۵ کاری که باید موقع مواجهه با گرمای شدید انجام داد

زمانی که دمای هوا به شدت افزایش می یابد این بدان معناست که زمان آن فرارسیده تا به سلامت خود توجه کنید و ایمن باقی بمانید.

فراتر از نیاز آشکار به ماندن در خانه اگر بتوانید و تا آنجا که ممکن است به خوبی هیدراته بمانید چه کار دیگری می‌توانید برای محافظت از خود و خانواده تان در مواجهه با افزایش شدید دما انجام دهید؟

به گزارش فاکس نیوز؛ در ادامه به پنج نکته اشاره می‌کنیم که اکثر پزشکان می‌خواهند در مواجهه با دمای بالا مدنظر قرار دهید:

۱- ابتدا شاخص گرما را در منطقه خود بدانید

شاخص گرما ترکیبی از گرما و رطوبت است که تعیین می‌کند تا چه اندازه می‌توانید به طور موثر عرق کنید. عرق سیستم آبپاش بدن است پوست شما را خنک می‌کند و در نتیجه از گرم شدن بیش از حد بدن تان جلوگیری می‌نماید. هرچه رطوبت بیش‌تر باشد، بدن شما برای تبخیر عرق به هوای آغشته به مولکول‌های آب مشکل بیش تری دارد که در توانایی تان برای خنک کردن اختلال ایجاد می‌کند.

شاخص گرما همان چیزی است که دما در بدن احساس می‌کند و شاخص گرمایی بیش از ۲۶ درجه سانتی گراد می‌تواند منجر به بیماری‌های مرتبط با گرما شود.

۲- مهم است بدانیم باید به چه علائمی توجه کنیم

برخی از علائم هشدار دهنده را می‌توان به راحتی نادیده گرفت. مراقب گرفتگی عضلات و به دنبال آن گرمازدگی باشید جایی که شروع به احساس خستگی و بیحالی می‌کنید و تعریق مجددتان آغاز می‌شود. ممکن است تشنه و دچار سرگیجه شوید و حالت تهوع و سردرد داشته باشید. اگر نمی‌توانید به داخل خانه بروید یا مکانی دارای سایه را پیدا کنید این زمانی برای رفتن به یک مکان خنک است. سپس هیدراته شوید تا بتوانید محلول‌های مایع و الکترولیت را جایگزین عرق کنید.

۳- یاد بگیرید مراقب علائم گرمازدگی در دیگران باشید

گرمازدگی زمانی رخ می‌دهد که بدن فرد بیش از ۴۰ درجه سانتی گراد گرم می‌شود و تعریق متوقف شده و پوست گرم و خشک شده و جریان خون به اندام‌های حیاتی را حفظ کرده و در عین حال شرایط اضطراری را سرعت می‌بخشد.

بدن در حال خاموش شدن است، زیرا فرد قربانی گرما دچار سردرگمی می‌شود و حتی ممکن است اصطلاحا خاموش شود، زیرا ضربان قلب اش افزایش یافته و فشار خون در بدن اش کاهش می‌یابد و بدن قادر به خنک شدن نیست. مهم است که به خاطر داشته باشید اگر با فردی مواجه شدید که گیج شده و پاسخ نمی‌دهد و احساس گرما می‌کند باید فورا با اورژانس تماس بگیرید.

پرسنل اورژانسی که به محل وقوع حادثه می‌رسند قربانی گرمازدگی را در آب خنک غوطه ور کرده یا در صورت وجود یخ روی او قرار می‌دهند و بدن را در سریع‌ترین زمان ممکن خنک کرده و از آبرسانی داخل وریدی استفاده می‌کنند و فرد را به یک مرکز اورژانس انتقال می‌دهند. پیش از آن که پرسنل اورژانسی از راه برسند شما می‌توانید فرد گرمازده را به مکانی دارای سایه است برده و او را با آب خنک کنید.

۴- اگر فردی هستید که با یک بیماری مزمن زندگی می‌کنید باید در مواجهه با گرمای شدید احتیاط کنید

این امر به خصوص در صورتی که به فشار خون مبتلا هستید و دارو‌های ادرارآور مصرف می‌کنید یا اگر دیابت دارید یا در خارج از منزل کار می‌کنید اهمیت بیش تری دارد، زیرا در آن صورت بیش‌تر در معرض خطر ابتلا به گرمازدگی قرار خواهید داشت.

در حالی که چاق بودن در شرایط سرد به دلیل ایجاد عایق بیش‌تر برای بدن یک مزیت محسوب می‌شود بالعکس در شرایط گرما مانع از دست دادن گرما شده و افراد چاق را مستعد استرس گرمایی می‌سازد. هم چنین بهتر است در صورت امکان در گرما تنها نباشید تا کسی بتواند شما را تحت نظر داشته و نسبت به وضعیت تان آگاه باشد.

۵-مراقب عزیزان تان در خودرو باشید و آنان را تنها نگذارید

آیا می‌دانستید که دما در یک خودروی داغ تنها ظرف مدت ده دقیقه می‌تواند ۲۰ درجه سانتی گراد افزایش یابد" بدین خاطر است که باید مراقب پدربزرگ و مادربزرگ‌ها و یا کودکان باشید و مطمئن شوید آنان در محیطی خنک در طول گرمای شدید تابستان قرار دارند. از تنها گذاشتن آنان در خودرو خودداری نمایید.

 

منبع: فرارو
دیدگاه
آخرین اخبار
بازار