انتقاد اوباما از سرکوب اعتراضهای آمریکا توسط ترامپ
رییس جمهوری سابق آمریکا از اعزام نیروهای فدرال برای سرکوب اعتراضها به نژادپرستی در شهرهای مختلف این کشور انتقاد کرد.
به گزارش جهان مانا به نقل از ایرنا، «باراک اوباما» رییس جمهوری سابق آمریکا در تندترین اظهاراتی که تاکنون علیه دونالد ترامپ رییس جمهوری کنونی این کشور مطرح کرده، روز پنجشنبه استفاده از ماموران فدرال برای سرکوب اعتراضهای علیه نژادپرستی و همچنین تلاشها برای مهندسی رایدهندگان را محکوم کرد.
اوباما که در مراسم بزرگداشت «جان لوئیس» عضو کنگره و قهرمان مبارزه برای حقوق سیاهپوستان سخنرانی میکرد، گفت: امروز ما با چشمان خودمان شاهدیم که افسران پلیس زانوی خود را بر گردن سیاهپوستان آمریکایی گذاشتهاند.
اولین رییس جمهوری سیاهپوست آمریکا افزود: ما شاهدیم که دولت فدرال ماموران خود را برای استفاده از گاز اشکآور و باتون علیه تظاهرات مسالمتآمیز گسیل میکند.
اگرچه اوباما نامی از ترامپ نبرد، اما اظهارات او آشکارا به اقدامات ترامپ در سرکوب تجمع مسالمتآمیز در مقابل کاخ سفید و اخیرا نیز در شهر پورتلند ایالت اورگان اشاره داشت.
از زمان کشته شدن «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی در ماه گذشته به دست یک پلیس سفید پوست که زانوی خود را تا زمان جان دادن او بر گردنش گذاشته بود، آمریکا شاهد گستردهترین اعتراضها و تظاهرات علیه نژادپرستی ساختار یافته و خشونت پلیس در این کشور است.
اوباما همچنین از تلاش جمهوریخواهان برای سرکوب رای اقلیتها و حملات ترامپ علیه رایدهی پستی انتقاد کرد و گفت: برخی از اصحاب قدرت هستند که با بستن مکانهای نظرسنجی و هدف قرار دادن اقلیتهای و دانشجویان با سختگیرانهتر کردن قوانین هویتی و حمله به حقوق رایدهندگان، شنیعترین تلاش خود را برای منصرف کردن مردم از رای دادن انجام میدهند.
اوباما از حملات و اتهامزنیها علیه رایگیری پستی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز که با توجه به بحران شیوع کرونا به صورت گستردهای به این نوع رایگیری وابسته خواهد بود، به شدت انتقاد کرد.
ترامپ روز پنجشنبه با ادعای احتمال تقلب و ناسالم بودن انتخابات، برگزاری انتخابات از طریق پست الکترونیک را رد کرد و خواستار تعویق در برگزاری انتخابات ۲۰۲۰ شد.
وی در توئیتی نوشت: «با روش رای گیری از طریق پست الکترونیکی (نه رای گیری غیابی که خوب است)، سال ۲۰۲۰ شاهد غیردقیق ترین و جعلی ترین انتخابات در تاریخ خواهد بود. این انتخابات بیش از همه برای آمریکا شرمساری به بار خواهد آورد. انتخابات را تا زمانی که مردم بتوانند به صورت مناسب، امن و سالم رای بدهند، به تاخیر بیندازید.
منظور از رای گیری غیابی که ترامپ در این توئیت به آن اشاره کرده نوعی از رایگیری در سیستم انتخاباتی آمریکا برای کسانی است که مایل هستند به صورت غیابی رای دهند. به عبارتی رایدهندگانی که نمیتوانند یا نمیخواهند در روز انتخابات پای صندوقهای رای حاضر شوند میتوانند رای خود را با برگه رای غیابی بفرستند.
ترامپ در توئیت دیگری صبح پنجشنبه نوشت: رای گیری از طریق پست الکترونیک فاجعه خواهد بود.
وی در این توئیت نوشت، دموکرات ها صحبت از دخالت خارجی در انتخابات می کنند اما آنها می دانند که رای گیری از طریق پست الکترونیکی بهترین راه برای کشورهای خارجی برای دخالت دراین روند است و از آن گذشته روش شمارش آرا دقیقی وجود ندارد.
منتقدان نگران این هستند که ترامپ برای تعویق انتخابات به بهانه همه گیری کرونا پافشاری کند. بیل بار دادستان کل در جلسه کمیته قضایی مجلس نمایندگان که قرار است امروز برگزار شود این سوال را مطرح خواهد کرد که آیا رئیس جمهوری که مشغول خدمت است، می تواند تاریخ انتخابات را تغییر دهد یا نه.
در آمریکا با وجودی که امکان تعویق در انتخابات مقدماتی وجود دارد، فقط کنگره می تواند درباره تغییر انتخابات سراسری تصمیمگیری کند؛ زیرا قانون اساسی اختیارات درباره زمان انتخابات را به کنگره واگذار کرده است.
از سال ۱۸۴۵، کنگره انتخابات را در روز سه شنبه بعد از نخستین دوشنبه ماه نوامبر تعیین کرده که در این دوره از انتخابات با روز سه شنبه ۱۳ آبان مصادف می شود.
این انتخابات برای تعیین چهل و ششمین رییس جمهوری آمریکا و معاون او برگزار می شود. درخواست ترامپ با توجه به این که در نظرسنجی های اخیر از جو بایدن معاون پیشین ریاست جمهوری آمریکا عقب افتاده است از سوی برخی رسانه های آمریکایی بی سابقه ارزیابی شده است.