15 توصیه تغذیهای که در پیادهروی اربعین باید رعایت کرد
این روزها تعدادی از دلدادگان ابا عبدالله الحسین(ع) توفیق زیارت نصیبشان شده است و قدم در مسیر پیادهروی اربعین گذاشتند.
در همین راستا چند نکته تغذیهای برای سفر ارائه میشود:
1- در طول سفر سعی کنید از لبنیاتهای دارای بستهبندی بهداشتی استفاده کید.
2- از خوردن سالاد و سبزی خام و نپخته خودداری کنید.
3- اگر در کنار غذا، سبزیهای پخته مانند سیب زمینی، کدو و هویج وجود دارد، حتما به منظور پیشگیری از یبوست مصرف کنید.
4- از مصرف کنسروهای بادکرده، زنگزده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند، خودداری کنید.
5- غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شوند و بیشتر از یکبار نیز نباید گرم شوند. پس حتما از نگهداری غذای پخته شده برای وعدههای بعدی پرهیز کنید.
6- به جای مصرف تخم مرغ نیمرو، تخم مرغ آبپز و سفت شده مصرف شود زیرا هم هضم بهتری دارد و هم امکان آلودگی آن کمتر است.
7- برای جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی، از دوغهای پاستوریزه بسته بندی شده استفاده کنید.
8- بهتر است با خودتان کمی نعناع و پونه همراه داشته باشید و با دوغ مخلوط و میل کنید زیرا نعناع و پونه خاصیت ضد عفونی کننده دستگاه گوارش دارند.
9- غذاهایی که زود فاسد میشوند مانند سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک مانند کشک بادمجان، ماهی و یا سس مایونز نیز با خود به همراه نداشته باشید.
10 -به منظور جلوگیری از مسمومیت، ماست کمچرب و پاستوریزه، لیموترش و یا آبلیمو همراه با غذا میل کنید.
11- برای پیشگیری از یبوست از نانهایی که حاوی سبوس بیشتری هستند به جای نان لواش استفاده کنید.
12- از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای یکبارمصرف شفاف یا لیوان های عمومی خودداری کنید و تا حد امکان یک لیوان شخصی با خود همراه داشته باشید.
13- قاشق و چنگال و سایر ظروف مواد غذایی شخصیتان را به خوبی بشویید و در صورت امکان از قاشقهای یکبار مصرف استفاده کنید.
14- غذاهای گرم از سلامت بیشتری نسبت به غذاهای سرد برخوردار هستند زیرا حرارت غذا منجر به از بین رفتن میکروبهای موجود در مواد غذایی میشود و احتمال مسمومیت آن را کاهش میدهد.
15- اگر فردی به دیابت مبتلاست باید از مصرف مواد قندی و شیرین در طول مسیر خودداری کند. بیمار مبتلا به فشارخون بالا نیز از خوردن غذاهای شور و پرنمک خودداری کند.