اعزام خواهیم کرد تا مقدمات راه اندازی دستگاهها را انجام دهند و دستگاهها را آماده خدماترسانی کنند.
مرعشی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره حضور تیم پزشکی در عمره مفرده گفت: ما دو گروه پزشکی در عمره مفرده داریم که ۱۶ ساعت در مدینه و ۱۶ ساعت در مکه در درمانگاه خدمات را به زائران در مدت زمان حضور در عمره ارائه میکنند. در صورتی که زائری نیاز به خدمات تخصصی و فوق تخصصی داشته باشد از خدمات سعودی برای او استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به همراه اولین گروه عمره کزار یک گروه ۶ نفره پزشکی اعزام شده است و همراه با گروه بعدی که احتمالا امروز یا فردا اعزام میشوند نیز یک گروه ۶ نفره پزشکی اعزام خواهند شد.