فروش مدال طلای المپیک 120 سال قبل در حراجی + عکس
یک مدال طلای کمیاب المپیک ۱۹۰۴ در حراج بیش از نیم میلیون دلار فروخته شد.
به گزارش جهان مانا، یک مدال طلای کمیاب از سومین دوره بازیهای المپیک، در حراجی به قیمت بیش از نیم میلیون دلار فروخته شد. این مدال که به بازیهای المپیک سنتلوئیس در سال ۱۹۰۴ تعلق دارد، بخشی از مجموعهای از صدها یادگار تاریخی المپیک بود که در این حراجی عرضه شد.
این مدال که یک طرف آن عبارت «المپیاد، ۱۹۰۴» و تصویر ورزشکاری با تاج گل و طرف دیگر آن عبارت «۱۱۰ متر با مانع» و تصویر نایکی، الهه پیروزی در اساطیر یونان در کنار زئوس، پادشاه خدایان یونانی حک شده، به قیمت ۵۴۵ هزار و ۳۷۱ دلار به فروش رسید.
این مدال متعلق به فرد شول، ورزشکار آمریکایی بود.
بازیهای المپیک ۱۹۰۴ اولین دوره از مسابقات بود که در آن مدال طلا به برندگان اهدا میشد. برخلاف مدالهای امروزی که عمدتا از نقره با روکش طلا ساخته میشوند، مدالهای آن زمان کوچکتر و جنسشان کاملا از طلا بود. در این دوره از مسابقات ورزشکاران آمریکایی عملکرد درخشانی داشتند و از مجموع ۹۶ رقابت، موفق به کسب ۷۸ مدال طلا شدند.
بابی ایتون، متخصص المپیک از «حراجی RR» مستقر در بوستون، گفت که عرضه مدالهایی از این نوع در حراجی نادر است و این مدال خاص از مجموعه خانوادگی فرد شول به دست آمده است. او افزود: «هیچکس دقیقا نمیداند چند مدال طلای المپیک ۱۹۰۴ باقی مانده است، اما میدانیم که این مدالها بسیار نادر هستند. از حدود ۱۰۰ مدال طلای اهدا شده در سنتلوئیس، بسیاری در طول زمان از بین رفته یا در مجموعههای خصوصی و موزهها قرار دارند.»
حواشی و جنجالهای المپیک سنتلوئیس
المپیک ۱۹۰۴ بهدلیل جنجالها و اتفاقات عجیبش به یکی از دورههای خاص در تاریخ این رقابتها بدل شد. این بازیها ابتدا قرار بود در شیکاگو برگزار شود اما برگزارکنندگان نمایشگاه جهانی سنتلوئیس که به مناسبت صدمین سالگرد خرید لوئیزیانا ترتیب داده شده بود، نگران بودند که این رویداد با المپیک رقابت کند و باعث کاهش مخاطبانشان شود. آنها حتی تهدید کردند که مسابقات ورزشی جداگانهای برگزار خواهند کرد. در نهایت پیر دو کوبرتن، بنیانگذار المپیک مدرن با انتقال بازیها به سنتلوئیس این اختلاف را حل کرد.
در جریان این بازیها جنجالهایی نیز رخ داد، از جمله اینکه مشخص شد فرد لورز دوندهای که به نظر میرسید برنده ماراتن شده در بخشی از مسیر با خودرو سفر کرده بود. همچنین برگزارکنندگان رویدادی به نام «روزهای انسانشناسی» را ترتیب دادند که در آن افراد قبایل بومی که برای نمایشگاه جهانی آورده شده بودند بدون اطلاع قبلی مجبور به شرکت در رقابتها شدند.
در این دوره از المپیک ورزشهایی مثل بوکس و کشتی آزاد برای نخستین بار به رقابتها اضافه شدند و همچنان بخشی از برنامه المپیک هستند اما رشتههایی مانند طنابکشی و کروکت که در آن زمان برگزار شدند سالهاست از این رقابتها حذف شدهاند.
بابی ایتون در این باره گفت: «این مدالها تنها نمایانگر رقابتها نیستند بلکه تصویری از روزهای نخست المپیک مدرن را ارائه میدهند. داشتن مدالی در این شرایط خاص فرصتی استثنایی برای کلکسیونرها محسوب میشود.»