تخلف بزرگ النصر پیش از بازی با پرسپولیس
تخلف آشکار AFC در صدور مجوز بازی برای سه باشگاه عربستانی با واکنش فدراسیونهای عضو همراه شده است.
کنفدراسیون فوتبال آسیا پس از نادیده گرفتن مقررات مربوط به مالکیت مشترک باشگاهها و صدور مجوز برای سه باشگاه متعلق به صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی (PIF) برای شرکت در لیگ قهرمانان آسیا، با یک چالش قانونی بالقوه مواجه است. به گزارش گاردین، چندین باشگاه مطرح آسیایی در حال بررسی اقدام قانونی علیه AFC و شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه در خصوص این تخلف هستند.
فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا از روز دوشنبه آغاز خواهد شد و باشگاههای عربستانی با ستارههای بزرگشان رقابت نفسگیری برای قهرمانی خواهند داشت. الهلال، النصر و الاتحاد سه باشگاهی هستند که AFC برای پذیرش آنها در ACL مقررات خود را نقض کرده است. صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی در ماه ژوئن اعلام کرد که ۷۵ درصد از سهام این سه باشگاه به همراه باشگاه الاهلی که که به تازگی از لیگ دسته دوم عربستان صعود کرد را در اختیار گرفته است.
مثل قوانین یوفا در لیگ قهرمانان آسیا نیز اگر بیش از ۳۰ درصد از مالکیت دو باشگاه یکسان باشد، تنها یکی از آنها میتوانند در مسابقات حضور داشته باشند. کنفدراسیون فوتبال آسیا مالکان یک باشگاه را از داشتن مالکیت باشگاه دیگری که در این مسابقات شرکت کنند منع کرده است. ماده ۱۶ اساسنامه این کنفدراسیون نیز تاکید میکند که هیچ مالکی نمیتواند در سه باشگاه فعالیت داشته باشد.
در حال حاضر محدودیتها زمانی اعمال میشوند که خطر تخلف مالیای وجود داشته باشد که یکپارچگی رقابتهای باشگاهی را به خطر میاندازد. اثبات این تخلفات نیز به عهده باشگاههای شرکتکننده است. مالکان دو باشگاه ملبورن سیتی و بمبئی سیتی هم مشترک است، اما از آنجایی که احتمال رویایی آنها در رقابتهای قارهای این فصل پایین است (با توجه به تقسیم دور گروهی به مناطق شرق و غرب)، مشکلی هم متوجه آنها نیست.
با این حال برخلاف بمبئی و ملبورن که به ترتیب در منطقه غرب و شرق لیگ قهرمانان آسیا حضور دارند، سه نماینده فوتبال عربستان که مالکان مشترکی دارند در گروههای غرب پخش شدهاند و احتمال رویاروییشان در همان مرحله اول دور حذفی بسیار بالاست و این نقض آشکار قوانین خواهد بود.
کنفدراسیون فوتبال آسیا در حال حاضر به شدت تحت فشار است تا به اعضای خود توضیح دهد که چرا قوانین مربوط به مالکیت را در مورد عربستانیها نادیده گرفته است. نمایندگان AFC و PIF تا کنون حاضر به اظهار نظر در این رابطه نشدهاند و تلاش خبرنگار گاردین برای گرفتن اطلاعات از آنها راه به جایی نبرده است.
این در حالی است که باشگاههای عربستانی با جذب فوق ستارههای گرانقیمت رویای عجیب بازی در لیگ قهرمانان اروپا را نیز در سر میپرورانند. هفته گذشته ناصر الخلیفی، رئیس اتحادیه باشگاههای اروپا، احتمال پیوستن باشگاههای عربستانی به لیگ قهرمانان اروپا را بسیار بسیار بعید دانسته بود. این در حالی است که گاردین معقتد است برخی از فدراسیونهای آسیایی مشکوک هستند که شاید عربستان از حربه تهدید برای کنارهگیری از ACL و حضور در UCL جهت اعمال فشار به AFC استفاده کند، چرا که این کشور جزء حامیان مالی اصلی کنفدراسیون فوتبال آسیاست.
فدراسیون فوتبال عربستان سال گذشته در نامهای که به اشتباه به همه فدراسیونهای عضو ارسال کرده بود وعده حمایت مالی قابل توجهی را به AFC در صورت اعطای میزبانی جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ به قطر و ۲۰۲۷ به این کشور داده بود.
فدراسیون فوتبال کره جنوبی چندی بعد با انتشار بیانیهای اقدامات غیرمتعارف کشورهای خاورمیانه برای پیشتازی در آسیا و دریافت میزبانیها را محکوم کرده بود. به نظر میرسد، اما AFC همچنان برای راضی نگه داشتن عربستانیها آماده است. این کنفدراسیون پیش از این با درخواست بیشتر شدن سهمیه بازیکن خارجی از سه به پنج نیز موافقت کرده بود.
عربستان سعودی که ماه دسامبر میزبان جام باشگاههای جهان خواهد بود، از امسال و طی توافقی که با ایران داشت بازیهای نمایندگان خود را مقابل نمایندگان این کشور بعد از ۷ سال به جای کشور ثالث در کشورهای خودشان برگزار خواهد کرد. آنها با جذب ستارههای بزرگ فوتبال دنیا از جمله کریستیانو رونالدو، کریم بنزما و نیمار سعی در شناساندن فوتبالشان در کل دنیا دارند.