ربیعی: اگر محدودیتهای غیرضروری نبود، تحریمها لغو شده بودند
سخنگوی دولت با اشاره به قانون مجلس یازدهم که چند ماه قبل درباره برجام به تصویب رسید، گفت اگر اگر محدودیتهای غیرضروری نبود، تا حالا تحریمها لغو شده بودند.
به گزارش جهان مانا، سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا دستور کار مذاکرات جامعتر از برجام را در ارتباط با دولت ایران پیش کشیده است و راهبرد احیای برجام با تغییر دولت دوازدهم تغییر خواهد کرد، گفت: ما هم این گمانهزنیهای رسانهای را شنیدیم ولی تا پیش از ارتکاب احتمالی چنین اشتباه بزرگی قصد نداریم بطور جدی درباره آن موضع بگیریم.
بنا نداریم مسئله دیگری را به مذاکره بگذاریم
ربیعی افزود: طی سالهای گذشته باید به روشنی ثابت شده باشد که هر سطحی از تحریم علیه ایران محکوم به شکست است و هیچ تحریم تازهای نمیتواند به نتیجهای فراتر از تکرار شکستهای پیشین دست پیدا کند. ما امیدواریم که دولت آمریکا به خوبی درسهای دولت گذشته را آموخته باشد و به دام تحلیلها و برداشتهای نادرست و مخرب نیفتد. ما همچنان به بازگشت همه طرفها به تعهداتشان در برجام مطابق با نص توافق بدون کم و کاست پایبندیم و بنا نداریم که هیچ مسئله دیگری را به مذاکره بگذاریم. تا وقتی آمریکا و دیگر اعضای ۱+۴ به تمامی تعهدات خود در برجام عمل نکردهاند، صحبت و حتی فکر کردن درباره مذاکراتی فراتر از آن بیمعنی است. این رویکرد اصولی و مبنایی جمهوری اسلامی ایران و مستظهر به اسناد بالادستی نظام بوده و با تغییر دولتها تغییر نخواهد کرد. البته دولت سیزدهم این اختیار قانونی را خواهد داشت که به شیوه منحصر به خود به مسئله، ابزارها و شیوههای دیپلماسی و تحقق اهداف مسامحه ناپذیر ملی نگاه کند.
دولت دوازدهم تمام مسئولیت خود را برای لغو تحریمها به سرانجام رسانده است
ربیعی گفت: دولت دوازدهم تمام مسئولیت خود را برای لغو تحریم ها در مذاکرات به سرانجام رسانده است و اگر محدودیتهای غیرضروری اعمال شده در قانون مذکور نبود، امروز شاهد نتیجه متفاوتی میبودیم.
نتایج سیاهنمایی در جامعه به دولت محدود نخواهد شد
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری درباره ادعای برخی کارشناسان مبنی بر اینکه تصمیمات دولت روحانی مشکلاتی برای دولت آینده ایجاد خواهد کرد، گفت: ما سالهاست که به سیاهنماییها عادت کردهایم اما امروز در روزهای پایانی دولت قرار داریم، نه به عنوان سخنگو، بلکه به عنوان یک شهروند مایلم بگویم نتایج این سیاه نمایی که به قیمت دولتزدایی و ناکارآمد جلوه دادن دولت صورت گرفت، خوانش آن در جامعه فقط محدود به دولت نمیماند. با این سیاهنماییها روح و روان جامعه نیز آزار دید و نتایج آن امروز در هر سنجشی مشخص شده است. پاشیدن جوهر سیاه، فقط یک نقطه را سیاه نمیکند.
ربیعی بیان کرد: همه کارنامه ما روشن است و بهتر است به جای طرح ابهامات کلی، مورد به مورد درخصوص هر مسئله، مطالب مدنظرشان را بیان کنند تا علتیابی تبیینی دولت از مسئله بدست آید. اگر منصفانه نگاه شود، مشخص است که بخشی از مشکلات از سال ۹۷ تاکنون، ناشی از تحریم گران خارجی و نیز کسانی در داخل است که اساسا نخواستند تحریم را ببینند و تمایلی هم برای چارهاندیشی نداشتند.
وی ادامه داد: قرار بود در یک جنگ اقتصادی، ایران را مغلوب و دچار فروپاشی کنند. البته صدمه و آسیب زیادی در این جنگ، به مردم وارد شد و دولت در کنار مردم، با تصمیمات اقتضایی، در این نبرد، دشمن را ناکام گذاشت اما آثار آن پس از شکست آمریکا، کماکان در زندگی مردم ادامه دارد. هرچند ما همه تلاش خود را برای ایستادن و رفع مشکلات بهکار بردهایم. نگاه کنید در همین چند روز اخیر، یک روز میگویند کار عظیم جاسک که اتفاقا مورد تقدیر بزرگان کشور هم قرار گرفته، یک پروژه نیمه کار است! و یک روز دیگر هم مدعی برنامهریزی برای کمبود کالا میشوند. ما کارنامه سیاهی به جای نگذاشتهایم اما کارنامه سیاهنمایی توسط رسانههای پروژهای خارجی و مخالفان جریانی داخلی به جای مانده است.