ترکیبی مناسب برای وعده شام برای حفظ تناسب اندام
بسیاری از افراد برای حفظ تناسب اندام سعی در انتخاب غذاهای سبک در وعده شام دارند. از جمله رایجترین انتخابهای غذایی برای این منظور مصرف ماست و میوه است. اما واقعاً این نوع تغذیه میتواند برای وعده شام مناسب باشد یا بهتر است، غذای کاملتری را میل کرد.
در ادامه این مطلب به مزایای عادت به خوردن این ترکیب، آن هم در وعده شام خواهیم پرداخت که به ترتیب عبارتند از:
درشت مغزهها و آنتی اکسیدانها؛ مزایای استفاده از ماست و میوهها
ماست یکی از بهترین لبنیات و تامینکننده چربی، پروتئین و پروبیوتیک است. پروبیوتیکها ترکیباتی ضروری برای حفظ سلامت روده هستند. مصرف خوراکیهایی مانند ماست باعث میشود باکتریهای مفید روده یا میکروبیوم عملکرد بهتری داشته و در نتیجه گوارش بهبود پیدا کند. همچنین، مصرف پروبیوتیکها به دلیل خواص ضدالتهابی در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریها نقش دارد.
از طرفی، میوهها نیز بهدلیل وجود قندها به خصوص قندهای ساده و طبیعی، فیبرها و آنتی اکسیدانها جزء خوراکیهای مفید محسوب میشوند. فیبرها ترکیبات ضروری برای حفظ سلامت سیستم گوارشی هستند که از بروز سرطان کلون و بسیاری از ناراحتیهای گوارشی جلوگیری میکنند. آنتیاکسیدانها نیز خواص ضدالتهابی دارند و از تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن که زمینه ساز پیری سلولها میشوند، جلوگیری میکنند. از همینرو، توصیه میشود حتما به مقدار کافی منابع آنتیاکسیدانی در رژیم غذایی گنجانده شود.
با توجه به خواص ماست و میوهها، شام انتخاب خوبی برای بهرهمندی از این خواص است. البته میتوان یک قاشق سوپخوری از انواع مغزها نیز به این مخلوط مفید اضافه کرد تا سطح آنتیاکسیدانها و چربیهای غیراشباع افزایش یابد. البته نکته مهم دیگر اینکه نباید در انتخاب میوه از انواع با قند زیاد مانند موز و خرما استفاده کرد؛ بلکه میوههای سرشار از فیبر مانند سیب و گلابی بهترین انتخاب هستند. در صورت ابتلا به احتباس آب در بدن میتوان از آناناس استفاده کرد تا خواص دیورتیک آن به بهبود مشکل کمک کند.
ماست و میوه برای همه نمیتواند شام ایدهآل باشد
افرادی که اشتهای بیشتری در وعده شام دارند ممکن است با خوردن میوه و ماست نتوانند احساس گرسنگی را تسکین دهند و علاوه بر بیدار شدن مکرر طی زمان خواب دچار افزایش تمایل به ریزهخوری شوند. در چنین مواردی بهتر است شام حاوی مقدار پروتئین بیشتر و کمی از منابع چربیهای مفید باشد تا هضم روند آهستهتر و طولانیتری داشتهباشد.
گنجاندن انواع سبزیجات نیز در بشقاب غذای شام بسیار اهمیت دارد زیرا علاوه بر اینکه حجم زیادی از معده را پر میکند اما کالری پایینی دارد. از همینرو، میتوان همراه با تخممرغ یا تکهای گوشت یا ماهی گریلشده از انواع سبزیجات پخته و خام استفاده کرد.
از طرفی، ماست و میوه برای کسانی توصیه میشود که به اندازه کافی انواع پروتئینها و کربوهیدراتهای موردنیاز بدن را در طول روز و وعده صبحانه و ناهار دریافت کردهباشند. در واقع، توجه به تامین نیازهای بدن برای جلوگیری از کمبود ریزمغذیها و درشتمغذیها برای حفظ سلامت بدن اهمیت دارد و هرگز نباید بهدلیل کاهش وزن مصرف خوراکیهای موردنیاز را بیش از حد کاهش داد.