نوشابه چه اثری بر سلامتی بدن دارد؟
مطالعات متعددی تاثیرات منفی نوشابه را روی وزن ، دندان نشان دادهاند. با این حال نوشیدن نوشابه خطرات زیادی دارد. طبق گفته ارومانیتور، میانگین افراد در ایالات متحده بیش از ۱۲۶ گرم شکر روزانه مصرف میکنند. این برابر با ۲۵.۲ قاشق سوپ خوری، یا معادل نوشیدن کمی بیش از ۱۲ اونس نوشابه است.
به گزارش جهان مانا ، با اینکه مصرف نوشابه در بسیاری از کشورها رو به کاهش است، بسیاری از مردم هر روز نوشابه مینوشند. ۲۱ خطر نوشابه را با شما در این بخش به اشتراک میگذاریم تا حتما آن را مطالعه کرده و با آگاهی کامل مصرف نوشابه را کنار بگذارید.
متاسفانه مصرف نوشابههای گازدار بطور فزاینده در میان مـردم دنیا بخصوص ایرانیان که رکورددار مصرف این ماده هستند رواج پیدا کرده است. ولی آیـا افرادی که با علاقه این نوشیدنی سمی را مصرف میکنند از عوارض و خطرات آن خبرند؟ باید بدانید یک واقع تلخ در مورد نوشابهها این است که به آنها عمدا کافئین افزوده میگردد تا ایجاد اعتیاد و وابستگی در مصرف کنندگان خود کنند و این کافئین موجود در نوشابههای گازدار نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و چای سریعتر جذب بدن میشود.
حال به عوارض و مضرات نوشابه بپردازیم:
۱. نوشابه میتواند منجر به کاهش عملکرد کلیه شود
در یک مطالعه یازده ساله دانشکده پزشکی هاروارد، بین ۳،۳۱۸ زن، محققان دریافتند نوشابه خطر عملکرد کلیهها را بالا میبرد.
۲.نوشابه ریسک ابتلا به دیابت را بالا میبرد
میزان بالای شکر در نوشابه باعث فشار پانکراس میشود و به طور بالقوه آن را ترک میکند و نمیتواند نیاز بدن به انسولین را حفظ کند. نوشیدن یک یا دو نوشیدنی قندی روزانه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۲۵ درص افزایش میدهد.
۳.قوطیهای نوشابه با بی پی ای پوشیده میشود
قوطی نوشابه حاوی (بی پی ای) است، که از بیماریهای قلبی گرفته تا چاقی و مشکلات تولید مثل، ارتباط دارد.
۴. نوشابه باعث خشکی بدن میشود
کافئین ادرار اور است و تولید ادرار را بیشتر میکند و باعث میشود بیشتر ادرار کنید. وقتی سلولهای بدن خشک میشوند، به سختی مواد مغذی را جذب میکنند و همچنین برای بدن دشوار میشود تا مواد زائد را از بین ببرند.
۵. نوشابه سرطان زاست
رنگ کاراملی نوشابه با سرطانها مرتبط است؛ رنگ قهوهای مصنوعی در نوشابه فرآیندی شیمیایی است که از شکر سوخته درست شده است. بوسیله واکنش قند با آمونیاک و سولفیت زیر فشار بالا و دما تهیه شده است. این واکنشهای شیمیایی منجر به شکل گیری ۲ - (۲ - MI)و ۴ (۴ - MI) میشوند که در مطالعات انجام شده توسط دولت نشان داد منجر به سرطان ریه، کبد، سرطان خون و تیروئید در موشهای آزمایشگاهی میشود.
۶. رنگ کاراملی در نوشابه به مسائل عروقی مرتبط است
رئیس بخش قلب و التهاب در دانشگاه پنسیلوانیا میگوید ارتباطی بین مشکلات عروقی و محصولات حاوی شکر سوخته وجود دارد.
۷. نوشابه کالری زیادی دارد
یک بطری ۲۰ اونس نوشابه حاوی ۱۷ قاشق چای خوری شکر و ۲۴۰ کالری و عاری از هر ارزش غذایی است. متوسط حدود یک ساعت پیاده روی برای سوزاندن ۲۴۰ کالری در نوشابه ۲۰ اونسی لازم است.
۸. نوشابه خطر ابتلا به چاقی را افزایش می دهد
هر نوشابه یا نوشیدنیهای قندی که روزانه مصرف میشود احتمال چاقی را بیش از ۶۰ درصد را افزایش میدهد. نوشیدنیهای دیگر به مشکلات سلامتی کودکان نیز مرتبط هستند.
۹. نوشابه خطر بیماری های قلبی در مردان را افزایش میدهد
هر نوشابه که روزانه مصرف میشود، خطر بیماری قلبی را تا ۲۰ درصد در مردان افزایش میدهد.
۱۰. اسید در نوشابه مینای دندان را از بین میبرد
آزمون آزمایشگاه در مورد اسیدیته نوشابه نشان میدهد مقدار اسید در نوشابه مینای دندان را از بین میبرد. سطح PH در نوشابه میتواند ۲.۵ باشد