تحلیل نیویورک تایمز؛

چرا ایران هنوز دست به اقدام علیه اسراییل نزده است؟

پس از ترور یکی از رهبران ارشد حماس در تهران، ایران وعده داد که انتقام بگیرد و این باعث شد بسیاری در اسرائیل از حمله قریب الوقوع هراس داشته باشند. نزدیک به دو هفته می‌گذرد و هیچ واکنشی در مقیاس بزرگ صورت نگرفته و اسرائیل در سطحی گسترده‌تر در معرض خطر قرار دارد.

به گزارش جهان مانا به نقل از نیویورک تایمز، این بحران در مقطع حساسی در ایران رخ می‌دهد. تحلیلگران می‌گویند تهران در تلاش است واکنشی را فرموله کند که اجازه ندهد ترور در خاک کشورش بدون مجازات باقی بماند و در عین حال از یک جنگ همه جانبه نظامی اجتناب کند. این امر هم چنین با روی کار آمدن دولت جدید در تهران صورت می‌گیرد که می‌تواند تصمیم گیری در مورد نحوه واکنش را با تأخیر مواجه سازد.

"صنم وکیل" تحلیلگر مسائل خاورمیانه در اندیشکده چتم هاوس یک گروه تحقیقاتی در لندن می‌گوید: "کابینه رئیس جمهور جدید از جمله وزیر امور خارجه هنوز تایید نشده و همین موضوع احتمالا باعث کُند شدن روند مذاکرات داخلی شده است. در عین حال، پزشکیان که به‌عنوان یک اصلاح طلب شناخته می‌شود ممکن است سعی کند بین پاسخ با نمایش قدرت و منافع گسترده‌تر دولت اش در کاهش اثرات تحریم‌های اقتصادی غرب توازن ایجاد کند. پاسخ باید به دقت تنظیم شود تا در‌های مذاکره با غرب که می‌تواند منجر به کاهش احتمالی تحریم‌ها شود بسته نشود".

"نیویورک تایمز" در ادامه با طرح این پرسش که پاسخ ایران چگونه می‌تواند باشد می‌نویسد: " ایران می‌تواند از چند جهت و به اشکال مختلف به اسرائیل حمله کند. تهران حماس، حزب الله و شبه نظامیان انصارالله در یمن را همراه دارد که به آن کشور توانایی حمله به اهدافی از شمال اسرائیل تا دریای سرخ را می‌بخشد. دو مقام اسرائیلی و یک مقام ارشد اطلاعاتی غربی هفته گذشته گفتند که براساس آخرین اطلاعات به دست آمده حزب الله احتمالا پیش از آن که ایران اقدام تلافی‌گر خود را انجام دهد ابتدا در یک حمله جداگانه اسرائیل را هدف قرار خواهد داد".

این روزنامه می‌افزاید: "تحلیلگران نظامی می‌گویند که ایران و حزب الله به طور بالقوه می‌توانند با شلیک موشک‌های کافی به طور همزمان بر دفاع اسرائیل چیره شوند. آنان هم چنین می‌توانند دسته‌هایی از پهپاد‌ها را پرتاب کنند که در ارتفاع پایین پرواز می‌کنند و شناسایی و نابودی شان را دشوار می‌سازد".

 

منبع: فرارو
دیدگاه