رابرت مالی: مذاکرات به خاطر شروط مکرر ایران دچار وقفه شده است
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت: مذاکرات به خاطر شروطی که تهران به طور مکرر در روند مذاکرات تعیین میکرد، طولانی و دچار وقفه شده است.
به گزارش جهان مانا به نقل از وبگاه خبری اردوپوینت، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با حضور در گفتگو با سردبیر نشریه فارن پالیسی، در پاسخ به این سوال که برنامه هستهای ایران تا چه اندازه با تولید یک سلاح اتمی فاصله دارد، گفت: جواب دادن به این سوال سخت است، چون این یعنی چقدر به مواد شکافتپذیر غنیشده در سطح تسلیحاتی نزدیک هستند؛ همان طور که قبلا گفتهایم، فقط چند هفته است.
با وجود این که مقامات ایران تاکید کردهاند تولید و بهکارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد، مالی در ادامه گفت: آنها بسیار به داشتن مواد شکافتپذیر کافی برای تولید یک بمب هستهای نزدیک هستند.
او مدعی شد، این وضعیت برنامه هستهای ایران نتیجه انتخاب خود ایران و تصمیم دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هستهای است.
این دیپلمات ارشد آمریکا با اشاره به تصمیم دولت بایدن برای احیای توافق هستهای و ورود آن به مذاکرات وین، گفت که این مذاکرات به خاطر شروطی که تهران به طور مکرر در روند مذاکرات تعیین میکرد، طولانی و دچار وقفه شده است.
مالی در ادامه با مطرح کردن اظهاراتی تهدیدآمیز علیه ایران، گفت: ما تحریم میکنیم، اعمال فشار میکنیم، دیپلماسی به کار میبندیم. اگر هیچ یک از اینها جواب ندهد، رییس جمهور گفته است که او به عنوان آخرین راهکار، با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد، چرا که اگر این تنها راه ممانعت از دستیابی ایران به یک سلاح هستهای باشد، اتفاقی است که خواهد افتاد. اما هنوز به آن نقطه نرسیدهایم.
او گفت، دولت بایدن هنوز امیدوار است که ایران رویه فعلیاش را تغییر بدهد.
اظهارات مالی درباره مذاکرات احیای توافق هستهای در حالی مطرح میشود که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در نشست خبری اخیرش در این باره گفت: در مذاکرات برای رفع تحریم یکی از مسایلی که تاخیر ایجاد کرد حل مسایل اتهامی آژانس بوده است. پیشنهاد طرف آمریکایی این بود که برجام را ابتدا تایید کنیم و مسایل با آژانس را در فرصتی در آینده حل کنیم. یعنی پیچ و مهره و توان هستهای جدیدمان که بر مبنای قانون راهبردی ایجاد شده است را باز کنیم و بعد درباره مسایل با آژانس صحبت کنیم که این از خطوط قرمز ما بود و نپذیرفتیم. ما با طرفهای مختلف در این مورد صحبت و تاکید کردیم آژانس از مسیر فنی منحرف شده و وارد مسیر سیاسی شده است. آنها گفتند ما توصیه میکنیم به آژانس تا در مسیر فنی حرکت کند. اما در یک هفته گذشته در حالی که توافق شده بود هیات آژانس به ایران بیایند به یک باره در مجموعه جنگ ترکیبی علیه ایران قطعنامه جدید روی میز گذاشتند! صحبت ما با این کشورهای این است که چطور به شما اعتماد کنیم؟ در حالی که قرار بود ضامن رفتار آژانس باشید خودتان در حال سوءاستفاده از آژانس هستید.
منبع: ایسنا