هجوم موریانه‌ها به کتابخانه عمومی لرستان

به نظر می‌رسد برخی سوء‌مدیریت‌ها در نگهداری و انبار کردن کتاب‌ها موجب شده حجمی از این سرمایه ارزشمند از بین برود، حال اینکه می‌توانست با توزیع به موقع در مناطق مختلف از جمله روستاها و محله‌های حاشیه‌ای سهم بالایی در افزایش سرانه مطالعه و آگاهی‌بخشی به شهروندان داشته باشد.

به گزارش جهان مانا ، سور چرانی موریانه‌ها با پذیرایی کتاب‌ها در کتابخانه عمومی استان، بیش از هشت تن کتاب که قیمت میلیاردی داشتند در کتابخانه استان مورد هجوم موریانه قرار گرفتند" مطلبی که از روز گذشته در فضای مجازی استان منتشر شده است که این بی مهری با یار مهربان سبب آزرده شدن دوست‌داران کتاب شده است. طبق آماری که توسط مرکز ملی آمار منتشر شده بود سرانه مطالعه هر فرد ۱۵ ساله و بیشتر باسواد کشور در سال ۱۳۹۹ برابر ۱۶ دقیقه و ۳۶ ثانیه در روز بوده که در مقایسه با دیگر کشور‌ها آمار پایینی است. چندسالی است که ایران تلاش دارد تا سرانه مطالعه جامعه را بالاتر ببرد و در این راستا فرهنگ‌سازی‌هایی مانند؛ هفته کتاب و کتابخوانی، مسابقه کتابخوانی، کتاب خوانی‌های دورهم و دورخوانی‌هایی را برگزار کرده است که گا‌ها بی‌تاثیر نبوده است. در همین راستا سجاد راستخانه، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی لرستان به ما گفته است:اعتباری در استان جذب شد که سعی داریم انباری که اکنون انبار کتاب وجینی و تجهیزات فرسوده واقع در بخش مجاور کتابخانه عمومی حضرت مهدی (عج)  است را برای مطالعه احیا کنیم و این ساختمان را به ساختمان‌های قابل استفاده برای اعضا تغییر وضعیت دهیم و به ساختمان vip مطالعه برای جنوب شهر خرم‌آباد تبدیل کنیم. وی افزود: مدتی پیش برای چک کردن این انبار رفتیم که با یک سری کتاب فرسوده و موریانه خورده مواجه شدیم. راستخانه عنوان کرد: کتاب‌های موجود در این انباری متعلق به کتاب‌های وجین شده کتابخانه و  برخی کتب کتابخانه روستای دیناروند که سال ۹۷ افتتاح و سال ۹۸ توسط سیل تخریب شده بود است.

هجوم موریانه‌ها به کتاب‌های کتابخانه عمومی لرستان

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی لرستان عنوان کرد: این ساختمان انباری از سال ۹۸ تاکنون به صورت اصولی و کلی چک نشده بود، اما اکنون کتب و تجهیزات فرسوده موجود را جهت بهبود بخشیدن و ساماندهی این انبار خارج کردیم. وی با بیان اینکه وجین کتاب‌ها نیز یک فرآیند است که به صورت ماهانه در همه‌ی کتابخانه‌ها انجام می‌شود و درآمد حاصل از خمیر و فروش کتاب‌های وجین شده صرف خرید کتاب جدید می‌شود و کتاب مورد نظر کتابخانه بر اساس شرایط مذهبی، اقلیمی و نیاز مخاطبان به کتابخانه اضافه یا وجین می‌شود که امری طبیعی است. راستخانه با بیان اینکه خبر هشت تن کتاب موریانه زده هم کاملا تکذیب می‌شود و صراحتا عرض می‌کنم هیچ کتابخانه‌ی نهادی در استان موریانه ندارد. وی افزود: حجم کتاب‌های فرسوده انبار فوق، که به خاطر موریانه زده شدن خمیر شدند هزار جلد کتاب بوده که البته سایر کتاب‌ها فرسوده و غیر‌قابل استفاده هم به فراخور وجین و خمیر می‌شوند. مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی لرستان بیان کرد: همچنین بلافاصله سم زدایی در انبار قدیمی انجام شده و این انبار طی ماه‌های آینده بعد از به‌سازی به یک مرکز vip مطالعه در جنوب شهر خرم آباد تبدیل خواهد شد. وی عنوان کرد: در انتخاب منبع هرکتابخانه ابتدا باید سطح فرهنگ و نیاز‌های مطالعاتی هرجامعه مد نظر گرفته شود؛ همان گونه که در حال حاضر مشاهده می‌شود بسیاری از منابع در عین مفید بودن و ارزشمندی متاسفانه هیچ متقاضی ندارند و امانت گرفته نمی‌شود و همین سبب وجین کتب می‌شود.

به نظر می‌رسد برخی سوء‌مدیریت‌ها در نگهداری و انبار کردن کتاب‌ها موجب شده حجمی از این سرمایه ارزشمند از بین برود، حال اینکه می‌توانست با توزیع به موقع در مناطق مختلف از جمله روستاها و محله‌های حاشیه‌ای سهم بالایی در افزایش سرانه مطالعه و آگاهی‌بخشی به شهروندان داشته باشد.

هجوم موریانه‌ها به کتاب‌های کتابخانه عمومی لرستان

منبع: فارس
دیدگاه
آخرین اخبار
بازار