چرا برخی نوجوانان فحاشی میکنند؟
متخصص روانشناسی حوزه کودک و نوجوان در خصوص علل فحاشی برخی نوجوانان توضیح داد.
به گزارش جهان مانا، لیلا صادقی با بیان اینکه حرف زشت و رکیک زدن یک رفتار است، اظهار کرد: هر رفتاری یک هدفی دارد و معمولا هدف از فحاشی کردن یا زدن حرف رکیک در نوجوانان موارد مختلفی از جمله بروز احساس خشم، انتقام به دلیل بدرفتاریهایی که با او شده، نشان دادن قدرتنمایی و کنترلگری در مقابله با کنترلگری والدین و جلب توجه را در بر میگیرد، اما به طور کلی همه این موارد به معنای این است که والدین باید در رفتارهای خود تجدیدنظر کنند.
این متخصص روانشناسی حوزه کودک و نوجوان تصریح کرد: اگر نوجوان از شیوههای سالم بروز خشم آگاه نباشد، از کلمات توهینآمیز برای تخلیه خشم استفاده میکند. گاهی نیز نوجوانان باوجود اینکه میدانند نباید این کلمات را در هر جایی به کار ببرند، این الفاظ را میان دوستان صمیمی خود به کار میبرند.
وی در ادامه با اشاره به علت بددهنی نوجوانان به والدینشان، افزود: وقتی والدین با نوجوان رفتارهای سالم نداشته باشند، موجب ایجاد احساس خشم، ناراحتی یا کلافگی در او خواهند شد. زمانی که نوجوان شیوه ابراز سالم هیجانات ناخوشایندش را بلد نباشد، از فحش دادن استفاده میکند.
صادقی ادامه داد: والدین در مواجهه با چنین رفتاری باید با خود صادق باشند و از خود بپرسند که کدام یک از رفتارهایشان برای نوجوانشان آزاردهنده است؟ و فهرستی از این رفتارها نوشته و برای حذف این رفتارها تلاش کنند.
این متخصص روانشناسی حوزه کودک و نوجوان درخصوص چگونگی مقابله با فحاشی نوجوانان گفت: هنگام بروز علائم اضطراب و افسردگی، افت عملکرد تحصیلی و توسل به خشونت کلامی یا رفتاری بهصورت افراطی، حتما باید با یک متخصص سلامت روان مشورت کنید. همچنین ابتدا خونسردیتان را حفظ کنید، سپس سعی کنید با دادن بازخورد به رفتارهای فرزند و آموزش نحوه مودبانه رفتارکردن، بهمرور از شدت بیادبی او بکاهید.