بیانات رهبرانقلاب، باران آرامش بر ناآرامی‌های مجلس یازدهم

بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز (یکشنبه 22 تیر) در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس یازدهم تلویحا و صریحا حاوی انتقاداتی به برخی رفتارهای این مجلس بود؛ رفتاری که البته بخش اعظم عملکرد مجلس یازدهم را تاکنون تشکیل داده است.

به گزارش جهان مانا به نقل از خبرآنلاین، مجلس جدید اندکی بیش از یک ماه از شروع کارش می‌گذرد اما در همین مدت عمده خروجی آن هجمه‌ به دولت روحانی بوده است؛ هجمه‌هایی که چه در نظق‌های نمایندگان و چه در طرح‌هایی که در کمیسیون‌ها تصویب شده و هیات رئیسه نیز آنها را اعلام وصول کرده؛ نمود پیدا می‌کند.

اوج این رفتار که انتقادات زیادی را علیه مجلس یازدهم برانگیخته است؛ رفتاری بود که تعدادی نمایندگان تندرو حین سخنرانی محمدجواد ظریف وزیر خارجه در جلسه علنی مجلس داشتند. آنها با قطع چندباره حرف میهمانشان و فریادهایی که می‌کشیدند ظریف را دروغگو نامیدند.

اما شاه بیت هجمه‌های مجلس یازدهم علیه دولت روحانی توهین به ظریف نبود بلکه تاکید برخی نمایندگان بر استیضاح و عزل رئیس دولت دوازدهم است! در همین‌باره 19 خرداد نیک‌بین نماینده کاشمر در مجلس در توئیتر خبر داد : «می‌خواهیم روحانی را مانند بنی صدر عزل کنیم و تا الان ۱۵ امضا برای ارائه طرح عدم کفایت رئیس جمهور جمع شده است.»
نیک‌بین اگر چه در مصاحبه‌ با سایت دیده‌بان ایران اذعان دارد: «شاید اگر آقای رئیسی هم رئیس جمهور میشد این مشکلات پیش می آمد؛ عامل اصلی آقای روحانی نیست اما غالب مشکلات کشور از تصمیمات غلط این دولت است. قطعا هر دولتی که می آمد مشکلاتی داشتیم» با وجود این گفته است: « من قائلم به اینکه همان دلایلی که باعث شد بنی صدر عزل شود، همان دلایل الان وجود دارد و این دولت باید استیضاح و عزل شود!»
سوال از رئیس‌جمهور نیز که طبق اخبارمنتشرشده نزدیک به 200 نفر از نمایندگان مجلس یازدهم آن را امضا کرده‌اند؛ اقدام دیگری است که به هیات رئیسه تقدیم شده و از سوی نمایندگان تندرو مجلس در حال پیگیری است .
مشکلات اقتصادی در بازار ارز، مسکن و خودرو، نحوه استفاده از ارز 4200 تومانی و عملکرد دستگاه سیاست خارجی در برجام برخی محور سوالها از حسن روحانی است که علی خضریان نماینده تهران در مجلس در گفت‌وگو با رسانه‌ها آنها را اعلام کرد.
زمزمه‌ها برای استیضاح روحانی از هفته‌ها قبل از شروع مجلس یازدهم توسط این نماینده‌ها شروع شده است. اکثر این نمایندگان بار اول است که در کسوت نمایندگی راهی بهارستان شده‌اند و عمدتا منسوب به جریان جبهه پایداری و طیف نزدیک به احمدی‌نژاد هستند. البته بقیه نمایندگان مجلس نیز اکثرا در برابر این هجمه‌ها علیه دولت یا با آنها همراه شده‌اند یا سکوت کرده‌اند. با وجود این برخی جریان‌های اصولگرای خارج از پارلمان نسبت به این نوع کارها منتقدند و طرح سوال از رئیس‌جمهوری را «تصمیمات عجیب و غریب برخی نمایندگان» نامیده و از طراحان سؤال از روحانی می‌پرسند که «این طرح قرار است کدام مشکل مردم را حل کند؟»
در چنین شرایطی رهبر انقلاب در دیدار تصویری با نمایندگان نیز به این اقدامات واکنش نشان داد و به مجلس توصیه کردند از جوزدگی بپرهیزد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با بیان اینکه «مجادلات مردم را ناراحت می‌کند» تاکید کردند که «دولت تا روز آخر وظایفش را انجام می دهد». این بخش از سخنان رهبری معظم واکنش به طرح‌ استیضاح رئیس جمهور بود که در مجلس تازه‌کار یازدهم پیگیری‌ می‌شود.
ایشان در موضوع تعامل قوا خطاب به نمایندگان مجلس نیز تأکید کردند: «روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤال و تفحص به عنوان حق مجلس وجود داشته باشد اما توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبت‌ها حرام شرعی است.»
به گفته رهبر انقلاب که در سخنان روز یکشنبه خود تصریح کردند «همه باید در مقابل دشمن یک‌صدا باشیم»؛ «حضور وزرا در یک ماه اول آغاز به کار مجلس و ارائه گزارش از شرایط کشور، کار بسیار خوبی بود اما نباید به وزرا توهین و یا تهمتی زده شود»
ایشان درباره همکاری مجلس با قوای دیگر نیز گفتند: «مردم از مجلس و دو قوه دیگر انتظار بیان حق و پیگیری آن رادارند و به شدت با مجادله و گریبان گیری و تشنج میان قوا مخالف هستند و همه بدانند فضای منازعه در رئوس دستگاهها برای افکار عمومی زیان بخش و ناراحت کننده است.»
رهبر معظم انقلاب این سخنان را البته در حالی بیان کردند که پیش از ایشان، قالیباف رئیس مجلس یازدهم سخنرانی خود را با حمله به دولت ارائه کرد و گفت: « ناکارآمدی مدیریتی در سال های اخیر تشدید و باعث سختی مردم شده است» . رقیب روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری 96 و 92 در بخشی از حرفهایش افزود: «ناکارآمدی های مدیریتی اشباع شده، با رویکردهای نادرستی که بویژه در سال های اخیر تشدید شد، باعث شده است مردم، مخصوصا قشر متوسط و ضعیف جامعه، زندگی عادی خودشان را با سختی بگذرانند. »
با توجه به آنچه که روزهای گذشته در مجلس یازدهم در هجمه به دولت رخ داده و آنچه که روز یکشنبه از سوی رئیس این مجلس در دیدار تصویری آیت‌الله خامنه‌ای گفته شد، می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که مخاطب رهبر انقلاب علاوه بر نمایندگان مجلس، به طور ویژه‌تر، قالیباف هم بود چرا که در کسوت رئیس مجلس قطعا می‌تواند مانع از انجام بسیاری از تندروی‌ها ، توهین‌ها و هجمه‌هایی باشد که علیه دولت روحانی و وزرایش از سوی نمایندگان مجلس یازدهم صورت می‌گیردبیانات رهبرمعظم انقلاب،باران آرامش بر ناآرامی های برخی نمایندگان بود. باید دید مجلس یازدهم بعد از بیانات صریح رهبر انقلاب آیا رویه خود را اصلاح می‌کند یا بدون توجه به واقعیت‌های کشور، همچنان بر اسب سرکش خود می‌تازد؟

دیدگاه