روشهای جلوگیری از سردرد و میگرن

اگرچه بیش از ۱ میلیارد نفر در سراسر جهان با میگرن زندگی می‌کنند، هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد.

به گزارش جهان مانا نقل از نیویورک پست، خوشبختانه، راه‌های زیادی برای مدیریت میگرن و سردرد و حتی پیشگیری از بروز آن‌ها وجود دارد. دکتر رابرت فرایر، پزشک بالینی، بهترین راه‌ها برای مدیریت سردرد در خانه و زمانی که نیاز است حتما به پزشک مراجعه کرد را فاش کرده است.

 

تفاوت میان سردرد و میگرن چیست؟

پزشکان سردرد‌ها را به دو نوع اصلی دسته بندی می‌کنند: اختلالات سردرد اولیه و اختلالات سردرد ثانویه. اختلال سردرد ثانویه زمانی است که سردرد ناشی از مشکلات دیگری در سر است. به عنوان مثال، اگر سردرد ناشی از عفونت سینوسی باشد که با درمان عفونت، سردرد نیز از بین خواهد رفت. دسته دیگر اختلالات سردرد اولیه هستند. در این مورد سردرد ناشی از یک بیماری دیگر نیست و خودش بیماری اصلی است.

دو نوع رایج سردرد اولیه، سردرد عادی و میگرن هستند. معمولاً بیمارانی که به سردرد عادی مبتلا هستند به پزشک مراجعه نمی‌کنند، زیرا پس از مصرف یک قرص آرامبخش مناسب حالشان بهبود می‌یابد. در واقع سردرد‌های وخیم ناشی از میگرن نیاز به درمان دارند.

چه افرادی بیشتر مستعد ابتلا به میگرن هستند؟

میگرن یک اختلال بسیار شایع است. بین ۱۵ تا ۲۰ درصد جمعیت دنیا از میگرن رنج می‌برند و حدود سه چهارم آن‌ها خانم هستند. این درصد پیش از بلوغ تقریباً به طور مساوی بین پسران و دختران تقسیم می‌شود. میگرن کودکان را نیز درگیر خود می‌کند و در پسران کمی شایع‌تر است. با این حال پس از دوران بلوغ، هورمون‌های زنانه به یکی از دلایل میگرن تبدیل می‌شوند و به همین دلیل با بالا رفتن سن خانم‌ها بیشتر مستعد ابتلا به میگرن هستند.

چگونه می‌توان تفاوت میان میگرن و سردرد را تشخیص داد؟

میگرن یک سردرد متوسط تا شدید است؛ نوعی سردرد است که رسیدگی به کار‌های را سخت می‌کند. فرد مبتلا به میگرن تنها می‌تواند در یک اتاق تاریک دراز بکشد و هیچ تحرکی نداشته باشد. اگر چندین بار به چنین نوع سردردی مبتلا شدید لازم است به پزشک مراجعه کنید و دارو‌های مناسب را مصرف کنید. شدت میگرن به مرور زمان بیشتر می‌شود و می‌تواند برای فرد بسیار آزاردهنده باشد.

برخی از ساده‌ترین راه‌ها برای پیشگیری میگرن چیست؟

چهار عامل اصلی برای میگرن وجود دارد: گرسنگی، کم آبی، استرس و کمبود خواب. بنابراین، افراد مستعد به میگرن حتماً باید وعده‌های غذایی کامل و منظمی بخورند، در طول روز به اندازه کافی آب بنوشند، یک برنامه خواب منظم داشته باشند و راه‌هایی برای درمان و مدیریت استرس خود پیدا کنند.

در مرحله بعدی غذا‌ها و نوشیدنی‌های خاصی نیز می‌توانند در فرد باعث بروز میگرن شوند. شاید این عوامل رایج نباشند، اما اگر بتوانید محرک‌های غذایی برای میگرن خود را شناسایی کنید، به راحتی می‌توانید از این سردرد‌های آزاردهنده دوری کنید. بهترین روش برای شناسایی محرک‌های غذایی، داشتن یک دفترچه خاطرات سردرد است! هر زمان که دچار سردرد شدید، به عقب برگردید و غذا‌هایی را که حدود پنج ساعت قبل از شروع سردرد خورده‌اید، یادداشت کنید. این روش را برای چند دفعه مختلفی که دچار سردرد شده‌اید امتحان کنید، سپس متوجه خواهید شد که آیا محرک غذایی وجود دارد یا خیر.

در زمان بروز علائم اولیه سردرد و میگرن چه کاری از دست ما برمی‌آید؟

به طور کلی، بهتر است دارو مصرف کنید. تایلنول یا استامینوفن بی‌خطرترین گزینه‌ها هستند، اما ممکن است برای تمام افراد مفید نباشند. قرص‌های ایبوپروفن نیز برای کاهش علائم سردرد مناسب هستند. گزینه دیگر دارو‌های ترکیبی حاوی یک ضد التههاب مانند آسپرین و کافئین است. کافئین می‌تواند یک داروی بسیار قوی برای از بین بردن میگرن باشد. همچنین می‌توانید یک ضد التهاب متفاوت مانند ناپروکسن مصرف کنید.

به غیر از داروها، چه درمان‌های دیگری در دسترس است؟

بوتاکس جدیدترین درمان میگرن است و در درمان میگرن مزمن بسیار موثر است. میگرن مزمن زمانیکه است که فرد چندین ساعت سردرد‌های وحشتناکی را تجربه می‌کند. این نوع میگرن می‌تواند چندین بار در هفته فرد را تحت تأثیر قرار دهد. میگرن‌های مزمن بسیار شایع هستند و تقریباً ۱% مردم جهان به آن مبتلا هستند. اگر در یک ماه بیش از هشت بار دچار سردرد‌های میگرنی شدید احتمالاً شما هم درگیر میگرن مزمن هستید. درمان بوتاکس برای میگرن در اطراف صورت، پشت گردن یا شانه‌ها و هر سه ماه یکبار انجام می‌شود و به طور شگفت انگیزی در درمان میگرن مزمن موثر است.

 

منبع: فرارو
دیدگاه