دادستان لاهه درخواست تجدیدنظر رژیم صهیونیستی را ردکرد
دادستان ارشد دیوان بینالمللی کیفری با رد درخواست تجدیدنظر رژیم صهیونیستی در موضوع صدور حکم بازداشت برای نخستوزیر و وزیر جنگ پیشین این رژیم، گفت که این تصمیم دیوان قابل تجدیدنظر نیست.
به گزارش جهان مانا، کریم اسد احمدخان، دادستان ارشد دیوان بینالمللی کیفری ICC اعلام کرد که هیچ مبنای قانونی برای تعلیق حکم بازداشت مقامهای رژیم صهیونیستی از سوی این دیوان وجود ندارد.
دادستان دیوان بینالمللی کیفری، جمعه، نهم آذر اعلام کرد: درخواست تجدیدنظر اسرائیل درباره حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و وزیر دفاع سابق آن باید رد و روند تجدیدنظر متوقف شود.
کریمخان در سندی که در وبسایت دیوان بینالمللی کیفری منتشر شد، تصریح کرد: تصمیم دیوان در صدور حکم بازداشت در حال حاضر قابل تجدیدنظر نیست، اگرچه ممکن است در مراحل بعدی روند قانونی درخواست تجدیدنظر شود.
وی با بیان اینکه تصمیم دیوان قابل تجدیدنظر نیست، اظهار کرد: این تصمیم به اسرائیل میگوید که نمیتواند پیش از اینکه دیوان تصمیم براساس ماده ۵۸ اساسنامه رم اتخاذ شود، به صلاحیت دیوان اعتراض کند.
کریمخان تاکید کرد: این تصمیم یک تصمیم در رابطه با صلاحیت نیست و بنابراین براساس ماده ۸۲ (۱) (الف) اساسنامه مستقیما قابل تجدیدنظر نیست؛ از این رو، روند تجدیدنظر یادشده باشد متوقف و درخواست تعلیق اسرائیل رد شود؛ ضمن اینکه روند رسیدگی در دادگاه مقدماتی باید در رابطه با همان تصمیم روند خود را طی کند.
به گفته دادستان ارشد دیوان بینالمللی کیفری هیچ مبنای قانونی برای تعلیق قرار بازداشت صادره ازسوی دادگاه مقدماتی وجود ندارد.
رژیم صهیونیستی چهارشنبه گذشته درخواست تجدیدنظری را به دیوان بینالمللی کیفری ارائه کرد تا اتاق استیناف این دیوان به اعتراض این رژیم به صلاحیت دیوان بینالمللی کیفری براساس ماده ۱۹ (۲) اساسنامه رم درباره تصمیمگیری دادگاه مقدماتی یکم، رسیدگی کند.
دیوان بینالمللی کیفری در اول آذر، حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت، را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه در بازه زمانی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ماه مه سال جاری (اردیبهشت) صادر کرد.
رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ علیه غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون جنگی را علیه غزه براساس استراتژی نسلکشی بهراه انداخته است؛ این جنگ تاکنون بیش از ۴۴ هزار شهید عمدتا زن و کودک برجای گذاشته است؛ ضمن اینکه جراحت بیش از ۱۰۵ هزار نفر و آوارگی حدود ۲ میلیون فلسطینی را در غزه درپی داشته است.
ورود جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه به دومین سال، با محکومیت گسترده بینالمللی مواجه شده است؛ مقامها و نهادهای مختلف در سراسر جهان حملههای رژیم صهیونیستی و اقدام آن در چارچوب جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه به این منطقه را تلاشی عمدی برای نابودی جمعیت خواندند.
رژیم صهیونیستی همچنین به دلیل جنگ مرگبار خود علیه غزه با پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه نسلکشی در غزه در دیوان بینالمللی دادگستری ICJ مواجه است.