علت کناره‌گیری جلال‌الدین فارسی از اولین انتخابات ریاست جمهوری در سال 58 چه بود؟

روزنامه جمهوری اسلامی که در رقابت‌های اولین انتخابات ریاست‌جمهوری پس از پیروزی انقلاب، حامی جلال‌الدین فارسی بود در 26 دی 1358 خبر از کناره‌گیری فارسی داد.

 

به گزارش جهان مانا، در آن دوره جلال‌الدین فارسی یکی از کاندیداهای اصلی در رقابت با بنی‌صدر محسوب می‌شد. بااین‌حال کناره‌گیری فارسی خبر داغ بیست و ششمین روز از دی‌ماه بود.

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: «دیشب جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با حضور آقایان دکتر بهشتی، دکتر باهنر، حجت‌الاسلام هاشمی رفسنجانی، حجت‌الاسلام موسوی خوئینی و دکتر آیت و 5 تن از اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران تشکیل جلسه داد.

این جلسه از ساعت 17 به مدت سه ساعت ادامه داشت و در پایان از دکتر بهشتی درباره علت این مسافرت به قم و نتیجه مذاکرات سوال شد. ایشان اظهار داشتند برای بحث و تبادل نظر در مورد انتخابات رییس‌جمهوری و ملاقات با امام به قم آمده بودیم و نتایج مذاکرات بعدا اعلام خواهد شد.»

خاطرنشان می‌شود جلال‌الدین فارسی به دلیل انتشار خبر مربوط به ایرانی‌الاصل نبودنش، از رقابت‌های انتخاباتی کناره گرفت. گفته شد پدر فارسی از مهاجران افغان به ایران بود. حزب جمهوری اسلامی سه روز بعد بیانیه‌ای منتشر کرد و ضمن تأکید بر اینکه اجداد جلال‌الدین فارسی ایرانی بودند و در زمانی که هرات جزو ایران بوده، در آنجا زندگی می‌کرده‌اند؛ گفت: اما پدر و مادر جلال‌الدین فارسی هشتاد سال قبل از آن، از هرات به مشهد مهاجرت می‌کنند.

حزب جمهوری اسلامی در ادامه بیانیه خود افزود: «... باتوجه‌به اینکه انتخاب رئیس‌جمهور باید به‌دور از هرگونه شائبه‌ای باشد، برادر فارسی انصراف خود را اعلام کرد... و حزب نیز این انصراف را پذیرفت.» 

حزب جمهوری اسلامی پس از آن در روزهای آخر انتخابات، از دکتر حسن حبیبی حمایت کرد که نامزد نهضت آزادی نیز بود.

روزنامه جمهوری اسلامی کناره گیری فارسی قطعی شد

دیدگاه