شی باز هم رئیس جمهور چین شد 

با تایید پارلمان چین، شی‌ جین پینگ برای سومین دور پیاپی به عنوان رئیس جمهوری این کشور انتخاب شد تا او را به طولانی‌ترین رئیس دولت چین کمونیست از زمان تاسیس این نظام از سال ۱۹۴۹ به بعد تبدیل کند.

به گزارش جهان مانا به نقل از یورونیوز، در سیستم سیاسی چین رئیس جمهور نقشی نسبتا تشریفاتی دارد و این بیشتر رهبر حزب کمونیست است که نقش اصلی را ایفا می‌کند؛ سمتی که آن‌هم در اختیار شی جین پینگ است.

در رای‌گیری پارلمان چین که بسیاری آن‌ را نمایشی خواندند، آقای پینگ توانست با کسب ۲۹۵۲ رای یعنی به اتفاق آرا، برای یک دوره ۵ ساله دیگر در سمت خود باقی بماند.

این سیاستمدار ۶۹ ساله در پاییز گذشته سومین دوره رهبری خود بر حزب کمونیست را نیز آغاز کرد و از همان ماه اکتبر قابل پیش‌بینی بود که او برای یک دوره دیگر هم به عنوان رئیس جمهور چین انتخاب خواهد شد.

انتظار می‌رود «لی کیانگ» که یکی از مورد اعتمادترین افراد به شی جین پینگ است نیز روز شنبه به عنوان نخست‌وزیر چین معرفی شود.

نخست‌وزیر بصورت سنتی نقشی تاثیرگذار در اقتصاد این کشور دارد؛ هرچند طی سال‌های گذشته بخش قابل توجهی از وظایف او را نیز آقای شی برعهده گرفته و به این ترتیب قدرت نخست‌وزیر تضعیف شده است.

شی‌ جین پینگ در سال ۲۰۱۸ میلادی موفق شد با ایجاد اصلاحاتی در قانون اساسی، محدودیت حضور خود در قدرت را بردارد و اکنون می‌تواند به صورت نامحدود پست ریاست دولت را در اختیار داشته باشد.

او حالا خود را به یکی از مهمترین شخصیت‌های سیاسی معاصر چین تبدیل کرده است؛ چراکه هیچ یک از رهبران چین حتی مائو تسه بیش از ۱۰ سال عنوان ریاست دولت این کشور را در اختیار نداشته است.

دنگ شیائوپنگ، رهبر چین در سال ۱۹۸۲میلادی محدودیت‌هایی را برای تعداد دوره‌های ریاست جمهوری وضع کرد و به این ترتیب قانون اساسی این کشور اصلاح شد. او امیدوار بود که با این کار، هرج و مرج و اتفاقاتی که تحت حکومت مادام‌العمر مائو روی داده بود، تکرار نشود.

دنگ همچنین اصلاحات نهادی را برای ایجاد تفکیک بیشتر قدرت و وظایف، بین حزب کمونیست و دولت رهبری کرد. با این حال تمام این تلاش‌ها در سال‌های اخیر توسط شی تضعیف شده و قدرت حزب به شدت گسترش یافته به نحوی که تسلط شی جین پینگ بر حزب و ساختار قدرت در چین به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است.

آقای شی در حالی دوره جدید ریاست جمهوری خود را آغاز می‌کند که چین با چالش‌های عمده‌ای به ویژه با ایالات متحده رو به رو است و اقتصاد چین نیز در تلاش است تا پس از سه سال محدودیت‌های سخت تحت چهارچوب سیاست «کووید صفر» بهبود یابد و اعتماد سرمایه‌گذاران رو به کاهش را بازیابی کند.

دیدگاه