علم‌الهدی: تبدیل سرمایه به ارز و سکه برای سود بیشتر، «هم‌تراز احتکار» است | احتکار هم «حرام» است و اموال باید «مصادره» شود!

امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، نگهداشتن سکه و ارز را همردیف با احتکار ارزیابی کرد!

سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته مشهد در حرم مطهر رضوی، ضمن گرامیداشت ۲۹ فروردین و روز ارتش اظهار کرد: در شرایط امروز کشور ما دو مشکل وجود دارد؛ یک مشکل همگانی مشتمل بر مسائل معیشتی و اقتصاد که با نوسانات اقتصادی عارض شده و در آن، مسائل و چالش‌هایی به وجود آمده که معیشت ملت را دچار گرفتاری کرده است و مشکل دوم، مسئله‌ای است که نیروهای انقلابی برای آن دغدغه دارند و در آن بی‌حجابی در جامعه به جولان درآمده است.

وی ادامه داد: نکته قابل‌ توجه آن است که این دو مسئله هیچ ارتباطی به هم ندارد و اگرچه افراد بسیاری سعی دارند با غرض‌ورزی این دو را به هم ارتباط دهند، اما حقیقت آن است که اقتصاد یک چالش است و فرهنگ یک مشکل جداگانه.

عضو مجلس خبرگان رهبری در تشریح نخستین چالش امروز کشور که در عرصه اقتصادی به وجود آمده است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری، پیام نوروزی امسال را در دو عبارت خلاصه کردند؛ یکی «مهار تورم» و دیگری «رشد تولید» و باید توجه داشت رشد تولید عامل مهار تورم است. به اقرار همه اقتصاددانان دنیا، تورم از رشد نقدینگی به وجود می‌آید. اگر بنا شد نقدینگی در بین مردم افزایش پیدا کند، این موضوع منجر به افزایش مصرف می‌شود و پیامد آن، افزایش تقاضا خواهد بود. این موضوع یکی از عوارض تجمل‌گرایی و سنت غلطی است که در جامعه ما وجود دارد و برمبنای آن، سطح زندگی تابعی از درآمد است و اگر درآمد ما افزایش پیدا کند، مخارج‎مان نیز بیشتر می‌شود.

علم‌الهدی با بیان اینکه رشد تولید هم فراتر از اینکه بخواهد یک جریان نظام‌مند و حکومتی باشد، بر خواست و فرهنگ مردم استوار است، افزود: اگر شما سرمایه خود را انباشته و آن را برای سود بیشتر به ارز و سکه تبدیل کنید، این عمل معصیتی هم‌تراز با احتکار است. وقتی سخن از جنایت اقتصادی به میدان می‌آید، اذهان عمومی متمرکز بر احتکار است. بله این عمل حرام است و این اموال باید مصادره به نفع مردم شود اما به‌موازات این، سرمایه‌ای هم که به امید نوسانات اقتصاد مسدود شود، سودش حرام و اصل عمل آن نیز نادرست است.

وی با اشاره به آیه ۳۴ سوره مبارکه توبه بیان کرد: در این آیه به کسی که طلا و نقره انباشته می‌کند، بشارت به عذاب دردناک داده شده است. تفاوتی هم میان این فرد با کسی که گندم و اقلام موردنیاز مردم را در انبارهای خود احتکار کرده، وجود ندارد. اگر این سرمایه‌های آزاد متمرکز بر سرمایه‌گذاری و تولید شود، هم پول شما دیگر ساکن نیست و هم در جریان بازار رشد پیدا می‌کند و برای خودتان هم سودآوری خواهد داشت.

 

 

دیدگاه