سفرهای استانی آقای نایب‌رئیس مجلس؛ از دخالت در امور اجرایی تا انجام کارزار انتخاباتی در قالب نظارت

از همان ابتدای شکل‌گیری مجلس یازدهم، ظاهرا برخی نمایندگان چندان از نشستن روی صندلی‌های سبز بهارستان برای تقنین قوانین لذت نمی‌برند که از همان ماه‌های اول به فکر افتادند سفرهای استانی داشته باشند. سفرهایی که فقط به حوزه انتخابی خودشان هم محدود نیست و شامل هر استان و شهری که فکرش را بکنید، می‌شود!

یکی از همین نمایندگان، علی نیکزاد است که توانست با کسب ۱۱۷ هزار رای از مجموع ۲۱۵هزار رای ماخوذه به مجلس راه یابد.

طبق اعلام رسمی ستاد انتخابات استان اردبیل، در مجموع ۹۷۴ هزار نفر در استان واجد شرایط رای دادن بودند و این استان 7 نماینده در یازدهمین مجلس شورای اسلامی دارد.

نیکزاد پیش از ورود به مجلس، سابقه وزارت مسکن و شهرسازی در دولت دهم و سابقه استانداری در دولت نهم احمدی‌نژاد را در کارنامه خود داشت و اکنون نیز نائب رئیس مجلس شورای اسلامی است . گفته می‌شود او هم خود را برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 آماده می‌کند؛ برای همین، یکی از فعالترین نمایندگان مجلس یازدهم است که اخبار سفرهای استانی او رو تلکس های خبری منتشر میشود.

این سفرهای نیکزاد در کنار سفرهای قالیباف، شاهد دیگری بر این ادعا است که اعضای هیات رئیسه مجلس یازدهم، چندان تمایلی به اجرای وظایف قانونی خود در قوه مقننه ندارند و در عوض، بیشتر دوست دارند همچنان ایفاگر نقشهای پیشین خود یعنی حوزه اجرایی باشند.

نکته جالب این سفرها آنکه صرفا با هدف بازدید میدانی یا به قول خودشان "بازدید نظارتی" انجام نمیشود بلکه این سفرهایشان مصوبه هم دارد!

خبرگزاری خانه ملت در گزارشی، سفرهای نیکزاد را چنین توصیف میکند: « نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در هر سفر، نشستی نیز با مدیران دستگاه‌های مربوطه برگزار می‌شود تا مصوباتی که صورت می‌پذیرد را بر عهده آن مسئول مربوطه قرار دهد؛ ضمن اینکه تا حصول نتیجه نیز پیگیر این مصوبات است و نائب رئیس مجلس شورای اسلامی یکماه پس از سفر خود پیگیر مصوبات آن جلسه خواهد بود.»

در ادامه، در جدولی تعدادی از سفرهای نیکزاد و برخی مصوبات آنها را مورد اشاره قرار گرفته است.

نگاهی اجمالی به این مصوبات و تصمیمات، به سادگی بیانگر ورود نائب رئیس مجلس به حیطه امور اجرایی و دخالت در روند کارها است. در عین حال انجام این سفرها، علاوه بر آنکه باعث تحمیل هزینه های سفر نائب رئیس و همراهانش به استان خواهد شد، به معنای تعطیل کردن امورات مجلس به طور موقت هم هست.

با وجود این پیش‌بینی می‌شود هرچه به موعد انتخابات 1400نزدیک‌تر شویم، انجام این نوع سفرهای مداخله‌گر در امور اجرایی نیز افزایش بیابد.

منبع: قرن نو

دیدگاه