سرمربی تیم ملی والیبال: قرار است بعد از من مربی خارجی بیاید

سرمربی تیم ملی والیبال کشورمان بر این اعتقاد است که بعد از رفتن او از تیم ملی والیبال یک سرمربی خارجی جای وی را خواهد گرفت.

بهروز عطایی سرمربی تیم ملی والیبال در واکنش به اظهارنظر محمدرضا داورزنی مبنی بر اینکه «کسب مقام دوم در مسابقات قهرمانی آسیا یک شکست برای تیم ملی والیبال محسوب می‌شود.»، اظهار داشت: در تمام سال‌هایی که داورزنی ریاست فدراسیون را بر عهده داشته، همیشه از آرمان‌های والیبال صحبت کرده است. آرمان داورزنی از زمان ورودش، رسیدن به جمع چهار تیم برتر جهان بود و شرایط را هم فراهم می‌کند که به آن نزدیک‌تر شویم، ولی به معنای این نیست که باید حتماً برسیم. آیا ما به جمع چهار تیم برتر دنیا رسیدیم؟! خیلی سخت بود بعد از یک ماه و نیم از لیگ ملت‌ها و دیدار برابر ژاپن که با ترکیب کامل حضور داشت و در مرحله اول سوم شد، بتوانیم این تیم را شکست بدهیم. این مسئله یک بار روانی ایجاد کرد و فشار غیرمتعارفی به تیم وارد شد.

 

وی درباره ترکیب تیم ملی والیبال تصریح کرد: بعد از المپیک توکیو یک پوست‌اندازی اتفاق افتاد که بخشی ناخواسته بود و بخشی خواسته. پوست‌اندازی را برخی با جوانگرایی و تجربه‌زدایی اشتباه می‌گیرند. یک تعداد از بازیکنان به هر دلیلی از تیم ملی خداحافظی کردند و یک تعداد هم مصدومیت‌های شدیدی داشتند که مدت زیادی دور بودند. این مسائل ثبات تیم را گرفت. ما همچنین در قهرمانی آسیا ۲۰۲۱ تعداد هفت بازیکن المپیکی را نداشتیم و برخی هم مصدوم بودند. شما می‌توانید چنین وضعیتی را داشته باشید، اما در کورس باشید؟ متأسفانه ما به دلیل دیده نشدن این مسائل شرایط سختی داشتیم.

سرمربی تیم ملی والیبال در مورد عدم ثبات در ترکیب تیمش هم تأکید کرد: ما در طول سال‌های گذشته از ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ تقریباً یک ترکیب ثابت داشتیم و شاید نهایتاً دو نفر از ترکیب اصلی جابجا می‌شدند. در واقع تغییرات کم بود، اما حالا نفرات زیادی را از دست داده‌ایم. ما نیاز داریم که برای رسیدن به ترکیب اصلی وقت بگذاریم. بعد از المپیک به جز میلاد عبادی‌پور، اصغر مجرد با ۲۰ بازی ملی بیشترین حضور در تیم ملی را داشت. ما در حال عبور و گذر از فرآیندی سخت هستیم. ما امسال در دو تورنمنت لیگ ملت‌ها و قهرمانی آسیا از هفت بلندزن استفاده کردیم که با هیچ‌کدام نتوانستیم به هدف‌مان برسیم. دلیل عمده‌اش نیز این است که این‌ها خیلی به هم نزدیک هستند. البته در سایر پست‌ها به ثبات رسیده‌ایم.

عطایی که با برنامه ورزشگاه گفتگو می‌کرد، راجع به بحث چنددستگی و جدایی دستیارش پاول وویتسکی و در پاسخ به این سؤال که آیا دودستگی در بین دو نفر از بزرگان تیم را داشتیم، گفت: به هیچ وجه. در گذشته هم می‌گفتند که سعید معروف تعیین تکلیف می‌کند، اما این‌طور نیست. وقتی می‌بازید، همه چیز شکل بد به خود می‌گیرد و همه به نوعی حرف می‌زنند. زمانی که خودمان را برای لیگ ملت‌ها آماده می‌کردیم، با عبادی‌پور و محمد موسوی به‌صورت جداگانه صحبت کردم. به میلاد گفتم و خواستم که یک مربی خوب به ما معرفی کند و همچنین با موسوی هم حرف زدم. حتی با گزینه خودم نیز صحبت کردیم، اما قوانین لیگ ایتالیا اجازه نداد. میلاد دو گزینه معرفی کرد که یکی از آن‌ها سرمربی پیاچنزا شد. با سیچلو هم صحبت کردیم که البته او قرار بود در ایتالیا مربیگری کند. در نهایت نام پاول مطرح شد. پاول در جایی سرمربیگری می‌کند که آرزوی همه مربیان ایرانی است. او سرمربی یکی از تیم‌های لهستان است و برنز جهان را دارد و سال‌ها پاسور لهستان بود. اینکه نگاه تخریبی باشد، درست نیست.

«به مردم خوراک اشتباه داده شد.»، عطایی با بیان این جمله یادآور شد: قرارداد ما با پاول تا پایان لیگ ملت‌ها بود، اما گفت که در حدفاصل لیگ ملت‌ها تا آسیایی کنار ما باشد و چند روز هم بدون دستمزد حضور داشت، ولی مدیر باشگاهش فشار آورد که برود.

وی درباره مشکل نبود نوید مشجری و معرفی یک بدنساز به‌عنوان دستیارش و در پاسخ به این سؤال که «نیمکت خالی تیم ملی نظر شما بود یا نه»، گفت: تعریف ما از دستیار روی نیمکت باید روشن باشد. در ایران مربیانی که از آن‌ها به‌عنوان دستیار صحبت می‌شود، ویژگی‌های سرمربی را دارند. مربی باید ویژگی‌های مربی را داشته باشد، نه سرمربی. متأسفانه در ایران وقتی بحث دستیار می‌شود، صحبت از حضور سرمربیان می‌شود. ما در ایران دستیار کم داریم و تعدادشان خیلی کم است.

