هدف سفر وبن سلمان به عمان چه بود؟
مشاور سابق وزارت خارجه عربستان هدف سفر اخیر «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی به سلطان نشین عمان و علت پیوستن یک هیات بلندپایه نظامی سعودی به وی در مسقط را فاش کرد.
«سالم الیامی» مشاور سابق وزارت خارجه عربستان در گفت وگو با بخش عرب زبان شبکه "بی بی سی" اظهار داشت: در سفر اخیر محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به مسقط، یک هیات بلندپایه سعودی به ریاست خالد بن سلمان وزیر دفاع با مشارکت شماری از مسئولان نظامی، از ریاض به وی ملحق شد.
برپایه این گزارش، الحاق این هیات به وضوح نشان می دهد که در جریان دیدار ولیعهد سعودی با سلطان هیثم بن طارق سلطان عمان به پرونده یمن پرداخته شده است چرا که خالد بن سلمان به عنوان وزیر دفاع سعودی مسئول مستقیم همه موضوعات مربوط به مسئله یمن است.
ولیعهد سعودی چند روز پیش در حال بازگشت از اجلاس سران گروه ۲۰ در هند، به مسقط سفر کرد.
به گفته شبکه بی بی سی، ناظران این سفر را که دربار پادشاهی سعودی آن را "ویژه" توصیف کرد، در ارتباط با رایزنی های مربوط به بحران یمن و اشاره ریاض به حمایت از تلاش های عمان در این بحران دانستند.
الیامی سفر هیات جنبش انصارالله یمن به عربستان سعودی را مرتبط با تحرکات بینالمللی درخصوص مسئله یمن از جمله سفرهای رفت و برگشت هانس گروندبرگ فرستاده سازمان ملل در امور یمن و سفرهای تیم لندرکینگ فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن به منطقه در سایه میانجیگری عمان دانست.
مشاور سابق وزارت خارجه عربستان در گفتگوی خود با این شبکه، تأثیر موانعی را که بهعنوان سدی بر سر راه روند صلح جامع وجود دارد، پنهان نکرد.
به گفته بی بی سی، این موانع مربوط به آزادی رفتوآمد بین استانهای یمن، بودجه عمومی این استانها، فعالیت بنادر و تأسیسات حیاتی و سایر موارد امنیتی است که از همین اهمیت برخوردار هستند.
الیامی در مورد اینکه آیا سفر ولیعهد سعودی به مسقط ثمراتی به همراه خواهد داشت،گفت: برخلاف دفعات قبل، رضایتی درباره این سفر احساس می شود.
وی این امر را به پیشرفت بزرگی که در روابط عربستان و ایران رخ داده است، مرتبط دانست و توضیح داد که "آشتی عربستان با ایران به منزله آغاز واقعی تأثیرگذاری بر مواضع جنبش انصارالله بود."
الیامی گفت: سفر اخیر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران به عربستان نشان داد که تهران در استفاده از کارت های خود در زمینه یمن انعطاف پذیرتر شده است.
وی آن سفر را مهم و محوری توصیف کرد که حاوی گفتمانی متفاوت از گفتمان های گذشته بود.