پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در عراق: خشونت کافی است 

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در شهر بغداد از عراقی‌ها خواست تا برای اقلیت‌های مذهبی ارزش قائل شوند و با برادران مسیحی خود به عنوان «یک سرمایه ارزشمند» رفتار کنند.

وی همچنین تاکید کرد که خشونت، افراط گرایی، عدم تحمل و فساد کافی است و باید عدالت را برپا داشت.

رهبر کاتولیک‌های جهان ظهر روز جمعه ۵ مارس (۱۵ اسفند) به وقت محلی با استقبال مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق وارد پایتخت این کشور شد.

پاپ قرار است در این سفر سه روزه با مسیحیان این کشور دیدار کند. این رهبر مذهبی، پیشتر گفته بود می‌خواهد با افرادی دیدار کند که رنج‌های فراوانی را در سال‌های اخیر متحمل شده‌اند. اشاره رهبر کاتولیک‌های جهان به مسیحیانی است که در زمان حکمرانی داعش بر بخش‌هایی از عراق، دشواری‌ها و مرارت‌های فراوانی را تجربه کردند.

صدها نفر که برخی از آن‌ها پرچم‌های واتیکان و عراق را در دست داشتند در مسیر عبور پاپ در نزدیکی فرودگاه بغداد جمع شده بودند تا از رهبر مذهبی کاتولیک‌ها استقبال کنند.

واتیکان با وجود بدتر شدن وضعیت شیوع ویروس کرونا در عراق از این سفر دفاع کرد و گفت: «فاصله‌گذاری اجتماعی و سایر اقدام‌های بهداشتی اعمال خواهد شد.»

پاپ از فرودگاه راهی مقر ریاست جمهوری عراق برای دیدار با برهم صالح شد.

وی در این دیدار گفت: «تنوع مذهبی، فرهنگی، قومی که از مشخصه‌های بارز جامعه عراق بوده است، سرمایه گرانبهایی است که می‌توان از آن حفاظت کرد و مانعی برای از بین بردن نیست.»

وی افزود: «عراقی‌ها از هر دین و مذهبی شایسته برخورداری از حقوق و حمایت‌های مشابه اکثریت مسلمان شیعه هستند.» وی تاکید کرد که هیچ کسی نباید شهروند درجه دو محسوب شود.

پاپ فرانسیس تصریح کرد: « اگر انسان‌ها یاد بگیرند فراتر از اختلاف‌ها به یکدیگر نگاه کنند و همدیگر را به‌عنوان اعضای یک خانواده انسانی ببینند، می‌توان یک روند موثر بازسازی را آغاز کرد و جهانی بهتر، عادلانه‌تر و انسانی‌تر را به نسل‌های آینده سپرد.»

برهم صالح: شرق را نمی‌توان بدون مسیحیان تصور کرد
آقای صالح در دیدار با رهبر کاتولیک‌های جهان گفت: «تصمیم پاپ فرانسیس برای این سفر علی‌رغم شیوع ویروس کرونا و نگرانی‌های امنیتی، ارزش آن را دو برابر کرده است.»

رئیس جمهوری عراق تصریح کرد که خاورمیانه به دلیل تنش‌های منطقه‌ای و افراط‌گرایی با «بحران همزیستی» روبرو است. وی بر اهمیت همزیستی مسالمت آمیز و حفظ جامعه مسیحیان که قدمتی ۲ هزار ساله در عراق دارد تاکید کرد.

وی گفت: «شرق را نمی‌توان بدون مسیحیان تصور کرد و ادامه مهاجرت آن عواقب سختی خواهد داشت.»

دیدگاه