نان از گوشت برای سلامتی مفیدتر است!

محققان استرالیایی پی برده‌اند بر خلاف آن چیزی که به نظر می‌رسد، شاید یک رژیم غذایی کم پروتئین و پر کربوهیدرات، برای افزایش طول عمر و مبارزه با چاقی مفیدتر باشد.

 

مقاله آنها که در ژورنال علمی Cell Metabolism منتشر شده، تصویر واضحی را از نقش هورمونی به نام Fibroblast Growth Factor 21 (FGF21) توصیف می‌کند. این هورمون اصطلاحا به آبشار جوانی شناخته شده و عمدتا در کبد تولید می‌شود.

مطالعات قبلی پی نشان داده‌اند که هورمون FGF21 در کاهش اشتها، متعادل کردن سوخت و ساز بدن، تقویت دستگاه ایمنی و افزایش طول عمر نقش مهمی دارد. همچنین این هورمون کاربرد درمانی برای دیابت هم دارد. اما درباره اینکه این هورمون در بدن ما چگونه ترشح و آزاد می‌شود، اطلاعات کمی داریم.

حالا محققان دانشگاه سیدنی پی برده‌اند که رژیم‌های غذایی پر کربوهیدرات و کم پروتئین بهترین روش برای افزایش سطح FGF21 در موش‌ها هستند.

«سامانتا سولون»، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: «علیرغم محبوبیت رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین، تحقیقات ما نشان می‌دهد که با افزایش سن، دقیقا برعکس آن برای ما مفید است. یعنی رژیم غذایی کم پروتئین و پر کربوهیدرات برای سلامتی ما در سنین بالاتر و افزایش طول عمر بیشترین سود را دارد.»

«افزایش میزان هورمون FGF21 به تعادل میان پروتئین و کربوهیدرات بستگی دارد و این تعادل هم برای کنترل میزان اشتها نسبت به پروتئین اهمیت دارد.»

این یافته‌های جدید محققان را یک قدم به نحوه ساز و کار FGF21 نزدیک‌تر می‌کند و نحوه استفاده از آن به افراد کمک می‌کند که بیشتر عمر کنند و زندگی سالم‌تری داشته باشند.

در این تحقیق ۲۵ رژیم غذایی با میزان پروتئین، کربوهیدرات، چربی و محتوای انرژی متفاوت روی موش‌ها آزمایش شد.

 

دیدگاه