عطایی در پاسخ به این پرسش که «چرا دستیار و مربی خارجی نمی‌آوریم؟»، اظهار داشت: ما پول آنچنانی نمی‌دهیم. ضمن اینکه بحث‌های سیاسی و اقتصادی هم تأثیرگذار است. درباره یاناس، چه کسی گفت که او فقط بدنساز است؟! او دستیار هینن و خیلی از نفرات بزرگ دیگر بود. مربیان ما خوب بودند و بیشترین کمک را می‌کردند. این خیلی بد است که در شکست، همه هجمه‌ها به سمت یک گروه کاری برود.

سرمربی تیم ملی والیبال تأکید کرد: ورزش یک فرآیند زمان‌بر است. ژاپن از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹ یکسره به ما باخت، ولی از ۲۰۱۹ بردهایش مقابل ما شروع شد. من در چهار بازی مقابل این تیم روی نیمکت حضور داشتم که سه باخت داشتیم و یک برد به دست آوردیم. ضمن اینکه نوع بد بازی کردن ما از ۲۰۲۰ شروع شد، نه ۲۰۲۱.

عطایی در واکنش به این موضوع که «بازیکنان به دلایل مختلف از کادر فنی حرف‌شنوی ندارند و این یکی از مشکلات بود.»، توضیح داد: نه، اینگونه نیست. به هر حال در تیم‌های بزرگ دنیا اثرگذاری نفرات تاپ وجود دارد و این در همه جا هست، ولی به آن معنا که اینجا تحلیل می‌شود، نیست. والیبال ما سال‌هاست که متهم به بازیکن‌سالاری است. این تحلیل که بازیکن بیشتر از مربی تجربه حضور در لیگ جهانی را داشته، غلط است. ما باید فرهنگ‌مان را درست کنیم. مدل شخصیت من سخت‌گیرانه و دیکتاتور مابانه است و اعتقاد دارم حرف اول و آخر را خودم بزنم. در این شرایط کاپیتان عصای دست من بوده است. در اینجا هم میلاد عبادی‌پور مثل پسرم است و رابطه نزدیکی داریم. متأسفانه هر نوع رابطه و مشورتی را به مثابه یک دخالت و ضعف نگاه می‌کنند.

وی درباره دعوت از بازیکنان مختلف برای رویداد‌های مختلف از جمله میلاد عبادی‌پور گفت: ما مسابقات متعدد در پیش داریم و به دلیل اینکه نتیجه‌گرا هستیم، در گزینش بازیکنان دچار چالش می‌شویم. روی همین تغییرات در لیگ ملت‌ها جنجال شروع شد. میلاد بازیکنی بود که به دلیل مصدومیت و همچنین تولد پسرش خواست که لیگ ملت‌ها نباشد. قرار بر این بود که این مسئله را رسانه‌ای هم نکنیم. او وقتی به تمرینات برگشت، آمادگی ۷۰ درصد داشت و در مسابقات هم وضعیت ایده‌آلی نداشت. ما یک گروه ۳۰ نفره داریم که باید در مقاطع مختلف از آن‌ها استفاده کنیم. ضمن اینکه میلاد خط نخورده است.

عطایی خاطر نشان کرد: با کسی تعارف نداریم. بازیکن، سرباز تیم ملی است. بازیکن نمی‌تواند بگوید که برای تیم ملی بازی نمی‌کند، ولی برای باشگاه بازی می‌کند. متأسفانه گزارشگر در تلویزیون انتقادی را از طرف یکی از بازیکنان (امیر غفور) مطرح کرد. پس چطور امیر غفور در باشگاهش با مربی ایرانی بازی می‌کند؟ اینگونه صحبت‌ها خصوصی بوده است و غفور می‌تواند خودش مصاحبه کند و بگوید. متأسفانه ما تیم ملی را با حرف‌های‌مان کوچک کرده‌ایم.

عطایی درباره هجمه‌ها علیه او و در پاسخ به این پرسش که «چقدر از سوی فدراسیون حمایت شده است؟»، اظهار داشت: من با دو خط آمدم و با یک خط هم می‌روم. ضمناً شمارش معکوس از همان روزی که آمدم برای رفتنم شروع شد. فدراسیون حمایت کرد، ولی احساسم این است که تمام نقد‌ها سمت من و کادر فنی می‌آید و این غیرطبیعی است. افکار عمومی و افکار رسانه‌ها سبب این شرایط هستند. من از زمان حسین معدنی به بعد هفتمین مربی هستم. شما یک تیم در بین ۱۵ تیم برتر دنیا اسم ببرید که هفت مربی آورده باشد؟ دلیل این وضعیت ما افکار عمومی و تن دادن به آن است.

عطایی با بیان این جمله که «وقتی نتیجه گرفته نمی‌شود، همه ثابت می‌مانند، به جز سرمربی»، تصریح کرد: برداشتم این است که بعد از من حتماً سرمربی تیم ملی یک خارجی است. ما در هیچ رویدادی قرار نیست که همیشه موفق باشیم. ما باختیم و عذرخواهی هم کردم، ولی این ورزش زمان‌بر است و زمان مشخص می‌کند. ما دست‌مان بابت شکست‌ها بالاست، ولی نواقص و نگران‌هایی داشتیم که این شد و باید رفع کنیم. امیدوارم نوع نگرش طوری نباشد که والیبال صدمه بخورد.

 

دیدگاه
آخرین اخبار
بازار