معضل حجاج ایرانی در عربستان چیست؟

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با مسئولان مرکز پزشکی حج و زیارت از آنها خواست تا دستورالعمل پزشکی و سبک زیست بهداشتی در حج را تالیف کنند و پیش از سفر در اختیار حجاج قرار دهند.

به گزارش جهان مانا، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با مسئولان مرکز پزشکی حج و زیارت در مکه با تأکید بر اینکه برنامه‌ریزی‌ها باید مبتنی بر حج مطلوب، ارزان و روان باشد، گفت: با تعامل و هماهنگی‌هایی که با فرهنگستان علوم پزشکی انجام شد به دنبال این هستیم افرادی که در حج حضور پیدا می‌کنند زائرانی توانمند باشند تا مشکلاتی از نظر جسمی‌برایشان ایجاد نشود.

وی گفت: در این کشور مشکلاتی وجود دارد که برخی از آنها جان زائران را تهدید می‌کند. به عنوان مثال در مسیر برگشت از رمی جمرات در روز عید بنابه گزارش ها اجازه ندادند تابلوهای راهنما در مسیر نصب شود ؛ یا مسیرها را دور کردند و همین موجب شد تا در مسیر جمرات چند نفر از زائران فوت کنند و وقتی این مشکلات مطرح می‌ شود؛ می‌گویند کشورهای دیگر با تعداد کمتر زائر، فوتی‌های بیشتری داشتند.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان این مطلب که ما تلاش می‌کنیم و خود زائران هم باید همکاری کنند، از مسئولان مرکز پزشکی حج و زیارت خواست تا به تألیف سبک زیست بهداشتی زائر در حج بپردازند و در همایش‌های بزرگ نکات پزشکی، درمانی و بهداشتی برای آنان بیان شود. نگارش دستورالعمل زندگی به سبک حج ، خدمت بسیار بزرگی به حفظ سلامتی زائران و پیشگیری از بروز خسارت‌های جانی می‌کند.

نماینده‌ ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه اسلام برای تمامی حالت‌ها و موقعیت‌های آقایان و بانوان حکم دارد، افزود: هتل‌ها سال آینده نزدیک به منا اجاره شود. راه‌حل‌هایی وجود دارد که موجب می‌شود زائران در ایام تشریق با استراحت، طراوت و توان خود را حفظ کنند.

وی ادامه داد: گرمازدگی معضلی است که چند سال آینده هم خواهیم داشت و باید برای هر زائر برنامه‌ریزی فردی داشته و به صورت بسته‌بندی در اختیارشان بگذاریم. همچنین مسئله انتقال بیماران بد حال به کشورمان بسیار ضرورت دارد و باید تلاش شود که در اولین فرصت به کشور بازگردند.

سرپرست حجاج ایرانی با تأکید بر اینکه سلامتی زائران یکی از دغدغه‌های مهم در حج است، یادآور شد: انجام عمره مکرر و پشت سر هم توانایی افراد را خواهد کاست و هشدارهای پزشکی می‌تواند اثر گذار باشد. همچنین استفاده از نیروهای جهادی بسیار مهم است. در مجموعه‌ها افرادی حضور دارند که می‌توانند خدمت پزشکی یا اولیه را انجام بدهند. از زائران داوطلب هم استفاده کنیم که بسیاری از آنان توانا و با انگیزه هستند.

 

منبع: مهر
دیدگاه