رمز و راز تشخیص هندوانه شیرین و قرمز

تابستان، فصل گرم سال در پیش است و بازار خرید هندوانه مثل هر سال داغ‌تر از دیگر میوه‌ها است. این میوه آبدار را می‌توان برای فرار از عطش فصل تابستان، خنک کردن بدن و جبران کم‌آبی ناشی از تعریق بالا در هوای گرم مصرف کرد. یک قاچ هندوانه خنک و آبدار، بهترین دوست بدن در فصل تابستان است، البته اگر قرمز، شیرین و رسیده باشد. راه‌های مختلفی برای خرید و تشخیص هندوانه شیرین و قرمز و رسیده وجود دارد که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

 

تشخیص هندوانه شیرین و قرمز

بیشتر افراد تصور می‌کنند که خرید هندوانه قرمز و رسیده به شانس فرد بستگی دارد، در حالی که حقیقت چیز دیگری است. خرید هندوانه رسیده بیشتر از شانس به مهارت در تشخیص هندوانه‌های خوب بستگی دارد و این مهارت نیز با در نظر داشتن چند نکته در زمان خرید به دست می‌آید. از جمله نکات و روش‌هایی که به تشخیص هندوانه قرمز و رسیده از هندوانه‌های نارس و بی‌مزه کمک می‌کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دقت به شکم هندوانه

اولین روش برای تشخیص هندوانه‌های رسیده از هندوانه‌های نارس، دقت به شکم هندوانه است. برای تشخیص با کمک این روش باید به دنبال یک لکه زرد روی شکم هندوانه باشید. هندوانه در محل لکه زرد با زمین تماس داشته است.

هر چقدر این لکه تیره‌تر و بزرگ‌تر باشد، به این معنی است که هندوانه مدت زمان بیشتری روی زمین بوده و در نتیجه رسیده‌تر است. طبیعتا سفید و روشن بودن رنگ این لکه به معنی نارس و احتمالا بی‌مزه بودن هندوانه است. البته به این نکته دقت کنید که پوست هندوانه در محل لکه باید سفت و شفاف باشد، در غیر این صورت احتمال فاسد بودن هندوانه در اثر رسیدن بیش از حد هم وجود دارد.

ضربه زدن به هندوانه

دیگر راهکار تشخیص هندوانه شیرین و قرمز، روش سنتی این کار یعنی ضربه زدن به پوست هندوانه است. اگر صدای ناشی از ضربه‌ها بم باشد، به معنی نارس بودن هندوانه و برداشت زودتر از موعد آن است اما اگر ضربه‌ها صدای تیز یا زیری داشته باشند، به احتمال زیاد هندوانه شیرین و رسیده‌ای را انتخاب کرده‌اید.

فشار دادن پوست هندوانه

راهکار بعدی برای تشخیص هندوانه رسیده از نارس، فشار دادن پوست این میوه است. پوست هندوانه‌های رسیده کمی نرم‌تر از هندوانه‌های نارس است. البته میزان نرمی پوست هندوانه نباید بیش از اندازه باشد و تنها باید در حد کمی فرو رفتن انگشت در پوست هندوانه باشد.

بررسی ساقه

دیگر تکنیک قدیمی برای تشخیص هندوانه‌های قرمز و شیرین از هندوانه‌های سفید و نارس، بررسی ساقه این میوه است. خشک و قهوه‌ای بودن این ساقه نشان از رسیدگی این میوه دارد اما اگر هندوانه زمانی چیده باشد که هنوز نرسیده باشد، ساقه، سبز و تازه است و حتی در صورت خشک بودن هم رنگ سبز آن حفظ می‌شود.

توجه به خطوط هندوانه

توجه به خطوط تیره روی پوست هندوانه یکی دیگر از راه‌هایی است که برای تشخیص هندوانه قرمز و رسیده می‌توان از آن استفاده کرد. معمولا تیره بودن خطوط روی پوست، به معنی رسیدگی هندوانه است و روشن بودن آن‌ها نشان از نارسی هندوانه دارد.

بررسی وزن هندوانه

دیگر راهکاری که برای تشخیص هندوانه رسیده از هندوانه نارس می‌توان از آن استفاده کرد، بررسی وزن هندوانه به صورت دستی است. وزن کردن هندوانه برای تشخیص رسیدگی آن بسیار ساده است. کافی است چند هندوانه را در نظر گرفته و وزن آن‌ها را با دست مقایسه کنید. به منظور انجام این کار باید یکی یکی هندوانه‌ها را بلند کنید و در نهایت هندوانه‌ای که از همه سنگین‌تر است را انتخاب کنید.

خرید به شرط چاقو

راهکار تضمینی دیگر برای خرید و تشخیص هندوانه شیرین و قرمز، خرید این میوه به شرط چاقو است. از فروشنده درخواست کنید تا بخشی از یک هندوانه را برش دهد تا بعد از بررسی و در صورتی که هندوانه قرمز و خوش رنگ بود برای خرید آن اقدام کنید.

بو کردن هندوانه

روش دیگری که برای تشخیص شیرینی هندوانه می‌توان از آن استفاده کرد، بو کردن این میوه است. برای استفاده از این روش باید هندوانه را از دیگر میوه‌های فروشگاه جدا کنید و پوست آن به خصوص در قسمت سر میوه را بو کنید. هندوانه‌های قرمز و رسیده بوی شیرینی دارند.

بررسی نر یا ماده بودن هندوانه

شاید عجیب باشد اما هندوانه هم مانند دیگر موجودات زنده دارای انواع نر و ماده است که در ویژگی‌های ظاهری، بافت و طعم و مزه تفاوت زیادی دارند. هندوانه ماده معمولا اندازه کوچک‌تر و ظاهر گردتری دارند. و هندوانه‌های نر ظاهر کشیده و اندازه بزرگ‌تری دارند. اگر به دنبال یک هندوانه شیرین و خوش‌طعم هستید، بهتر است نوع ماده این میوه را انتخاب کنید و در صورتی که آبدار بودن هندوانه برای شما اهمیت دارد، هندوانه نر هم گزینه‌ای مناسب برای خرید است.

 

دیدگاه