این نوع نان منبع فراوان فیبر است

کارشناس تغذیه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: نان غذای اصلی بخش عمده ای از مردم جهان بوده که مصرف سرانه نان در کشور ما بسیار بالا است. بنابراین بهبود کیفیت تغذیه ای نان در ارتقاء سلامت جامعه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

فرهاد تابان سیرت افزود: اکثر نان های تولید شده در کشور ما از کیفیت تغذیه ای مطلوبی برخوردار نیستند چرا که اغلب با آردهایی تولید می شود که بخش عمده سبوس و جوانه آن جدا شده است و فرایند تخمیر کافی نیز در آن ها صورت نمی گیرد.

وی اذعان داشت: این در حالی است که در دستورالعمل های تغذیه ای توصیه می کنند دست کم نیمی از غلات مصرفی رژیم غذایی روزانه افراد از غلات کامل باشد؛ یعنی پوسته و جوانه ها حذف نشده باشد.

تابان سیرت گفت: نان کامل به دلیل وجود پوسته و جوانه منبع غنی فیبر، ویتامین e، ویتامین های گروه b، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدانی است. نان کامل در ایجاد سیری و کاهش اشتها، کاهش کلسترول، کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی و سکته های قلبی و پیشگیری و درمان سرطان ها موثر است.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین تولید نان کامل گام موثری در بهبود کیفیت تغذیه ای افراد جامعه و ارتقاء سلامت محسوب می‌شود اما در تولید نان کامل مشکلات و چالش‌های گوناگونی وجود دارد که مانع از تولید آن در سطح وسیع شده است، از جمله این مشکلات می توان به وجود اسید فیتیک در سبوس، طعم نامطلوب، رنگ تیره، حجم کم و بافت سفت نان کامل، کندی فرایند تولید نان، نیاز به نیروی کار ماهر، هزینه بالای تولید، ماندگاری کمتری نان های کامل و نبود آگاهی جامعه از خواص نان کامل اشاره کرد.

مزایای مصرف نان کامل

کارشناس تغذیه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از سرطان گوارش به ویژه روده بزرگ، جلوگیری از جذب اسید های صفراوی، جلوگیری از یبوست، پیشگیری و کنترل بیماری هایی همچون دیابت، پوکی استخوان، کم خوابی و چاقی را می توان از مزایای مصرف نان کامل دانست .

آیا هر نان کاملی مورد تایید است؟

تابان سیرت یادآور شد: توصیه می‌شود از خریدن نان هایی که در نانوایی به آنها سبوس به صورت دستی اضافه می‌شود، خودداری کنید. منظور از مصرف نان سبوس دار نانی است که با آرد سبوس دار تهیه شده باشد. یعنی آردی که بخشی از سبوس آن در کارخانه گرفته شده و به عنوان آرد کامل (سبوس دار) در تهیه نان سنگک، نان جو و برخی نان های محلی مورد استفاده قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: برخی از شرکت ها اقدام به تهیه بسته بندی هایی تحت عنوان سبوس گندم، سبوس برنج و موارد مشابه می کنند اما لازم است به یاد داشته باشید هر ماده غذایی که تهیه می کنیم باید پروانه بهداشتی ساخت از سازمان غذا و دارو را داشته باشد.

چه کسانی بهتر است در مصرف نان و غلات کامل یا سبوس دار احتیاط کنند؟

بنابر اعلام مفدا، تابان سیرت ابراز داشت: افراد دارای درجات مختلف نارسایی کلیه باید در مصرف سبوس احتیاط کنند،در هنگام داشتن اسهال طولانی مدت، توصیه می‌شود تا زمان بهبودی از غلات ساده استفاده شود و افراد دارای بیماری‌های گوارشی نیز باید به تحت نظر پزشک و کارشناس تغذیه باشند.

 

منبع: ايسنا
دیدگاه
آخرین اخبار
بازار